Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2013: Η Απονομή

στα 10

Στιγμή προς στιγμή, βραβείο με βραβείο, τραγούδι με χορευτικό, γέλιο με δάκρυ, ολόκληρη η 85η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, καθώς συμβαίνει!

Flix Team
Oscars 2013: Η Απονομή
H ομάδα των παραγωγών του «Argo» επί σκηνής!

Η τελετή απονομής αρχίζει στις 3.30 ακριβώς, ώρα Ελλάδας.

Ο Σεθ ΜακΦάρλαν στη σκηνή. "Χαίρομαι που όλοι είπαν όχι και βρέθηκα εγώ εδώ." Παρουσιάζει το "Argo", το πιο επτασφράγιστο μυστικό της CIA είναι ποιος σκηνοθέτησε αυτήν την ταινία! Η αίθουσα υποκλίνεται στα πόδια του. Προς το παρόν.

Οπως γνωρίζετε, αστειεύεται ο Σεθ, όταν κάποιος παίρνει Οσκαρ, η καριέρα του εκτοξεύεται, όπως του Ζαν Ντιζερντέν - αλλά αυτός είναι εξαίρεση, δεν μπόρεσε να περάσει στον ομιλούντα κινηματογράφο! Ντάνιελ Ντέι-Λούις, πόσο πιστεύεις στη "μέθοδο"; Δηλαδή, αν έβρισκες μπροστά σου τον Ντον Τσιντλ, θα προσπαθούσες να τον απελευθερώσεις; Ο Κάπτεν Κερκ από το Star Trek επιστρέφει στο σήμερα, για να σώσει τον Σεθ ΜακΦάρλαν από την τραγική αποτυχία του σόου του.

kirk

Αιτία της τραγωδίας, το τραγούδι που θα πει στην έναρξη, "We Saw Your Boobs", όπου απαριθμεί απολαυστικά όλες τις ηθοποιούς και τις ταινίες όπου είδαμε... το μπούστο τους! Απρόσμενα, στη σκηνή, σ' ένα old Hollywood χορευτικό, ο ΜακΦάρλαν μαζί με τον Τσάνινγκ Τέιτουμ και τη Σαρλίζ Θερόν, με εκπληκτική χάρη, τραγουδούν και χορεύουν το "The way you look tonight". Ευχάριστη έκπληξη χάρης. Η τελετή του ΜακΦάρλαν κινδυνεύει ακόμα, ειδικά όταν παρουσιάζει μια αναπαράσταση του "Flight" με μαριονέτες από κάλτσες φορεμένες στα χέρια. Για να βελτιώσει την κατάσταση, καλεί στη σκηνή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ και τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ και μαζί τραγουδούν και χορεύουν το "High Hopes". Αυτά τα χορευτικά νούμερα είναι υπέροχα, θα μείνουν αξέχαστα. Ακολουθεί ένα μουσικοχορευτικό του "Be Our Guest". Προς το παρόν, η τελετή είναι λαμπερή, παλιομοδίτικη μ' ένα glamorous στιλ, αλλά τα αστεία του ΜακΦάρλαν είναι πολύ απαλά, έως και λίγο δροσερά.

2

H Οκτάβια Σπένσερ, νικήτρια του Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου πέρσι για τις «Υπηρέτριες» στη σκηνή, παρουσιάζει το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου. Το Οσκαρ πηγαίνει στον... Κριστόφ Βαλτς Είναι η δεύτερη νίκη για τον 57χρονο Αυστριακό ηθοποιό, είχε κερδίσει με τους «Αδωξους Μπάσταρδους» του Κουέντιν Ταραντίνο το 2010. Συγχαίρει τους συνυποψήφιούς του, ευχαριστεί τον Ταραντίνο και τους συμπρωταγωνιστές του, Τζέιμι Φοξ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Αποκαλεί τον Ταραντίνο ήρωα και του αφιερώνει το βραβείο του.

waltz

O Πολ Ραντ και η Μελίσα ΜακΚάρθι στη σκηνή,παρουσιάζουν το Οσκαρ Μικρού Μήκους animation Νικητής το φαβορί, το "Paperman", η μία από τις τρεις φετινές υποψηφιότητες της Disney. Ο πρώτη φορά υποψήφιος σκηνοθέτης Τζον Καρς ευχαριστεί το στούντιο και την οικογένειά του.

Οι ηθοποιοί ανακοινώνουν το Οσκαρ Μεγάλου Μήκους Animation. Νικητής το «Brave» που αποδεικνύει πως ακόμη και στις πιο μέτριες στιγμές της η Pixar είναι ανίκητη. Στη σκηνή οι σκηνοθέτες Μαρκ Αντριους και Μπρέντα Τσάπμαν, που ευχαριστεί την κόρη της που ενέπνευσε την ηρωίδα της ταινίας.

Στη σκηνή η Ρις Γουίδερσπουν, παρουσιάζει τις τρεις από τις 9 υποψήφιες καλύτερες ταινίες, το "Les Miserables", τη "Ζωή του Πι" και το "Beasts of the Southern Wild"

Στη σκηνή οι Avengers: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Εβανς, Μαρκ Ράφαλο, Τζέρεμι Ρένερ, Σάμιουελ Τζάκσον. Ανακοινώνουν το...

avengers

Οσκαρ Φωτογραφίας, νικητής ο Κλούντιο Μιράντα για τη "Ζωή του Πι". Υπήρξε ξανά υποψήφιος για το «The Curiοus Case of Benjamin Button» του Ντέιβιντ Φίντσερ το 2008. Με τον ελαφρώς παραληρηματικό λόγο και τα μακριά λευκά μαλλιά του, μοιάζει τόσο μαγικός όσο η φωτογραφία της ταινίας.

Οι Avengers ανακοινώνουν το Οσκαρ Ειδικών Εφέ: Νικητής και πάλι η «Ζωή του Πι». Η ομάδα των ειδικών εφέ ευχαριστεί τον Ανγκ Λι για το υπέροχο ταξίδι.

aniston

Στη σκηνή η Τζένιφερ Ανιστον και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ. Το Οσκαρ Ενδυματολογίας στην Τζάκλιν Ντουράν για την «Αννα Καρένινα» Τρίτη υποψηφιότητα για την Ντουράν, οι προηγούμενες δύο για τα «Περηφάνια και Προκατάληψη» και «Εξιλέωση» - και οι τρεις, ταινίες του Τζο Ράιτ.

Οσκαρ Μακιγιάζ Κομμώσεων, στους Λίζα Γουέσκοτ και Τζούλι Ντάρτνελ για τους «Αθλιους» Τρίτη υποψηφιότητα για την Λίζα Γουέσκοτ που υπήρξε ξανά υποψήφια για τα «Η Κυρία Μπράουν» το 1997 και «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» το 1998. Οι δυο βρετανίδες ευχαριστούν τους συνεργάτες και τις οικογένειές τους.

halle

Η Χάλι Μπέρι στη σκηνή για να παρουσιάσει το αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Τζέιμς Μποντ στον κινηματογράφο Ακολουθεί ένα ελαφρώς "εύκολο" βίντεο με σκηνές από τους περασμένους Μποντ, με έμφαση στη δράση, αλλά όχι και στο... ταμπεραμέντο του ήρωα. Στη σκηνή η Σίρλεϊ Μπάσεϊ, dame φυσικά, με ολόχρυση τουαλέτα και τη φωνή της σχεδόν τόσο τεράστια όσο παλιά, τραγουδά το "Goldfinger" με πάθος και στιλ! Στο φινάλε, η αίθουσα χειροκροτάει όρθια.

shirley

Εδώ μάλλον τελειώνει ο αφιέρωμα Μποντ, πράγμα που επιβεβαιώνει τις φήμες ότι ζητήθηκε σε όλους τους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τον 007 να παραστούν, αλλά αρνήθηκαν ο Σον Κόνερι και ο Ρότζερ Μουρ.

Ο Τζέιμι Φοξ και η Κέρι Γουόσινγκτον στη σκηνή. Το Οσκαρ Μικρού Μήκους ταινίας, live action, κερδίζει το «Curfew» του Σον Κρίστενσεν. Ευχαριστεί τη 12χρονη πρωταγωνίστριά του: χάρη σε σένα, κανείς δεν πρόσεξε ότι ήμουν κι εγώ στην ταινία!

Το Οσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους κερδίζει το «Ιnocente» των Σον Φάιν και Αντρια Νιξ Φάιν. Είναι η δεύτερη υποψηφιότητα για το ζευγάρι των σκηνοθετών, μετά το «War/Dance» το 2007. Ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί με τη 15χρονη Ινοσέντε που, χάρη στην ταινία, έχει πια βρει στέγη και ζει μια υγιή ζωή.

Στη σκηνή ο Λίαμ Νίσον, παρουσιάζει τρεις ακόμα από τις υποψήφιες Καλύτερες ταινίες, τις "πολιτικές": «Lincoln», «Argo» και «Zero Dark Thirty».

Στη σκηνή ο Μπεν Αφλεκ, παραμερίζοντας την αγωνία του για τις υποψηφιότητες του "Argo", ανακοινώνει το Οσκαρ Ντοκιμαντέρ. Νικητής το φαβορί, «Searching For Sugar Man» (Ψάχνοντας τον Sugar Man ) του Μαλίκ Μπεντζελούλ. Είναι η δεύτερη υποψηφιότητα για τον παραγωγό του ντοκιμαντέρ, Σάιμον Τσιν, ο οποίος το 2008 είχε κερδίσει το Οσκαρ με το «Man on a Wire». Ο ήρωας της ταινίας, Ροντρίγκεζ δε βρίσκεται στην αίθουσα, γιατί θέλησε να μην τραβήξει πάνω του την προσοχή από την ταινία.

garner

Πανέμορφες και... χρωματικά ταιριαστές, στη σκηνή η Τζένιφερ Γκάρνερ και η Τζέσικα Τσαστέιν. Το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στο «Αmour» tου Μίκαελ Χάνεκε. O Χάνεκε ευχαριστεί τους παραγωγούς του, το συνεργείο του, τη γυναίκα του (που ήταν και μέλος του συνεργείου και τον υποστηρίζει τις τελευταίες δεκαετίες, είναι "το κέντρο της ζωής του"), και τους πρωταγωνιστές του, Ζαν Λουί Τρεντινιάν και Εμανουέλ Ριβά. Ο Χάνεκε ήταν ξανά υποψήφιος με την «Λευκή Κορδέλα» στην κατηγορία Ξενόγλωσσης ταινίας.

Στη σκηνή ο Τζον Τραβόλτα, ο Τόνι Μανέρο του Saturday Night Fever και του Staying Alive, ο Ντάνι Ζούκο του Grease, παρουσιάζει το αφιέρωμα στο μιούζικαλ. Οι αποψινοί υποψήφιοι για Οσκαρ, Χιου Τζάκμαν και Αν Χάθαγουεϊ, βρίσκονται επί σκηνής, μαζί με το υπόλοιπο καστ της υποψήφιας για Οσκαρ ταινίας «οι Αθλιοι» (Ράσελ Κρόου, Αμάντα Σάιφριντ, Εντι Ρέντμεϊν, Σαμάνθα Μπαρκς, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ και Σάσα Μπάρον Κοέν). Μαζί τους και η κάτοχος Οσκαρ β' γυναικείου ρόλου για το Dreamgirls, Τζένιφερ Χάντσον, μεταμορφωμένη, παναδύνατη και πανέμορφη. Αλλά και η Κάθριν Ζίτα Τζόουνς - επίσης νικήτρια Οσκαρ β' γυναικείου ρόλου για τη βραβευμένη με Οσκαρ ταινία «Chicago», τραγουδούν και χορεύουν νούμερα από το "Dreamgirls", το "Chicago" και, φυσικά, το "Les Miserables". Παρότι τα τραγούδια είναι, ούτως ή άλλως, υπέροχα, το αφιέρωμα μοιάζει φτωχό, μ' αυτές τις επιλογές από ένα θησαυρό χολιγουντιανών μιούζικαλ. Το τελευταίο μέρος, με το μέντλεϊ από τους "Αθλιους", τρομερά συγκινητικό με όλους τους ηθοποιούς παρόντες στη σκηνή, αλλά το συνολικό θέαμα έμοιαζε περισσότερο με τα παλιά κρατικά βραβεία κινηματογράφου.

mis

Ο Κρις Πάιν και Ζόι Σαλντάνα παρουσιάζουν τα Οσκαρ Επιστήμης και Τεχνολογίας που δόθηκαν πριν λίγες βδομάδες.

Στη σκηνή ο Μαρκ Γουόλμπεργκ και ο... Τεντ, ο πρωταγωνιστής του "Ted" του Σεθ ΜακΦάρλαν.

Το Οσκαρ Μιξάζ κερδίζουν οι Αντι Νέλσον, Μάρκ Πάτερσον και Σάιμον Χέις για τους "Αθλιους". Ο Αντι Νέλσον είναι ταυτόχρονα υποψήφιος στην ίδια κατηγορία και για το "Λίνκολν". Εχει κερδίσει το Οσκαρ ξανά για τη «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν», ενώ ήταν υποψήφιος 18 φορές.

Το Οσκαρ Μοντάζ Ηχου σημειώνει ισοψηφία! Νικητές είναι ο Πολ Ν. Τζ. Οτοσον, για το "Zero Dark Thirty", που έχει κερδίσει δύο οσκαρ, και τα δύο για την προηγούμενη συνεργασία του με την Κάθριν Μπίγκελοου στο «Hurt Locker», στο μιξάζ και μοντάζ ήχου. Η συγκίνηση του φέρνει δάκρυα στα μάτια. Και οι Πέαρ Χάλμπεργκ και Κάρεν Μπέικερ Λάντερς για το "Skyfall". O Χάλμπεργκ έχει κερδίσει δυο όσκαρ, ένα για το ηχητικό μοντάζ στο Τελεσίγραφο του Μπορν κι ένα για τα ηχητικά εφέ στο Braveheart κι η Μπέικερ Λάντερς έχει κερδίσει ένα Οσκαρ για το «Τελεσίγραφο του Μπορν».

2

Ο Κρίστοφερ Πλάμερ στη σκηνή για το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Κερδίζει, όπως ήταν αναμενόμενο, η Αν Χάθαγουεϊ. "It came true...", τα πρώτα της λόγια. Συγχαίρει τις συνυποψήφιές της. Ευχαριστεί τον Χιου Τζάκμαν και το καστ και το συνεργείο, τον Τομ Χούπερ και όοολους της τους συνεργάτες και τους φίλους, την οικογένειά της, το σύζυγό της με πολύ γλυκά λόγια. Εύχεται στο μέλλον τα κορίτσια σαν τη Φαντίνα να έχουν καλύτερη τύχη.

Στη σκηνή ο πρόεδρος της Ακαδημίας Χοκ Κοχ (ο ΜακΦάρλαν αστειεύεται ότι το όνομά του μοιάζει με Ρώσο που φτερνίζεται κι εκεί περίπου κυμαίνοντα τ' αστεία του αυτή τη βραδιά). Ο Κοχ παρουσιάζει τους φοιτητές κινηματογράφου που παρίστανται απόψε στην απονομή.

Στη σκηνή η Σάντρα Μπούλοκ για να παρουσιάσει το Οσκαρ Μοντάζ. Νικητής ο Γουίλιαμ Γκόλντενμπεργκ για το "Argo". Αυτή είναι η 4η υποψηφιότητά του, μετά το φετινό "Zero Dark Thirty", το "Insider" το 1999 και το "Seabiscuit" το 2003.

2

Η Τζένιφερ Λόρενς στη σκηνή, παρουσιάζει την Αντέλ που τραγουδά ζωντανά το "Skyfall". Με μια πολυμελή χορωδία πίσω της και γιαλιστερό, ατμοσφαιρικό φόντο, η Αντέλ είναι όπως πάντα υπέροχη και λίγο... μπλαζέ.

H Νικόλ Κίντμαν παρουσιάζει τις τελευταίες τρεις υποψήφιες Καλύτερες Ταινίες, το "Django Unchained", το "Amour" και το "Silver Linings Playbook".

kristen

O Nτάνιελ Ράντκλιφ και η Κρίστεν Στιούαρτ (ελαφρώς tipsy;) απονέμουν το Οσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης στους Ρίκ Κάρτερ και Τζιμ Ερικσον για το "Lincoln". Τέταρτη υποψηφιότητα για τον Κάρτερ, δεύτερη νίκη μετά το «Avatar». Δεύτερη υποψηφιότητα για τον Ερικσον, μετά το «Θα Χυθεί Αίμα». Αυτή εδώ η βράβευση είναι η πρώτη, ουσιαστικά, έκπληξη της απονομής, μια και το βραβείο θεωρούνταν ότι θα πήγαινε στην "Αννα Καρένινα" ή τους "Αθλιους".

Η Σάλμα Χάγιεκ στη σκηνή θυμίζει τα Governors Awards που δόθηκαν πριν λίγες βδομάδες. Διαβάστε περισσότερα για τα βραβεία εδώ.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ στη σκηνή, για το in memoriam tribute, το αφιέρωμα σε όσους έφυγαν την περασμένη χρονιά. Από την οθόνη περνά ο Ενεστ Μποργκνάιν, ο Εϊκιο Ισιόκα, η Σελέστ Χολμ, ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, ο Τσαρλς Ντέρνινγκ, ο Ανταμ Γιοτς, ο Χάρι Σαβίδης, ο Τονίνο Γκουέρα, ο Αντριου Σάρις, ο Τόνι Σκοτ, η Νόρα Εφρον και πολλά ακόμα πρόσωπα που άφησαν το σημάδι τους στο σινεμά, με μουσική υπόκρουση το σάουντρακ του Τζον Μπάρι από το «Πέρα από την Αφρική».

Ενας από αυτούς είναι ο Μάρβιν Χάμλις, ο συνθέτης που ανάμεσα στα άλλα αριστουργήματά του συγκαταλέγεται το «The Way We Were». Για να τον τιμήσει, στη σκηνή, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ τραγουδά ζωντανά κι ανεπανάληπτα. Αποθεώνεται από το κοινό που χειροκροτά και σφυράει σα να βρίσκεται σε μια exclusive συναυλία. Αυτή ήταν ως τώρα η πιο συγκινητική και ξεχωριστή στιγμή της τελετής.

barbra

Στη σκηνή το καστ του "Chicago", Ρίτσαρντ Γκιρ, Κουιν Λατίφα, Κάθριν Ζίτα Τζόουνς και Ρενέ Ζελβέγκερ. Απονέμουν το Οσκαρ Μουσικής στον Μάικλ Ντάνα για τη "Ζωή του Πι", την πέμπτη του συνεργασία με τον Ανγκ Λι, τον οποίο ευχαριστεί γελαστός και συγκινημένος.

Μέχρι στιγμής, η "Ζωή του Πι" και οι "Αθλιοι" συγκεντρώνουν από τρία Οσκαρ.

Στη σκηνή ο Νόρα Τζόουνς ερμηνεύει το τραγούδι «Everybody Needs a Best Friend» από το «Ted», μόνη της, με '50s look.

Το Οσκαρ Τραγουδιού στο «Skyfall», των Αντέλ Ατκινς και Πολ Επγουρθ. Η Αντέλ κλαίει μ' έναν απολαυστικό, ξεκαρδιστικό τρόπο. Αυτό είναι το τέταρτο, μόλις, τραγούδι από ταινία του Τζέιμς Μποντ που έχει βρεθεί υποψήφιο, το πρηγούμενο ήταν το For Your Eyes Only, πριν31 χρόνια.

theron

O Ντάστιν Χόφμαν και η Σαρλίζ Θερόν, ένα θαυμάσια αταίριαστο ζευγάρι στη σκηνή. Το Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου στον Κρις Τέριο για το «Επιχείρηση: Argo», βασισμένο σε μια επιλογή από το βιβλίο «The Master of Disguise» του Αντόνιο Τζ. Μέντες και το άρθρο του Τζόσουα Μπέρμαν «The Great Escape» για το περιοδικό Wired. Ευχαριστεί τον Μπεν Αφλεκ και του θυμίζει πως πριν κάποια χρόνια βρέθηκε ακριβώς σ' αυτήν τη θέση. Αφιερώνει στον πραγματικό Tόνι Μέντεζ και σ' όλους τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν δημιουργικότητα κι όχι βία για να δώσουν λύσεις σε μεγάλα προβλήματα.

quentin

Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου στον Κουέντιν Ταραντίνο για το "Django Unchained". Πέμπτη υποψηφιότητα για τον Κουέντιν Ταραντίνο, μετρώντας κι αυτή, έχει μέχρι τώρα τρεις στην κατηγορία του σεναρίου και δύο στην σκηνοθεσία. Το μοναδικό του Οσκαρ μέχρι σήμερα, ήταν για το σενάριο του «Pulp Fiction». Ευχαριστεί τους ηθοποιούς του γιατί, όπως λέει, αν στο μέλλον θυμούνται τις ταινίες του, θα είναι χάρη στους ήρωές του.

fonda

Στη σκηνή δυο θρύλοι του σινεμά, τρομερά λαμπεροί και φρεσκαρισμένοι, η Τζέιν Φόντα και ο Μάικλ Ντάγκλας. Το Οσκαρ Σκηνοθεσίας - έκπληξη! - στον Ανγκ Λι για τη "Ζωή του Πι".

anglee

"Ευχαριστώ, Θεέ του σινεμά", λέει συγκινημένος ο Ανγκ Λι, με το δεύτερο Οσκαρ του μετά το "Brokeback Mountain" και πάλι χωρίς αυτό να συνοδεύεται από την καλύτερη ταινία. Ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες του, τον πρωταγωνιστή του, πανευτυχής και λίγο σαστισμένος. Ευχαριστεί επίσης την Ταϊβάν, όπου γυρίστηκε η ταινία, το συνεργείο του, την από 30 χρόνια γυναίκα του και τελειώνει μ' ένα χαμογελαστό namaste.

jen

Στη σκηνή ο Ζαν Ντιζαρντέν για ν' ανακοινώσει το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Αν ήμουν γυναίκα ηθοποιός, θα ήμουν παθιασμένη, ευαίσθητη, γενναία, γεμάτη κουράγιο, σέξι, πολύπλοκη, ελεύθερη, δυνατή, αστεία, έντονη. Αν ήμουν γυναίκα ηθοποιός, θα ήμουν ακόμη καλύτερος ηθοποιός," λέει ο περσινός νικητής. Το Οσκαρ κερδίζει η Τζένιφερ Λόρενς για το "Silver Linings Playbook". Σκοντάφτει στα σκαλιά, ο Χιου Τζάκμαν τρέχει από τη θέση του να τη βοηθήσει. Η αίθουσα χειροκροτά όρθια, με μια δόση υπερβολής. "Οι γυναίκες φέτος, στην κατηγορία μου κι έξω απ' αυτήν, με ενέπνευσαν". Ευχαριστεί όλους κι εύχεται χρόναι πολλά στην Εμανουέλ Ριβά που σήμερα έχει γεννέθλια.

daniel

Στη σκηνή η Μέριλ Στριπ, ντυμένη με ασημένιο φόρεμα, έτοιμη να απονείμει το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Ποιος τυχερός θα το πάρει από τα χέρια της; Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις, φυσικά, ο οποίος, πρωτοφανώς, μοιάζει συγκινημένος. Μεγάλη αγκαλιά από τη Μέριλ Στριπ, η αίθουσα όρθια. "Εχω απολαύσει περισσότερη ευτυχία απ' όση μου αντιστοιχεί στη ζωή μου", λέει. Γρήγορα το γυρίζει στο αστείο, λέγοντας ότι πριν δυο χρόνια του είχαν προτείνει να παίξει την Μάργκαρετ Θάτσερ κι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ήθελε τη Μέριλ Στριπ για Λίνκολν. "Η γυναίκαι μου, η Ρεμπέκα, απ' όταν παντρευτήκαμε πριν 16 χρόνια, έχει αναγκαστεί να ζήσει με αρκετούς παράξενους άντρες." Ευχαριστεί την Κ. Κένεντι, τον Τόνι Κούσνερ, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον Αϊμπραμ Λίνκολν. Αφιερώνει το βραβείο του στη μητέρα του.

2

Στη σκηνή ο Τζακ Νίκολσον, για να παρουσιάσει τη... Μισέλ Ομπάμα, σε απ' ευθείας σύνδεση από τον Λευκό Οίκο, η οποία παρουσιάζει τις υποψήφιες για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Είναι μια κίνηση ελαφρώς υπερβολική, ή μας φαίνεται; Η Πρώτη Κυρία μιλάει για την εκπαιδευτική και ανθρωπιστική αξία του κινηματογράφου, αλλά η παρουσία της κλωτσάει με το πνεύμα της τελετής.

Το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας κερδίζει το "Argo". Ο Γκραντ Χέσλοβ ευχαριστεί τον Τζορτζ Κλούνεϊ κι εύχεται όλοι οι άνθρωποι να είχαν έναν τέτοιο φίλο να τους υποστηρίζει. Ο Μπεν Αφλεκ, τρομερά ταραγμένος, δηλώνει τα σέβη του στον Στίβεν Σπίλμπεργκ, ευχαριστεί όλους του συνεργάτες του στην Αμερική, το Ιράν και τον Καναδά, συγχαίρει όλες τις υπέροχες ταινίες που ήταν, ή και δεν ήταν υποψήφιες φέτος, την Τζένιφερ Γκάρνερ, τη γυναίκα του. Θυμάται την προηγούμενη φορά που πήρε Οσκαρ, και μοιράζεται το συμπέρασμά του: είναι μια διαδρομή με πολλές δοκιμασίες, το σημαντικό είναι να μπορείς να πέφτεις και να ξανασηκώνεσαι.

2

Και φυσικά η απονομή τέλειωσε με ένα... τραγούδι! Ο Σεθ ΜακΦάρλαν μαζί με την Κρίστιν Τσένογουεθ τραγούδησαν το «Here's to the Losers», αφιερωμένο σε όσους δεν κέρδισαν Οσκαρ, ολοκληρώνοντας έτσι μια από τις πιο «άστοχες» τελετές των τελευταίων χρόνων που ακόμη κι αν βασίστηκε στη μουσική και τα τραγούδια δεν χτύπησε παρά ελάχιστες ψηλές νότες.

Δείτε εδώ το κόκκινο χαλί των Οσκαρ και θυμηθείτε πως μπορείτε να δείτε ολόκληρη την 85η Απονομή των Οσκαρ (και το κόκκινο χαλί!) όχι μόνο τώρα, ζωντανά, αλλά και στις 8.00 το πρωί της Δευτέρας, στις 14.00 και ξανά στις 20.30, στο Nova Cinema 1, το Nova HD και το Nova Stars.

Διαβάστε εδώ τα καλά, τα κακά και τα άσχημα της 85ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ.


Oscars 2013: Οι προβλέψεις του Flix

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς και θυμηθείτε την αποκλειστική ζωντανή μετάδοση των Οσκαρ από τη Νova στις 3.30 ώρα Κυριακής 24 Φεβρουαρίου προς Δευτέρα ξημερώματα.