Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2016: Το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών ανακοινώνει τα δικά του φαβορί

στα 10

Λίγο μετά τις Χρυσές Σφαίρες, το Directors Guild of America ανακοίνωσε τις φετινές υποψηφιότητές του, δίνοντας μια πρώτη πιθανή εικόνα των σκηνοθετών που θα διεκδικήσουν το φετινό πολυπόθητο Οσκαρ.

Flix Team
Oscars 2016: Το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών ανακοινώνει τα δικά του φαβορί
Αλεχάντρο Ινιάριτου, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο

Το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών ανακοίνωσε τις δικές του υποψηφιότητες για τα καλύτερα σενάρια του 2015, δίνοντας έτσι περισσότερη τροφή στα οσκαρικά προγνωστικά. Οι υποψηφιότητες και τα βραβεία επιλέγονται από τα 16.000 μέλη του Σωματείου κι αρκεί να σημειώσουμε ότι το βραβείο του Σωματείου συνήθως (αν και όχι πάντα) συμπίπτει με το Οσκαρ Σκηνοθεσίας, όπως συνέβη και πέρσι με τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου και το «Birdman», ο οποίος βρίσκεται και φέτος υποψήφιος για το «The Revenant». Στις υποψηφιότητες των DGA συναντάμε εκείνους που πλέον καθιερώθηκαν ως φαβορί, από τον Ινιάριτου και τον Τζορτζ Μίλερ ως τον Ρίντλεϊ Σκοτ και βλέπουμε ν' απουσιάζουν όχι απλώς ο Κουέντιν Ταραντίνο, που ποτέ δεν ήταν από τους αγαπημένους του Σωματείου, αλλά και ο Τοντ Χέινς που, όπως φαίνεται, στα Οσκαρ θα διαγωνιστεί κυρίως με τις πρωταγωνίστριες του «Carol». Οι νικητές των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών θ' ανακοινωθούν στις 6 Φεβρουαρίου. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις φετινές υποψηφιότητες για τα Βραβεία του Directors Guild of America που φέτος, για πρώτη φορά, περιλαμβάνουν και την κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, όπου φιγουράρει κι ο Λάζλο Νέμες, αλλά και ο Τζόελ Ετζερτον με το σκηνοθετικό ντεμπούτο του και η ταινία του Κόιμπρα του 2013, που ωστόσο το 2015 προβλήθηκε επιλεκτικά στην Αμερική.

Διαβάστε ακόμη: Χρυσές Σφαίρες 2016 - H απονομή με τον τρόπο του Flix

the martian 607 The Martian

Καλύτερος Σκηνοθέτης

Δείτε ακόμη: Χρυσές Σφαίρες 2016 - Ολη η βραδιά σε υπέροχα ασπρόμαυρα πορτρέτα

Diary of a Teenage Girl 607 Diary of a Teenage Girl

Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Σκηνοθέτης

  • Φερνάντο Κόιμπρα, «A Wolf at the Door»
  • Τζόελ Ετζερτον, «The Gift»
  • Αλεξ Γκάρλαντ, «Ex Machina»
  • Μάριελ Χέλερ, «The Diary of a Teenage Girl»
  • Λάζλο Νέμες, «Son of Saul»

Δείτε εδώ ολόκληρο το Directors' Roundtable του THR, τη συζήτηση Κουέντιν Ταραντίνο, Αλεχάντρο Ινιάριτου, Ρίντλεϊ Σκοτ, Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, Τομ Χούπερ και Ντάνι Μπόιλ

Διαβάστε και δείτε ακόμη: