Buzz

Ξεκίνησε γυρίσματα ο «Υπέροχος Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν

στα 10

Το «μεγάλο αμερικανικό μυθιστόρημα» του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ διασκευάζει ο Μπαζ Λούρμαν με καστ που προκαλεί λιγούρα!

Ξεκίνησε γυρίσματα ο «Υπέροχος Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν

Είναι ένα από τα κλασικότερα μυθιστορήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας, η ιστορία του ανώριμου νεοπλουτισμού του Νέου Κόσμου, στο Λονγκ Αϊλαντ του μεσοπολέμου, μ’έναν από τους πιο γοητευτικούς, δυσλειτουργικούς, διπρόσωπους ήρωες που γράφτηκαν ποτέ. Το 1974, ο Τζακ Κλέιτον τον έκανε ταινία, σε σενάριο του Φράνσις Φορντ Κόπολα και με πρωταγωνιστή το αυθεντικό χρυσό αγόρι με τη σκοτεινή πλευρά, τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ ως Γκάτσμπι, τη Μία Φάροου στο ρόλου του άπιαστου έρωτά του, της Ντέιζι, τον Μπρους Ντερν ως αδελφό της, Τομ Μπιουκάναν και την Κάρεν Μπλακ να υποδύεται την παραπεταμένη ερωμένη του, Μερτλ.

Μ’αυτόν τον αμερικανικό ογκόλιθο καταπιάνεται (προκαλώντας μας μεγάλη ανυπομονησία) ο Μπαζ Λούρμαν, ξεκινώντας τα γυρίσματα της ταινίας, φυσικά... στην Αυστραλία, στο Σίδνεϊ, ελπίζοντας να έχει την ταινία έτοιμη για τις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2012. Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος, μαζί με τον σταθερό του συνεργάτη Κρεγκ Πιρς.

Το ρόλο του Τζέι Γκάτσμπι ενσαρκώνει, σε στιγμή αυτονόητου κάστινγκ, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, την αλαφροΐσκιωτη Ντέιζι αναλαμβάνει η Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τομ θα είναι ο Αυστραλός Τζόελ Ετζερτον, Μερτλ η Αϊσλα Φίσερ, και ο Τόμπι Μαγκουάιρ θα υποδύεται τον Νικ Κάραγουεϊ, παρατηρητή κι αφηγητή της ιστορίας. Συμμετέχει, άγνωστο σε ποιο ρόλο και η Τζέμα Γουορντ, το 24χρονο πρώην μοντέλο που υποδυόταν τη σαγηνευτική γοργόνα στους «Πειρατές της Καραϊβικής».

Το σίγουρο είναι ότι εάν ο Μπαζ Λούρμαν είναι στα κέφια του (σε αντίθεση με το τελευταίο του πόνημα, «Australia»), είναι ο ιδανικός σκηνοθέτης για ν’αποτυπώσει την ονειρική διάσταση του μυθιστορήματος και την πικρή παρακμή του.