Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Blue Velvet

Μπλε Βελούδο (Blue Velvet) του Ντέιβιντ Λιντς

Αυτή είναι η ιστορία του Τζέφρι. Οταν ο μπαμπάς του τραυματίζεται σοβαρά σ' ένα freak accident στον κήπο του σπιτιού τους, στη μικρή, αθώα, γεμάτη άσπρους φράχτες και τριανταφυλλιές αμερικανική πόλη, επιστρέφοντας από το νοσοκομείο όπου τον έχει επισκεφθεί, ο Τζέφρι θ' ανακαλύψει, σ' ένα χωράφι, ένα κομμένο ανθρώπινο αυτί. Θα το πάει, όπως πρέπει, στον αστυνομικό της πόλης, θα ερωτευτεί την ξανθιά κόρη του, Σάντι και θα μπει στον πειρασμό ν' ακολουθήσει το μυστήριο του κομμένου αυτιού σε μονοπάτια εξαιρετικά σκοτεινά. Ο Τζέφρι θα γνωρίσει τη μελαγχολική τραγουδίστρια Ντόροθι Βάλενς, την οποία εκβιάζει ο σαδιστής κακοποιός Φρανκ Μπουθ, προκειμένου να του παρέχει ό,τι σεξουαλική φαντασίωση θελήσει. Σ' ένα σύμπαν από σκούρο μπλε βελούδο, από υπόγεια και υπόκοσμο, από μάσκες οξυγόνου και σγουρές περούκες, ο Τζέφρι θα πρέπει να διαλέξει αν θα μείνει στην επιφάνεια της αθωότητας ή αν θα βουτήξει στο δικό του σκοτάδι. Κι αν δεν διάλεγε το δεύτερο, αυτή δεν θα ήταν μια ταινια του Ντέιβιντ Λιντς.

To παραισθησιογόνο αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιντς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

red sparrow 607

Κόκκινο Σπουργίτι (Red Sparrow) του Φράνσις Λόρενς

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο και πρώτο μέρος της μυθιστορηματικής τριλογίας του πρώην πράκτορα της CIA Τζέισον Μάθιους, το Κόκκινο Σπουργίτι φιλοδοξεί να είναι η αρχή ενός νέου κινηματογραφικού franchise με κεντρική ηρωίδα την επικίνδυνη και σέξι Ρωσίδα κατάσκοπο Nτομινίκα Εγκόροβα. Η Ντομινίκα, πρίμα μπαλαρίνα στα Μπολσόι αρχικά και μία αφοσιωμένη κόρη, επιφορτισμένη με τη φροντίδα της βαριά άρρωστης μητέρας της, αναγκάζεται μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό να τερματίσει άδοξα την καριέρα της. Αντιμέτωπη με ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον και με τον κίνδυνο μείνει στο δρόμο, υποκύπτει στις πιέσεις του θείου της Βάνια (αν αυτό είναι αναφορά στον Τσέχοφ, ειλικρινά δεν έχουμε λόγια), υψηλά ιστάμενου στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, και αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή, στην οποία θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τα θέλγητρά της και θα ανακαλύψει το ταλέντο που έχει στην αποπλάνηση. Οταν όμως όλα πάνε στραβα, θα αναγκαστεί προκειμένου να επιβιώσει να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που ιδρύθηκε επί εποχής Χρουτσόφ κι εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς και φερέλπιδες κατασκόπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο, για να εξολοθρεύουν τους αντιπάλους της μητέρας Ρωσίας. Αφού υπομείνει τη σαδιστική και διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, η Ντομινίκα θα αναλάβει την πρώτη της επικίνδυνη αποστολή να αποπλανήσει τον πράκτορα της CIA Νειτ Νας και να αποκαλύψει ποιός είναι το ̈καρφί ̈ που δίνει στους αντιπάλους απόρρητα μυστικά της κυβέρνησης. Ποιά είναι όμως τα πραγματικά κίνητρα της Ντομινίκα;

Η Τζένιφερ Λόρενς σε ρόλο κατά λάθος κατασκόπου από τον σκηνοθέτη των «Αγώνων Πείνας», Φράνσις Λόρενς. Οχι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον Alpha

Bacurau 607

Bacurau των Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιου και Ζουλιάνο Ντορνέλες

Ενα (γαλατικό) χωριό στα βάθη της Βραζιλίας - που πιστεύει πριν από οτιδήποτε στη μητριαρχία - πέφτει θύμα των ορέξεων μιας ομάδας λευκών Αμερικάνων που το επισκέπτονται με σκοπό να σκοτώσουν τους κατοίκους του σε ένα ιδιόρρυθμο, να το πεις και χόμπι, ανθρωποκυνηγητό.

Οι Βραζιλιάνοι Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιου και Ζουλιάνο Ντορνέλες παίζουν με το σινεμά είδους, τα b-movies και την πολιτική σύγχυση της χώρας τους σε μια ταινία που δεν χωράει τελικά πουθενά. Κι αυτό δεν το λέμε για καλό. Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών του 2019. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

lemonade

Αμερικάνικο Ονειρο (Lemonade) της Ιοάνα Ουρικάρου

Η Μάρα, μια ανύπαντρη μητέρα από την Ρουμανία, έφτασε στην Αμερική με προσωρινή βίζα, αλλά αποσκευές γεμάτες απελπισία κι όνειρα: να ξεφύγει από την αδιέξοδη κρίση της χώρας της, να χτίσει τις βάσεις μιας νέας ζωής και να φέρει και τον μικρό της γιο στη Γη της Επαγγελίας. Δουλεύοντας ως αποκλειστική νοσοκόμα, και λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της, γνώρισε τον Ντάνιελ, έναν μεσήλικα εργάτη που μετά από σοβαρό ατύχημα χρειάστηκε περίθαλψη. Ο γάμος τους εξυπηρετούσε και τους δύο: κι εκείνη αποκτούσε ασφάλεια για το μέλλον της κι εκείνος περίθαλψη για το δικό του. Εμείς τους συναντάμε κατά τη διάρκεια του κρατικού ελέγχου από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αντιμέτωπη με διεφθαρμένους υπαλλήλους, εκβιασμούς, σεξουαλική κακοποίηση κι απόρριψη, η Μάρα αρχίζει να ξυπνάει από το αμερικανικό όνειρο και πρέπει να πάρει αποφάσεις για τη ζωή της.

Γυναικείο σκηνοθετικό ντεμπούτο από τη Ρουμανία, με την υπογραφή του Κριστιάν Μουντζίου στην παραγωγή. Σκληρό, δυνατό, επίκαιρο θέμα, εκφραστική πρωταγωνίστρια, αλλά υποτονική σκηνοθεσία και άνισο σενάριο. Χάνεται η ευκαιρία για κάτι που θα σου έδινε γροθιά στο στομάχι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the menu

Το Μενού (The Menu) του Μαρκ Μάιλοντ

Η ταινία μας ταξιδεύει στον κόσμο της haute cuisine όπου ένα νεαρό ζευγάρι πάει σε ένα απομακρυσμένο νησί, μαζί με άλλους καλεσμένους, για να γευματίσει σε ένα exclusive εστιατόριο όπου ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού, με μερικές εκπλήξεις που... σοκάρουν.

Ο Μαρκ Μάιλοντ, σκηνοθέτης επεισοδίων του «Game of Thrones» και του «Succession», σε μια κωμωδία γαστριμαργικού τρόμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

myfff le roi david

Ο Βασιλιάς Δαβίδ (Le Roi David) της Λινά Πινέλ

Με φιλμ 16 χιλιοστών απαθανατίζεται εξαιρετικά η σαγηνευτική ηθοποιός στο ρόλο μιας νεαρής γυναίκας που αφήνει πίσω την προηγούμενη ζωή της και ξεκινά από την αρχή στην Καλιφόρνια. (Μικρού μήκους)

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο MyFrenchFilmFestival


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.