Φεστιβάλ / Βραβεία

Ευρωπαϊκά Βραβεία 2018: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη μεγάλη βραδιά του ευρωπαϊκού σινεμά

στα 10

Σήμερα, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου απονέμονται στη Σεβίλλη τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας. Το Flix είναι εκεί.

Ευρωπαϊκά Βραβεία 2018: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη μεγάλη βραδιά του ευρωπαϊκού σινεμά

Παραδοσιακά, ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των Ευρωπαϊκών Βραβείων. Κάθε δύο χρόνια στη βάση τους στο Βερολίνο και ενδιάμεσα στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου απονέμονται φέτος στην πανέμορφη Σεβίλλη.

Τo Flix βρίσκεται στην ισπανική πόλη και κλέβει στιγμές από τη λάμψη των βραβείων για τα μάτια σας μόνο. Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα βραβεία παρακάτω και μείνετε συντονισμένοι εδώ για περισσότερα.

Cold War 607

1. Η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες είναι ο «Ψυχρός Πόλεμος» του Πάβελ Παβσλικόφσκι. Ακολουθούν το «Dogman» του Ματέο Γκαρόνε και το «Border» το Αλί Αμπάσι. Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλες τις υποψηφιότητες στις μεγάλες κατηγορίες των φετινών ευρωπαϊκών βραβείων.

girl 607

2. Πέντε ταινίες διεκδικούν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Ταινίας της χρονιάς: Το «Border» του Αλί Αμπάσι, ο «Ψυχρός Πόλεμος» του Πάβελ Παβλικόφσκι, το «Dogman» του Ματέο Γκαρόνε, το «Girl» του Λούκας Ντοντ και το «Lazzaro Felice» της Αλίτσε Ρορβάκερ.

Dogman 607 3

3. Στις πρώτες βραβεύσεις για τις τεχνικές κατηγορίες που έγιναν ήδη, ξεχωρίζει το «Dogman» με βραβείο κοστουμιών και κομμώσεων και μακιγιάζ. Διαβάστε αναλυτικά ποιες άλλες ταινίες μετράνε ήδη βραβεία.

heretic 607

4. Ελληνικό Ενδιαφέρον #1: Οι Κωνσταντίνος Κοντοβράκης και Γιώργος Καρναβάς, οι άνθρωποι πίσω από την Heretic θα παραλάβουν το βραβείο Eurimages Co-Production Αward της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε αναλυτικά για τη βράβευση εδώ.

Ralph Fiennes EFA 2018

5. O Ρέιφ Φάινς. Θα τιμηθεί για τη συνολική προσφορά του και καλά θα κάνει καθώς είναι ένας από τους πιο ευέλικτους Βρετανούς ηθοποιούς - από τον Χάρι Πότερ μέχρι το «Grand Budapest Hotel» και ακόμη παραπέρα, ο Ρέιφ Φάινς δεν θα σε προδώσει ποτέ.

Κώστας Γαβράς EFA2018

6. Ελληνικό Ενδιαφέρον #2: Ο Κώστας Γαβράς θα τιμηθεί για το σύνολο της καριέρας του, ως ο μεγάλος διεθνής. Πέμπτος σκηνοθέτης που θα τιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου με ειδικό βραβείο για την πορεία του όχι μόνο ως κινηματογραφιστής αλλά και ως μια πολιτική φωνή που, όπως υποστηρίζει η επίσημη ανακοίνωση της Ακαδημίας, είναι σεβαστή όχι μόνο από τους συναδέλφους του, αλλά και από το κοινό σε όλον τον κόσμο. Διαβάστε αναλυτικά για τη βράβευση του Κώστα Γαβρά.

Death of Stalin

7. Ευρωπαϊκή Κωμωδία: Το νεοσύστατο βραβείο της καλύτερης ευρωπαϊκής κωμωδίας φέτος διεκδικούν το «Diamantino» των Γκαμπριέλ Αμπράντες και Ντάνιελ Σμιντ, το «Ο Θάνατος του Στάλιν» του Αρμάντο Ιανούτσι και το «Ετσι Ειναι η Ζωή» των Ολιβιέ Νακάς, Ερίκ Τολεντανό

wim wenders EFA2018

8. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι έξι ηθοποιοί. Η Ρόσι ντε Πάλμα (Ισπανία), ο Ασράφ Μπαρχόμ (Ισραήλ), η Αμιρά Καζάρ (Γαλλία), η Αναμαρία Μαρίνκα (Ρουμανία), ο Ιβάν Σβέντοφ (Ρωσία) και ο Τομ Βλασίχα (Γερμανία). Μαζί τους στις παρουσιάσεις πολλοί αγαπημένοι άνθρωποι του ευρωπαϊκού σινεμά, από την Βικτόρια Μπρίλ μέχρι την Βίκι Κρίεπς, την Εμανουέλ Σενιε, τον Τσιουετέλ Ετζιόφορ, τον Τζιμ Σέρινταν και φυσικά τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Βίμ Βέντερς.

Teatro

9. H τελετή θα γίνει στο Teatro de la Maestranza της Σεβίλλης, με 1.600 καλεσμένους. To θέατρο είναι η Οπερα της Σεβίλλης που λειτούργησε πρώτη φορά το 1991, προπομπός της Διεθνούς Εκθεσης που έγινε στην πόλη το 1992.

Flix EFA2018

10. To Flix στη Σεβίλλη. Επίσημος χορηγός επικονωνίας των Ευρωπαϊκών Βραβείων εδώ και χρόνια, το Flix βρίσκεται ήδη στη Σεβίλλη για να σας «μεταδώσει» ζωντανά την ατμόσφαιρα όλων όσων θα συμβούν στην τελετή απονομής των βραβείων. Από τις 18:30 ώρα Ελλάδας μέχρι αργά το βράδυ.


Ευρωπαϊκά Βραβεία 2018

EFA2018