Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 1η Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 1η Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


beguiled 2

Η Αποπλάνηση (The Beguiled) της Σοφία Κόπολα

Βιρτζίνια, 1864. Ο Νότος διανύει την τρίτη χρονιά του Εμφυλίου Πολέμου, που έχει αποδειχθεί καταστροφικός. «Ο Νότος δεν συνειδητοποιεί τα τεράστια υλικά αποθέματα του Βορρά και ο Βορράς δεν συνειδητοποιεί το πείσμα για αντίσταση του Νότου» είχε πει προφητικά ο Στρατηγός Λι και είχε δίκιο. Οι οικογένειες που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν αφήσει τα παιδιά τους σε οικοτροφεία, για να βρίσκουν τουλάχιστον πιο εύκολα ένα ζεστό φαγητό κι ένα ασφαλές περιβάλλον. Εκεί έχουν ξεχαστεί τα πέντε κορίτσια της ιστορίας - πολλά από αυτά έχοντας χάσει γονείς κι αδέλφια- στο σχολείο θηλέων της Μάρθα Φάρνσγουορθ, όπου καλλιτεργούν τον κήπο και διδάσκονται γαλλικά, οικοκυρικά, καλούς τρόπους. Οταν η μικρή Εϊμι, στη συνηθισμένη της βόλτα στο δάσος για να μαζέψει μανιτάρια, πέφτει πάνω σ' έναν λαβωμένο στρατιώτη του Βορρά, αυτοί οι καλοί τρόποι και το χριστιανικό καθήκον την οδηγούν να τον βοηθήσει. Να φέρει τον εχθρό στο σπίτι. Ολα τα κορίτσια, τόσο τα μικρότερα όσο και τα έφηβα, αλλά και οι δύο καθηγήτριες - η σοβαρή, συντηρητική Εντουίνα αλλά και η ίδια η μεσήλικη δειυθύντρια Φάρνσγουορθ αντιμετωπίζουν τον ερχομό του ξένου με ένα αρχικό φόβο, αλλά και αδιαπραγμάτευτο ηθικό χρέος. Να τον βοηθήσουν, να τον γιατρέψουν και μετά να τον παραδώσουν στον Συνομοσπονδιακό στρατό ως αιχμάλωτο. Σταδιακά όμως, ο στρατιώτης βρίσκει τον τρόπο να πλανέψει («beguile») τα κορίτσια - να ξυπνήσει ένστικτα κι ανάγκες που οι γυναίκες κουβαλούσαν σε λήθαργο: είτε γιατί άργησε η ενηλικίωσή τους, είτε γιατί λόγω πολέμου τούς είχε προσπεράσει οδηγώντας σε αδιέξοδη μοναξιά. Οσο ο αιχμάλωτός τους προσπαθεί να επιβιώσει και τις χειρίζεται για το συμφέρον του, τόσο ο γυναικείος ανταγωνισμός οδηγεί την ατμόσφαιρα στα άκρα. Και στο τέλος, ποιος εξαπατά ποιον;

Mε μαγική, υπνωτική κινηματογράφηση (που της χάρισε το βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες), πιο ανθρώπινους ήρωες, δαιμονισμένο χιούμορ κι ένα εξαιρετικό καστ (Νικόλ Κίντμαν, Ελ Φάνινγκ, Κρίστεν Νταντστ, Κόλιν Φάρελ), η Σοφία Κόπολα κατεβάζει τους τόνους στην ταινία του Ντον Σίγκελ (με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ιστγουντ). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Star

Che Bella Giornata 607

Τι Oμορφη Μέρα Θεέ Μου! (Che Bella Giornata) του Τζέναρο Νουνζιάντε

Ο Κέκο, ενας αγράμματος τύπος από το Μιλάνο, που ονειρευόταν πάντα να γίνει αστυνομικός, αποτυγχάνει για τρίτη φορά στις εξετάσεις. Καταφέρνει ωστόσο με μέσο να εξασφαλίσει μια θέση ως μυστικός πράκτορας στον Καθεδρικό Ναό της πόλης.

Περισσότερο αδιάφορο, παρά όχι αστείο, το μεγάλο χιτ στη φιλμογραφία του Κέκο Ζαλόνε έρχεται από το 2011 και προσγειώνεται στο ελληνικό καλοκαίρι του 2017, δυστυχώς, χωρίς... αναισθητικό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

the father 607

Ο Πατέρας (The Father) του Φλόριαν Ζέλερ

«Δεν χρειάζομαι βοήθεια από κανέναν» ξεσπά θυμωμένα ο Αντονι στη βουρκωμένη κόρη του, Αν. Εκείνη του έχει μόλις ανακοινώσει ότι θα μετακομίσει στο Παρίσι γιατί, επιτέλους, μετά το διαζύγιό της, γνώρισε κάποιον και θα τον ακολουθήσει για να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Μόνο που δεν μπορεί να αφήσει τον πατέρα της μόνο του, χρειάζεται βοήθεια και πρέπει να προσλάβουν μία καινούργια κοπέλα. Την προηγούμενη, ο 80χρονος, που πάσχει από άνοια, την έδιωξε. Οπως και την προηγούμενη πριν από αυτήν. Και την προηγούμενη. Ο συνταξιούχος μηχανικός είναι σίγουρος ότι τον έκλεβαν. Για παράδειγμα, πού είναι το ρολόι του;

Επώδυνο να το ζήσεις, αλλά ταυτόχρονα μεγαλειώδες, αυτό είναι τo κινηματογραφικό ντεμπούτο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Φλόριαν Ζέλερ που χάρισε επάξια στον Σερ Αντονι Χόπκινς ένα ακόμα Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη on demand στην πλατφόρμα EON της Nova

azor

Αζόρ: Ο Κώδικας του Τραπεζίτη (Azor) του Αντρέας Φοντάνα

Ο Ιβάν, ένας κομψός, διακριτικός Ελβετός τραπεζίτης, επισκέπτεται με τη γυναίκα του, την Ινές, την Αργεντινή. Ο σκοπός του είναι να καθησυχάσει τους ανήσυχους πάμπλουτους πελάτες της τράπεζας εκεί. Η χρονιά είναι το 1980, η Αργεντινή βρίσκεται κάτω από το ζυγό της χούντας, οι «desaparecidos», οι αγνοούμενοι, ολοένα και πληθαίνουν. Ο προκάτοχος του Ιβάν, ο Κις, τον οποίο οι προύχοντες αγαπούσαν... υπερβολικά, έχει, επίσης, εξαφανιστεί μυστηριωδώς, αφήνοντας πίσω εκκρεμείς υποθέσεις, ένα άδειο διαμέρισμα και μια λέξη, «Λάζαρο».

Πρωτότυπο, ανατριχιαστικά ήσυχο πολιτικό θρίλερ, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αντρέας Φοντάνα για τον σκοτεινό κόσμο της διαφθοράς στη χούντα της Αργεντινής. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Berlinale, την ελληνική στις Νύχτες Πρεμιέρας και στα τέλη Ιανουαρίου βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

1332934705.jpg

Ο Υπουργός (L'Exercice de l' Etat) του Πιερ Σελέρ

Ο Υπουργός Μεταφορών, Μπερτράν Σαν-Ζαν, ξύπνησε τη νύχτα από τον επικεφαλής του επιτελείου του. Ενα λεωφορείο έχει ανατραπεί, οι νεκροί είναι πολλοί, κυρίως παιδιά. Ο Υπουργός αναγκάζεται αν πάει εκεί, να παραστεί και να μιλήσει στα media. Ετσι αρχίζει η οδύσσεια ενός πολιτικού σε έναν όλο και πιο περίπλοκο, δυσλειτουργικό και εχθρικό κόσμο.

Η ανθρώπινη πλευρά ενός Υπουργού και του προσωπικού, ιδεαλιστικού αλλά και παρανοϊκού του αγώνα σε μια χώρα, μια Ευρώπη, έναν κόσμο που προτιμά να βλέπει τους πολιτικούς με εχθρικό τρόπο. Τρία βραβεία Σεζάρ και μια από τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς στη Γαλλία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

Vivarium MAIN

Vivarium του Λόρκαν Φίνεγκαν

Eνα ζευγάρι παρασύρεται από έναν μεσίτη σε ένα εκ πρώτης όψεως ειδυλλειακό προάστιο στην αναζητησή του για ένα καινούριο σπίτι. Οταν ξαφνικά εκείνος θα εξαφανιστεί, ο Τομ και η Τζέμα θα ανακαλύψουν αφού θα οδηγήσουν για ώρες σε κύκλους, ότι δεν μπορούν να φύγουν από εκεί και θα παγιδευτούν σε έναν μη κόσμο όπου τα σύννεφα είναι δισδιάστατα, το χώμα ψεύτικο και όπου κάποιος ή κάτι τους αφήνει καθημερινά ένα κουτί με τις απαραίτητες προμήθειες. Και μια μέρα, ένα μωρό που μεγαλώνει ταχύτατα κι έρχεται με ένα σημείωμα που γράφει: «ανατρέψτε το και θα ελευθερωθείτε».

Tο «Twilight Zone» συναντά τον Ρόι Αντερσον, στη σκοτεινή, σουρεαλιστική σάτιρα του Λόρκαν Φίνεγκαν που ξεκινά φιλοδοξα αλλά όπως οι ήρωες της παγιδευεται στην επανάληψη. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Vivarium».

Η ταινία προβάλλεται στις 01.55 στο Cosmote Cinema 2


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς