Ενημέρωση

Best of 2016: Τα 16 Καλύτερα Trailer

στα 10

Δεν έχει σημασία αν τις ταινίες δεν τις έχουμε δει ακόμα. Δεν έχει σημασία αν τις είδαμε και μας απογοήτευσαν. Αυτά τα trailers όμως, όταν τα είδαμε, μάς έκοψαν την ανάσα.

Best of 2016: Τα 16 Καλύτερα Trailer

Tο trailer μίας ταινίας είναι μία πολύ περίεργη υπόθεση. Καθώς δεν πρόκειται στ' αλήθεια για έργο τέχνης αλλά διαφημιστικό εργελείο, άλλες φορές καταλήγουν προβλέψιμα, άλλες φορές πολύ αναλυτικά, ενώ σε άλλες δείχνουν όλη την ταινία.

Οταν όμως ένα trailer είναι φτιαγμένο με κινηματογραφική έμπνευση και έξυπνες ιδέες είναι τόσο εντυπωσιακό, επιδραστικό και συγκινητικό που σπάει το φράγμα του promotion και στέκεται από μόνο του ως στολίδι.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Μέσα στο 2016 είδαμε trailers ταινιών που κυκλοφόρησαν (και μπορεί και οι ίδιες τελικά να απογοήτευσαν) ή θα συναντήσουμε σε λίγους μήνες στη μεγάλη οθόνη, όταν η χρονιά θα έχει εκπνεύσει.

Επιλέξαμε (με δυσκολία) τα 16 καλύτερα (ή, τουλάχιστον, πιο αγαπημένα εδώ στο Flix) trailers του 2016.


16. «Blair Witch: Η Επιστροφή»

Δεκαεπτά χρόνια μετά το «Blair Witch Project», ένα sequel μάς ξαναθυμίζει τον θρύλο κι ένα trailer ζωντανεύει ξανά τον τρόμο. Το trailer που έκανε πρειμιέρα τον Αύγουστο του 2016, ξύπνησε τη φήμη μιας ταινίας που γυρίστηκε με απόλυτη μυστικότητα (με τον τίτλο «The Woods» και, όπως αποκάλυψε η παραγωγή, με ελάχιστους υπαλλήλους της Lionsgate να γνωρίζουν τι ακριβώς ταινία είναι), ως το κανονικό σίκουελ του «The Blair Witch Project» και μας διηγήθηκε την ιστορία μια ομάδας κολλεγιόπαιδων που φτάνουν στο δάσος Black Hills του Μέριλαντ για να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Χέδερ, αδερφής του Τζέιμς Ντόναχιου που πολλοί πιστεύουν ότι έχει να κάνει με το θρύλο της μάγισσας του Μπλερ. Διαβάστε αναλυτικά τι είχαμε γράψει στο Flix Το νου σας! Ο θρύλος του «Blair Witch» είναι ακόμη ζωντανός...



15. «The Greasy Strangler»

Με executive producer τον Μπεν Γουίτλι του «High-Rise» και παραγωγό την εταιρεία του Ελάιζα Γουντ, το low budget ανεξάρτητο «The Greasy Strangler» του πρωτοεμφανιζόμενου Τζιμ Χόσκινγκ έκανε αίσθηση (με κάθε σωστό και λάθος τρόπο) στα Φεστιβάλ του Σάντανς και του SXSW ως η πιο εκκεντρική, εξωφρενική, WTF ταινία της χρονιάς. Το trailer της το απέδειξε!



14. «Voyage Of Time»

Kανονικά δε χρειάζεται καμία άλλη ανάλυση: Τέρενς Μάλικ. IMAX οθόνες. Αλλά το γεγονός ότι αυτό το ντοκιμαντέρ ήταν για τον μεγάλο δημιουργό ένα πρότζεκτ ζωής (πρόκειται για την επαναφορά κι ανάπτυξη με τις νέες τεχνολογίες ενός παλιού του σχεδίου με τίτλο «Q» που αφορούσε τη γέννηση του σύμπαντος, και τη σχέση χρόνου και κόσμου, το οποίο είχε ξεκινήσει γυρίσματα στα τέλη της δεκαετίας του '70). Το «Voyage Of Time» μάς συστήθηκε με ένα πρώτο trailer τον Ιούνιο του 2016. Ηταν ντυμένο με τη φωνή του αφηγητή Μπραντ Πιτ και υποσχόταν όλα όσα κουβαλά ο τίτλος του και το όνομα του σκηνοθέτη του: μεγαλόπνοο, πανοραμικό, κοσμογονικό.



13. «A Cure for Wellness»

Πολλά και σκοτεινά (ή μάλλον πρασινωπά) συμβαίνουν σε αυτό το spa, όπου διαδραματίζεται η καινούργια ταινία του Γκορ Βερμπίνσκι και στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ντέιν ΝτεΧάαν, η Μία Γκοθ κι ο Τζέισον Αϊζακς. Το trailer του «A Cure for Wellness» μάς κέρδισε! Αυτό το θρίλερ θα είναι σίγουρα πολύ όμορφο. Ελπίζουμε και τρομακτικό!



12. «The Neon Demon»

H τελευταία ταινία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν προκάλεσε ακραίες αντιδράσεις - τη λατρεύεις, ή την απορρίπτεις. Το teaser-trailer του «The Neon Demon» αποκαλύπτει την επικίνδυνη ομορφιά, την αισθητική και το μυστήριο που οφείλει για να κυριαρχήσει ο δαίμονας μέσα σου και να θες να τη δεις. «You know what my mother used to call me? Dangerous...»



11. «Suicide Squad»

Mε σκηνοθέτη τον Ντέιβιντ Αγιερ κι ένα καστ A-list πρωταγωνιστών (ανάμεσα σε άλλλους: Τζάρεντ Λέτο ως «Joker», Γουίλ Σμιθ ως «Deadshot», και Μάργκο Ρόμπι στο ρόλο της «Harley Quinn») η «Suicide Squad» (γνωστή και ως Task Force X) μεταφέρθηκε από το σύμπαν της DC Comics στη μεγάλη οθόνη. Δεν ξέρουμε αν τη λατρέψατε ή σας απογοήτευσε. Αυτό που υπογράφουμε είναι ότι το πρώτο trailer, τον Ιούλιο του 2016 έκανε όλο τον κόσμο να κλάψει.



10. «Jackie»

Βραβευμένο στη Βενετία και με τη φόρα που απαιτείται για να στείλει την Νάταλι Πόρτμαν στα Οσκαρ, το «Jackie» του Πάμπλο Λαράιν αφηγείται τις τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία του Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου 1963, όταν η Τζάκι Κένεντι αποκάλυψε σε όλον τον πλανήτη το πιο ευάλωτο και γενναιόδωρο πρόσωπό της - κι έγινε θρύλος, ειρωνικά, όταν πλέον έχει χάσει τα πάντα. Αυτό το πρόσωπο μοιάζει να κουβαλά όλη την ταινία και την εμποδίζει από το να μετατραπεί μία ακόμα τηλεοπτική βιογραφία. Τουλάχιστον αυτό υπόσχεται το trailer.



9. «Guardians of the Galaxy Vol.2»

Δε θέλουμε να πούμε πολλά για την επιστροφή της πιο πιο εναλλακτικής παρέας υπερδιαγαλαξιακών αντιηρώων. Θέλουμε απλώς να δηλώσουμε ότι το πρώτο trailer για το sequel υπόσχεται να παραμείνει πιστό στις αρετές της πρώτης ταινίας: παντελής έλλειψη σοβαροφάνειας, αξιολάτρευτοι αυτοσαρκαστικοί χαρακτήρες, απενοχοποιημένη ποπ αισθητική κι ένα τόσο αστείο σάοουντρακ από ρετρό ποπ επιτυχίες. Και μία έκπληξη: το μεγάλο χιτ των «Guardians of the Galaxy Vol.2» είναι ο baby Groot!



8. «Η Υπηρέτρια»

O Παρκ Τσαν-γουκ διασκευάζει το «Fingersmith» της Σάρα Γουότερς, παραδίδοντας την πιο σέξι ταίνια της χρονιάς, καθώς στο εξωφρενικά όμορφο και εξωφρενικά έξυπνο φιλμ του Κορεάτη σκηνοθέτη τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ή όπως είχαμε γράψει στην κριτική της «Υπηρέτριας»: «...μια εξαιρετική απόλαυση για ενήλικες θεατές που θέλουν το σινεμά τους όπως θέλουν και το σεξ τους. Κάτι που να ερεθίζει όχι μόνο τις αισθήσεις, αλλά και το μυαλό.» Το trailer δε θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο (ειδική μνεία στη χρήση του ήχου και της μουσικής).



7. «Rogue One: A Star Wars Story»

Το spin-off του «Star Wars» φυσικά και είχε τη Δύναμη να κάνει το πρώτο teaser-trailer που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016, viral - έγινε Νο1 σε χτυπήματα μέσα σε λίγη ώρα. Με άξονα της ιστορίας τους Επαναστάτες, πρωταγωνιστές τους Φελίσιτι Τζόουνς (δεύτερο κορίτσι μετά τη Ρέι της Ντέιζι Ρίντλεϊ στο «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»), Μαντς Μίκελσεν, Μπεν Μέντελσον, Φόρεστ Γουιτάκερ και στην καρέκλα του σκηνοθέτη τον Γκάρεθ Εντουαρντς του νέου «Godzilla», οι πρώτες εικόνες της ταινίας προκάλεσαν ρίγη αναστάτωσης στους φανατικούς, με το σκοτεινό της σύμπαν και μια μείξη πολεμικών τεχνών και φωτόσπαθων που είναι ακαταμάχητη. Ήταν το αποτέλεσμα τόσο δυνατό όσο η υπόσχεση του trailer; Εδώ η κριτική του Flix για το «Rogue One: A Star Wars Story»



6. «T2: Trainspotting»

Μόνο ενθουσιασμό. «T2: Trainspotting» από τον Ντάνι Μπόιλ. Mόνο ενθουσιασμό (και συγκίνηση για τα χρόνια που περνάνε) με την πιο «σπιντάτη» παλιοπαρέα που επιστρέφει και έχει να ξεκαθαρίσει παλιούς λογαριασμούς. Ετοιμαστείτε να επιλέξετε, ξανά, τρόπο ζωής.



5. «War for the Planet of the Apes»

To πρώτο teaser του «War for the Planet of the Apes» είναι όσο σκοτεινό κι όσο μίνιμαλ όφειλε! Μπορεί πριν από λίγες εβδομάδες να είδαμε και το εντυπωσιακότατο trailer της ταινίας, όμως το teaser έφερε το χιόνι μέσα στο κατακαλόκαιρο. Κι αυτό επιλέγουμε στην 10άδα μας.



4. «Dunkirk»

Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν υπόσχεται να είναι επική και ουσιώδης - όπως κάθε τι που έχει υπογράψει ίσως ένας από τους 5 μεγαλύτερους εν ζωή σκηνοθέτες της γενιάς μας. Από το teaser του «Dunkirk» καθόμασταν σε αναμμένα κάρβουνα για την ταινία. Και μετά κυκλοφόρησε το trailer. Οι εικόνες της «Δουνκέρκης» του Νόλαν δεν είναι απλά οσκαρικές. Συνταιριάζοντας το blockbuster με το προσωπικό σινεμά, αλλάζουν την κινηματογραφική υπόσχεση όπως την ξέραμε...



3. «Moonlight»

Ηρθε ως outsider, μοιάζει ήδη φαβορί. Nαι, το «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς (που πριν από 8 χρόνια είχε κάνει το «Medicine for Melancholy») είναι η ταινία που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο δρόμο για τα Οσκαρ. Eμάς μάς είχε κερδίσει από το trailer.



2. «Logan»

Το trailer του «Logan» μάς συστήθηκε ως ο σωστός, επικός, ελεγειακός αποχαιρετισμός στον μύθο του Wolverine. Γιατί δεν είναι και λίγο. Δεκαέξι χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση και τρεις ταινίες μετά, αυτή θα είναι η τελευταία. Τελεία και παύλα. Βλέποντας τις πρώτες εικόνες συγκινηθήκαμε κι ανατριχιάσαμε. Επιτέλους μία αντάξιά του περιπέτεια;



1. «La La Land»

Δε μπορούμε να το κρύψουμε, ούτε θέλουμε: πεθαίνουμε να δούμε την ταινία. Αυτό το ερωτικό γράμμα που συνέθεσε ως μιούζικαλ ο Ντάμιεν Σαζέλ μετά το πολυβραβευμένο «Χωρίς Μέτρο» («Whiplash») στο σινεμά, το Λος Αντζελες και τον ίδιο τον έρωτα, αυτή η αισθητική ρομαντισμού, ρετρό και νοσταλγία (που θυμίζει λίγο το «One from the Heart» του Φράνσις Φορντ Κόπολα), αυτό το πρωταγωνιστικό δίδυμο του Ράιαν Γκόσλινγκ και της Εμα Στόουν - όλα κάνουν την καρδιά μας να χάσει έναν χτύπο. Δεν επιλέγουμε ως το πιο επιτυχημένο trailer της χρονιάς το υπέροχο επίσημο trailer του «La La Land». Επιλέγουμε το teaser που βγήκε πρώτο και ίσως να έχει παίξει και 1200 φορές στο repeat.

Ας είναι το 2017 for the ones who dream...


Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Διαβάστε ακόμη:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...