Buzz

«Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»: Η δύναμη των εφέ είναι μαζί τους!

στα 10

Ενα βίντεο δέκα λεπτών αποκαλύπτει πως δημιουργήθηκαν τα εφέ του «Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει». Εντυπωσιακό, θεαματικό και γεμάτο spoilers.

«Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»: Η δύναμη των εφέ είναι μαζί τους!

Μπορεί οι πρώτες ταινίες της σειράς του «Πολέμου των Αστρων» να βασίζονταν σε ειδικά εφέ που φτιάχνονταν σχεδόν όλα στο χέρι, αλλά δεδομένης της προόδου της ψηφιακής τεχνολογίας δεν θα είχατε άδικο αν φανταζόσασταν ότι κάθε πλάνο με εφέ είναι CGI στην ταινία του Τζέι Τζέι Ειμπραμς.

Βεβαίως ο Είμπραμς είχε δηλώσει πόση σημασία δίνει στα practical effects στα όσα δηλαδή συμβαίνουν στην διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά μάλλον θα εκπλαγείτε αν δείτε πόσες, και πόσες θεαματικές εκρήξεις συνέβησαν στ΄αλήθεια στο σετ του φιλμ.

Star Wars The Force Awakens

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»

Και το βίντεο περιέχει κάμποσες ακόμη εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ο Ανταμ Ντράιβερ, δεν φορούσε πάντα την μάσκα του Κάιλο Ρεν στα γυρίσματα, ίσως γιατί δεν θα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό ο απόλυτος κακός του φιλμ να σκουντουφλά πάνω στα σκηνικά.

Σε κάθε περίπτωση το βίντεο είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό κι αν δεν έχετε δει ακόμη την ταινία, γεμάτο από πιθανά spoilers. Αν έχετε ήδη δει το φιλμ, απολαύστε το άφοβα!


Διαβάστε και δείτε τα πάντα για το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»: