Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2015: Κρίστεν Στιούαρτ, μια Ιουλιέτα απο το έξω διάστημα

στα 10

Η 25χρονη «ατίθαση» σταρ έκανε το Φεστιβάλ να παραληρεί, μέσα αλλά και, κυρίως, έξω από το «Equals» του Ντρέικ Ντορέμους.

Βενετία 2015: Κρίστεν Στιούαρτ, μια Ιουλιέτα απο το έξω διάστημα

Ενα ρομάντζο στα ίχνη του «Ρωμαίου και της Ιουλιέτας», αλλά τοποθετημένο σε μια φουτουριστική κοινωνία, παρουσίασε ο Αμερικανός Ντρέικ Ντορέμους του «Like Crazy» στο Φεστιβάλ Βενετίας. Οσους δεν απογείωσε το ατμοσφαιρικό αλλά προβλέψιμο «Equals», τούς κατάφερε η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Κρίστεν Στιούαρτ, πετώντας τις ψηλοτάκουνες γόβες της στην επίσημη προβολή της ταινίας, παίζοντας με τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους, δηλώνοντας ότι για εκείνη το παν είναι μόνο η αγάπη και, γενικώς, εξελίσσοντας το σέξι κι επιθετικό προφίλ που είχε από κοριτσάκι, σε μια τολμηρή γυναικεία φιγούρα που ποτέ δεν ξεχνά ότι οι σταρ οφείλουν να φέρονται ως τέτοιοι.

Διαβάστε ακόμη: «A Bigger Splash». Στο τραπέζι με την Τίλντα Σουίντον, τον Ρέιφ Φάινς τον Ματίας Σένερτς και την Ντακότα Τζόνσον

κρίστεν στιούαρτ 607

κρίστεν στιούαρτ 607

κρίστεν στιούαρτ 607

To «Equals» του Ντρέικ Ντορέμους είναι μια μοιραία ερωτική ιστορία σ' ένα δυστοπικό μέλλον, οπου ζει η Κολλεκτίβα, κοινότητα ανθρώπων που πια δεν μπορούν να βιώσουν κανένα συναίσθημα. Ενας από τους κατοίκους, ο Σάιλας (υποδύεται ο Νίκολας Χολτ) πάσχει από... SOS, μια ασθένεια με συμπτώματα την κατάθλιψη, την υπερευαισθησία, το φόβο και την αγάπη. Παρότι ο Σάιλας κανονικά πρέπει να μετοικίσει στον τόπο όπου άλλοι ασθενείς πηγαίνουν για να πεθάνουν, συνειδητοποιεί ότι υπάρχει και κάποιος άλλος που καταλαβαίνει τι περνάει. Πρόκειται για τη Νία (την Κρίστεν Στιούαρτ), την αλλόκοτη κοπέλα που μοιάζει να πάσχει κι εκείνη από... συναίσθημα. Δείτε ένα clip από το «Equals»:

Στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας, η Κρίστεν Στιούαρτ μίλησε με πάθος για τα δυο πράγματα που την απασχολούν στη ζωή της, τη δουλειά της και τον έρωτα! Για τις επαγγελματικές επιλογές της η ηθοποιός μοιάζει να έχει απολύτως παρορμητικά κριτήρια: «Νιώθω ότι επενδύω ακριβώς το ίδιο μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου σε ό,τι ταινία κι αν κάνω, ουδέποτε έπαιξα σε κάτι σκεπτόμενη, 'εντάξει, ας το ξεπετάξουμε τώρα αυτό να προχωρήσουμε'. Πολλοί ηθοποιοί ακολουθούν την τακτική 'ένα για εκείνους, ένα για μένα', αλλά εγώ δε θα μπορούσα ποτέ να το κάνω αυτό, απλώς γιατί θα ήμουν χάλια. Θα με απέλυαν. Αν βγεις από τον εαυτό σου κι αρχίσεις να βλέπεις την καριέρα σου στρατηγικά, βρίσκεσαι σε μια φάση που για μένα δε βγάζει νόημα. Φυσικά, υπάρχουν και ψυχοπαθείς ηθοποιοί εκεί έξω. Αλλά η υποκριτική απαιτεί τη διαθεσιμότητα της καρδιάς σου. Κάθε φορά που δέχομαι να παίξω σε μια ταινία τρομοκρατούμαι. Σκέφτομαι, 'Θεέ μου, θα τους πω στ' αλήθεια ότι μπορώ να το κάνω αυτό;' Αλλά μετά πέφτω με τα μούτρα. Κι είναι πάντα το ίδιο, το μπάτζετ δεν παίζει κανένα ρόλο.»

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2015 / Ο Εντι Ρεντμέιν εξηγεί στη συνέντευξη Τύπου ότι το «Danish Girl» κρυβόταν... μέσα του

κρίστεν στιούαρτ 607

κρίστεν στιούαρτ 607

Οσο για το... ερωτικό πάθος που τη διακρίνει, η Κρίστεν Στιούαρτ μίλησε χωρίς υπαινιγμούς: «Ενα πράγμα που συζητούσαμε διαρκώς στις πρόβες και στο γύρισμα, ήταν 'Θα μπορούσαμε να υπάρξουμε, ως ανθρώπινα όντα, αν απουσίαζε η αγάπη; Θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτήν, ή απλώς θα αιωρούμασταν; Εγώ πιστεύω ότι η αγάπη, ο έρωτας, είναι το πρωταρχικό πάθος, εκείνο που κάνει τον κόσμο μας να γυρίζει. Οπότε, αν και δε θέλω καθόλου ν' ακουστώ σαχλή ή κάτι τέτοιο, η απάντηση είναι 'όχι'.»

Διαβάστε ακόμη: