Buzz

Ο Τζέιμς Μποντ γυναίκα; Προς θεού, όχι!

στα 10

Η παραγωγός των ταινιών Τζέιμς Μποντ, Μπάρμπαρα Μπρόκολι, ξεκαθάρισε την θέση της για το αν θα δούμε ποτέ γυναίκα να παίζει τον Τζέιμς Μποντ.

Ο Τζέιμς Μποντ γυναίκα; Προς θεού, όχι!

H ιδέα ότι μια γυναίκα ηθοποιός θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο τον εμβληματικό ρόλο του πράκτορα 007, πλανάτε στον αέρα εδώ και αρκετό καιρό. Μέχρι και η Τζίλιαν Αντερσον στο παρελθόν είχε δηλώσει ενδιαφέρον να γίνει ένας από τους επόμενους Τζέιμς Μποντ, και αρκετοί ήταν εκείνοι που ήταν θετικοί να δουν μια γυναίκα να αναλαμβάνει τον ρόλο που ανδροκρατείται από το 1953.

Παρά όμως τις όποιες απαιτήσεις για κάτι τέτοιο, η παραγωγός Μπάρμπαρα Μπρόκολι, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της στη Guardian πως δεν πρόκειται ποτέ να δούμε μια γυναίκα να παίζει τον ρόλο του πράκτορα Τζέιμς Μποντ. «Ο Μποντ είναι άνδρας», δήλωσε η Μπρόκολι, «είναι αρσενικός χαρακτήρας. Εχει γραφτεί ως άνδρας και νομίζω πως καλύτερα είναι να παραμείνει ως έχει.»

Μπορεί ο Ντάνιελ Κρεγκ να ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει μετά τον «Μποντ 25», που την σκηνοθεσία του ανέλαβε ο Κάρι Φουκουνάγκα, μετά την αποχώρηση του Ντάνι Μπόιλ, αλλά ο επόμενος που θα τον αντικαταστήσει, παρά τις όποιες επίμονες δηλώσεις υπογραφές online για να πάρουν μια γυναίκα στην θέση του, θα είναι πάλι κάποιος άνδρας. Η Μπρόκολι πρόσθεσε πως από το 1953, ο συγγραφέας Ιαν Φλέμινγκ, έγραψε τον γυναικά πράκτορα 007 ως άνδρα και «υπάρχουν πράγματα στο DNA του που δύσκολα θα αλλάξουν. Ας δημιουργήσουμε περισσότερους γυναικείους χαρακτήρες και ιστορίες που ταιριάζουν σε αυτούς τους συγκεκριμένους χαρακτήρες.»

Διαβάστε ακόμα: O Ιντρις Ελμπα πιστεύει πως ήρθε η ώρα για έναν μαύρο ή μια γυναίκα Τζέιμς Μποντ

james bond 607

Και εδώ που τα λέμε δεν έχει και άδικο. Υπάρχει μια έξαρση το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά το κίνημα του #metoo, να προσπαθούμε να αλλάξουμε αγαπημένους ανδρικούς χαρακτήρες, οι οποίοι έχουν αγαπηθεί και εδραιωθεί στον κινηματογραφικό στερέωμα ως είναι, σε κάτι το πιο θηλυκό. Ετσι ίσως τα στούντιο να προσπαθούν να γίνουν πιο περιεκτικοί όσο αφορά τους γυναικείους χαρακτήρες, αλλά το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν, τις περισσότερες φορές, είναι να τις υποβιβάζουν δίνοντας τες χαρακτήρες που μοιάζουν περισσότερο ως «περσινά ξινά σταφύλια» παρά ως κάτι νέο, πιο δυναμικό και ενδιαφέρον. Ναι, κάποιοι από αυτούς τους ρόλους είναι πετυχημένοι, βλέπε «Doctor Who», αλλά οι περισσότεροι, δυστυχώς κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Και παρά την, όσο και αν φαίνεται σκληρή και απότομη, απάντηση της Μπρόκολι έχει ένα δίκιο. Ας κάνουν επιτέλους τα στούντιο καινούργιους, δυναμικούς και πάνω απ’ όλα ενδιαφέροντες γυναικείους χαρακτήρες κι όχι ανακυκλώνοντας κάποιο παλιό και παρωχημένο ανδρικό ρόλο. Ετσι, και μόνο έτσι, θα πετύχουν το αποτέλεσμα που πραγματικά επιθυμούν και θα σταματήσουν την όποια αδικία υπάρχει στο ζήτημα αυτό.

Διαβάστε ακόμη: