Φεστιβάλ / Βραβεία

66o Φεστιβάλ Καννών: Αυλαία με τον «Υπέροχο Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν

στα 10

Με μια πρεμιέρα ανάλογη της λάμψης, του glamour και της κινηματογραφικής καινοτομίας που τους ταιριάζουν, οι φετινές Κάννες ξεκινούν με τον πολυαναμενόμενο τρισδιάστατο «Υπέροχο Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν.

66o Φεστιβάλ Καννών: Αυλαία με τον «Υπέροχο Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν

Αν είσαι το Φεστιβάλ Καννών και στον ορίζοντα υπάρχει μια ταινία σαν τον «Υπέροχο Γκάτσμπι» δια χειρός του Μπαζ Λούρμαν, δεν χρειάζεται και περισσότερη σκέψη για να αποφασίσεις ποιο θα είναι το άνοιγμά σου.

Σε μια ευθεία γραμμή που ενώνει τον Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, τη ρετρό γοητεία της ταινίας του 1974 με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και τη Μία Φάροου, ένα καστ made in heaven με ηγέτη τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και συνοδοιπόρους την Κάρι Μάλιγκαν και τον Τόμπι Μαγκουάιαρ, ένα soundtrack (με συμμετοχές της Lady Gaga, του Prince και άλλων) που μπορεί να κάνει το opening party στην Κρουαζέτ το talk of the month και τον Μπαζ Λούρμαν ακριβώς στο στοιχείο του (αυτό της φαντασμαγορίας), ο «Υπέροχος Γκάτσμπι» γίνεται η δεύτερη τρισδιάστατη ταινία που θα ανοίξει το Φεστιβάλ, μετά το «Up» του 2009 και η δεύτερη ταινία του Μπαζ Λούρμαν που ανοίγει τις Κάννες μετά το «Moulin Rouge» του 2001.

2

«Είναι μια μεγάλη τιμή για όλους όσους δούλεψαν στην ταινία να ανοίξουμε το Φεστιβάλ Καννών», δήλωσε ο Λούρμαν μετά την ανακοίνωση των διοργανωτών. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε σε μια χώρα, ένα μέρος και ένα φεστιβάλ που υπήρξε πάντα κοντά στην καρδιά μας, όχι μόνο επειδή η πρώτη μου ταινία το "Strictly Ballroom" προβλήθηκε εκεί 21 χρόνια πριν, αλλά και γιατί ο Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ έγραψε μερικά από τα πιο πλούσια και όμορφα κομμάτια του απίστευτου μυθιστορήματός του λίγα χιλιόμετρα μακιρά σε μια βίλα έξω από το St. Raphael.»

Ο «Υπέροχος Γκάτσμπι» θα προβληθεί στις 15 Μαΐου στην αίθουσα Lumiere του Palais de Festival, εκτός διαγωνιστικού προγράμματος.


Διαβάστε περισσότερα για τον «Υπέροχο Γκάτσμπι»

Διαβάστε περισσότερα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών