Buzz

In Short: «Les 3 Boutons», δείτε την μικρού μήκους της Ανιές Βαρντά που προβλήθηκε στο φεστιβάλ Βενετίας

στα 10

Στα 87 της, η υπέροχη Γαλλίδα, δεν σταμάτα να γυρίζει ταινίες γεμάτες ομορφιά και ζωή.

In Short: «Les 3 Boutons», δείτε την μικρού μήκους της Ανιές Βαρντά που προβλήθηκε στο φεστιβάλ Βενετίας

Γυρισμένο στα πλαίσια του Miu Miu Women's Tales, το «Les 3 Boutons», είναι η ιστορία ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού της Τζασμίν, που ζει σε μια φάρμα με τις κατσίκες της και η οποία μια μέρα παίρνει ένα πακέτο έκπληξη. Μέσα του κρύβεται ένα μοβ βραδινό φόρεμα, που έχει δέκα φορές το ύψος της. Η Τζασμίν θα μπει στις πτυχές του και θα μεταφερθεί -κι εμείς μαζί της- στις διαδρομές ενός σύγχρονου αντί-παραμυθιού, μέσα από σπηλιές με σταλαγμίτες, από βιτρίνες μαγαζιών, από εμμονές κι από μαθήματα προσωπικής ωρίμανσης.

Les 3 Boutons 607

Η Ανιες Βαρντά λέει πως η ταινία της, όπως όλες οι ταινίες της «είναι ένα παιχνίδι με την πραγματικότητα. Ενα παιχνίδι που λέγεται σινεμά». Στο φιλμ πρωταγωνιστεί η πρωτοεμφανιζόμενη Τζασμίν Τιρέ («την ανακάλυψα σε μια γωνία, πίσω από κάτι έπιπλα» λέει η σκηνοθέτης) και τα γυρίσματα έγιναν στην περιοχή του Μπονιέ, αλλά και στην οδό Νταγκέρ του Παρισιού, εκεί όπου η Βαρντά ζει εδώ και 50 χρόνια.

Η ιστορία του «Les 3 Boutons» αντιστρέφει τα κλισέ του τι σημαίνει να είσαι κορίτσι, αφού η νεαρή ηρωίδα του προτιμά την σχολική στολή από την παραμυθένια γοητεία μιας μεταμόρφωσης αλά Σταχτοπούτα.

Les 3 Boutons 607

H Βαρντά λέει πως ήθελε να κάνει μια ταινία «για ένα κορίτσι που ανακαλύπτει τον εαυτό της» μέσα από την αντίθεση δυο κόσμων, αυτόν μιας φάρμας κι αυτόν της haute couture μέσα από το ταξίδι της νεαρής πρωταγωνίστριας σε κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα όνειρο, σε ένα φιλμ που κρατά από την αρχή ως το τέλος ένα χαμόγελο κολλημένο στα χείλη σου.

Les 3 Boutons 607

Δείτε ολόκληρο το «Les 3 Boutons» πιο κάτω, καθώς κι ένα making of του.



Δείτε ακόμη: