Buzz

Like Crazy: η ταινία που προκάλεσε τρελό έρωτα στο Σάντανς

στα 10

Ακούγαμε για την ταινία του Ντρέικ Ντόρεμους, διαβάσαμε τα βραβεία της στο Σάντανς (Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για την ταινία και Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής για την πρωταγωνίστρια Φελίσιτι Τζόουνς), και τώρα που κυκλοφόρησε το trailer καταλαβαίνουμε γιατί μάλλον θα την ερωτευτούμε κι εμείς. Σαν τρελοί.

Like Crazy: η ταινία που προκάλεσε τρελό έρωτα στο Σάντανς
Now I'm standing on this empty road, where nothing moves but the wind...

«Ετοιμαστείτε να κλάψετε, ετοιμαστείτε να λιώσετε» έγραφαν οι κριτικοί τον Ιανουάριο για την ταινία που κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ του Σάντανς, το «Like Crazy» του Ντρέικ Ντόρεμους. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν πολυκαταλαβαίναμε γιατί τόσος ντόρος για ένα ρομάντζο. Πώς δηλαδή μία ερωτική ιστορία κέρδισε το μομέντουμ του διαγωνιστικού, ανάμεσα σε φιλμ φαινομενικά πιο στιβαρά (π.χ. «Martha Marcy May Marlene», «Take Shelter», «Another Earth», «Pariah», «Circumstance»)

Κι όμως ο Ντρέικ Ντόρεμους, ο σκηνοθέτης του «Douchebag», φαίνεται πώς έκανε το θαύμα του - να αποτυπώσει μ' αυτή την μαγική απλότητα τον έρωτα δύο νέων παιδιών που ζουν χωριστά (εκείνη φοιτήτρια στο Λονδίνο, εκείνος Αμερικανός). Ισως φταίει η μελαγχολική διασκευή της Ινγκριντ Μάικλσον στο «Only Fools Rush In» του Βασιλιά, αλλά τα φθινοπωρινά πλάνα του Ντόρεμους που πλαισιώνουν τα «αντίο» αυτού του ζευγαριού, οι απελπισμένες σφιχτές αγκαλιές και τα μάταια υπεραστικά τηλέφωνα μας τσάκισαν.

Πρωταγωνιστούν οι Φελίσιτι Τζόουνς και Αντόν Γέλτσιν, ενώ σε δεύτερο ρόλο βλέπουμε τη γνωστή μας πια Τζένιφερ Λόρενς.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα την 28η Οκτωβρίου. Αλλά ποιος θα της πει όχι;