Industry

Η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου δίνει τα τιμητικά βραβεία της

στα 10

Σε μια τελετή γεμάτη συγκίνηση αλλά και γέλιο, η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου απένειμε, πριν την τελετή των Οσκαρ, τα τιμητικά της βραβεία στους Ντ. Α. Πένεμπεϊκερ, Τζέφρι Κάτσενμπεργκ, Χαλ Νίνταμ και Τζορτζ Στίβενς.

Η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου δίνει τα τιμητικά βραβεία της

Οπως συνηθίζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου απένειμε τα τιμητικά Βραβεία για Συνολική Προσφορά στον Κινηματογράφο, τα Governor’s Awards, σε μια ειδική, λαμπερή τελετή στο Dolby Ballroom, ώστε οι τιμώμενοι να έχουν τη δική του βραδιά, που θα αναφερθεί και στη διάρκεια της απονομής των Οσκαρ τον Φεβρουάριο.

Τιμώμενοι για φέτος ήταν ο ντοκιμαντερίστας Ντ. Α. Πένεμπεϊκερ, ο κασκαντέρ και σκηνοθέτης Χαλ Νίνταμ, και ο διευθυντής και ιδρυτικό μέλος του American Film Institute Τζορτζ Στίβενς, ενώ ο μεγαλοπαραγωγός Τζέφρι Κάτσενμπεργκ παρέλαβε το Jean Hersholt Humanitarian Award για τη φιλανθρωπική του δράση.

Παρόντες στη βραδιά ήταν ο Γουόρεν Μπίτι με την Ανέτ Μπένινγκ, ο Σίντνεϊ Πουατιέ, ο Κουίνσι Τζόουνς, η Εϊμι Ανταμς, ο Μάικλ Μουρ, ο Τζορτζ Λούκας, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Τομ Χανκς, ο Γουιλ Σμιθ, ο Κερκ Ντάγκλας, η Κρίστεν Στιούαρτ, ο Κουέντιν Ταραντίνο και, γενικώς, όλοι οι A-listers, γηραιότεροι και νεώτεροι, του Χόλιγουντ, μια και η τελετή των Governor’s Awards λανσάρει με τον πιο γκλάμορους τρόπο τη σεζόν των κινηματογραφικών βραβείων στην Αμερική.

girls

Το βραβείο στον Πένεμπεϊκερ απένειμε ο Μάικλ Μουρ, χαρακτηρίζοντας τον δημιουργό ως «τίποτα λιγότερο από τον ιδρυτή του σύγχρονου ντοκιμαντέρ, τον άνθρωπο που επινόησε ότι γράφεις το σενάριο της ταινίας αφού τη γυρίσεις!»

Μετά την προβολή μιας μικρού μήκους ταινίας που έκανε για τη βραδιά ο Ντέιβις Γκούγκενχαϊμ, ο Σίντνεϊ Πουατιέ απένειμε το βραβείο στον Τζορτζ Στίβενς, σηκώνοντας όλη την αίθουσα όρθια. Παραλαμβάνοντας, ο Στίβενς καλεί τη νέα γενιά δημιουργών να «ανατρέψουν τη βιομηχανοποίηση του κινηματογράφου.»

awards

Στον Χαλ Νίνταμ, ο Κουέντιν Ταραντίνο εκδήλωσε το θαυμασμό του, λέγοντας, «δεν έχω δουλέψει ποτέ μαζί σου, αλλά έχω κλέψει πολλές δικές σου σκηνές!» Το βραβείο απένειμε ο παραγωγός (του «Νονού» μεταξύ άλλων) Αλ Ρούντι, με τον Νίνταμ να ομολογεί στο κοινό, «έχετε μπροστά σας τον πιο τυχερό άνθρωπο στη Γη. Τυχερό που ζει.»

Ο Τομ Χανκς απένειμε το Βραβείο Τζιν Χέρσολτ στον Τζέφρι Κάτσενμπεργκ, επισημαίνοντας ότι «ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην ιστορία του Χόλιγουντ έχει κάνει και τις σημαντικότερες προσφορές στα κοινά,» ενώ ο Κάτσενμπεργκ ανέφερε τη συμβουλή που του είχε δώσει πριν χρόνια ο Κερκ Ντάγκλας, ότι «δε θα μάθεις να ζεις, αν δε μάθεις να δίνεις».

Διαβάστε περισσότερα, στο δρόμο για τα Oscars 2013