Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Δάφνη

Δάφνη της Τώνιας Μισιαλή

Η Δάφνη αλλάζει τον έναν σεξουαλικό σύντροφο μετά τον άλλον, αλλά δεν φαίνεται να είναι ικανοποιημένη, τουλάχιστον όχι με αυτό που πίστευε ότι χρειαζόταν. Μέχρι που βρίσκει ένα πληγωμένο σκυλί στη μέση του δρόμου. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει για να νιώσει λίγη στοργή;

Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας (Φεστιβάλ Δράμας)

Η ταινία είναι διαθέσιμη ως τις 23 Οκτωβρίου στο YouTube κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Un Sac de Billes 607

Ο Δρόμος της Διαφυγής (Un Sac de Billes) του Κριστιάν Ντιγκέ

Στην υπό γερμανική κατοχή Γαλλία, δύο νεαρά αδέλφια εβραϊκής καταγωγής, ο Μορίς και ο Ζοζέφ, θα βρεθούν μόνοι τους απέναντι στους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί το πολεμικό κλίμα στη χώρα. Θα επιδείξουν απίστευτο θάρρος, κουράγιο και εφευρετικότητα, ώστε να αποδράσουν από τη ναζιστική εισβολή και να προσπαθήσουν να επανενωθούν με την οικογένεια τους.

Μια συγκινητική, αν και υπερβολικά γνώριμη, ιστορία επιβίωσης με φόντο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στη δεύτερη διασκευή του «Ενας Σάκος με Μπίλιες» του Ζοζέφ Ζοφό από το 1973. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

image 69154]

Μπεν-Χουρ (Ben-Hur) του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ

Ο Ιούδας Μπεν-Χουρ είναι ένας πρίγκιπας που, αδίκως, κατηγορείται για προδοσία από τον υιοθετημένο του αδερφό Μεσάλα, αξιωματικό του Ρωμαϊκού στρατού. Εχοντας χάσει τον τίτλο του, την οικογένειά του και τη γυναίκα που αγαπά ο Ιούδας καταλήγει σκλάβος. Επειτα από χρόνια στη θάλασσα, ο Ιούδας επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει εκδίκηση, αλλά βρίσκει τη λύτρωση.

Ακόμη μια κινηματογραφική διασκευή του best-seller του Λιου Γουαλας που αναμφίβολα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη θρυλική ταινία του Γουίλιαμ Γουάιλερ, αλλά που προσφέρει λίγη περισσότερη ταχύτητα στην αρματοδρομία και πιο σύγχρονα εφέ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

μάγισσα

Η Μάγισσα

Μάνη, 1817. Η Θεοφανώ είναι υπηρέτρια σε ένα από τα σπιτικά δύο οικογενειών, των Λασκαραίων και των Γερακάρηδων, που συμφιλιώθηκαν μετά από μακρά βεντέτα για χάρη του κοινού επαναστατικού αγώνα. Πάντρεψαν τα παιδιά τους και απέκτησαν ένα εγγόνι. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, όμως, το βρέφος εξαφανίζεται. Σε ένα φρικιαστικό της όραμα, η υπηρέτρια της μητέρας βλέπει το μωρό πνιγμένο στο ποτάμι. Οι φαμίλιες σπεύδουν, το βρίσκουν όντως νεκρό, και οι υποψίες πέφτουν, φυσικά, στο πρόσωπο της κοπέλας με το σκοτεινό χάρισμα. Πρωταγωνίστρια η Ελλη Τρίγγου και γύρω της οι Αναστάσιος Ροϊλός, Νίκος Ψαρράς, Τάσος Νούσιας, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Γάλλος, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Θέμις Μπαζάκα.

Το βαρύ πυροβολικό της φετινής τηλεοπτικής σεζόν ρίχνει στο ψαχνό… και (σχεδόν) όποιον πάρει ο Χάρος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

Noah 607

Νώε (Noah) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ο Νώε, εμπνευσμένος από τη Βιβλική φιγούρα του Ράσελ Κρόου κι από το σκοτεινό μυαλό του Ντάρεν Αρονόφσκι, βασανίζεται από οράματα που περιγράφουν την καταστροφή του Κόσμου και προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά του από μια επερχόμενη καταστροφική πλημμύρα.

Χριστιανικό blockbuster ή υπαρξιακή καταιγίδα αλά Ντάρεν Αρονόφσκι; Ούτε το ένα ούτε το άλλο, αφού η «κιβωτός» του φιλμ δεν «βυθίζεται» ούτε «βρίσκει στεριά». Απλά «επιπλέει». Διαβάστε την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Open

Bastille Day

Η Μέρα της Βαστίλης (Bastille Day) του Τζέιμς Γουότκινς

Το φιλμ ακολουθεί τη γνώριμη κι συμπαθή φόρμα του «αταίριαστου δίδυμου» ηρώων που, παρότι διαφέρουν σε όλα, αναγκάζονται να συνεργαστούν για το καλό της ανθρωπότητας. Αυτοί είναι ο Σον Μπράιαρ, σκληροτράχηλος πράκτορας της CIA, ατρόμητος, ανίκητος και πολύ μάγκας και ο Μάικλ, ευέλικτος μικροληστής που ξαφρίζει τσέπες στις πλατείες του Παρισιού (δυο Βρετανοί ηθοποιοί σε ρόλο Αμερικανών στη Γαλλία, χάριν συμπαραγωγής). Οι δυο τους θα τραπούν στο κατόπι μιας ομάδας φονικών τρομοκρατών που σπέρνει το θάνατο στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ υπάρχουν υποψίες συνεργασίας με τις Αρχές.

Ανησυχητικές ομοιότητες με την πραγματικότητα, σε μια περιπέτεια της σειράς, που όμως βάζει τον Ιντρις Ελμπα να προβάρει για Τζέιμς Μποντ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.20 στον ΣΚΑΪ

love affairs

Αυτά που Λέμε κι Αυτά που Κάνουμε (Les Choses qu'on Dit, les Choses qu'on Fait) του Εμανουέλ Μουρέ

H Nταφνέ, σύντροφος του Φρανσουά και τριών μηνών έγκυος στο πρώτο παιδί τους, υποδέχεται στο σπίτι τους στη γαλλική εξοχή τον Μαξίμ, τον Παριζιάνο ξάδελφο του Φρανσουά, ο οποίος χρειάζεται μια αλλαγή τοπίου μετά από έναν άσχημο χωρισμό του. Μόνο που ο Φρανσουά ανγκάστηκε να λείψει εκτάκτως για μερικές μέρες και η Νταφνέ αναλαμβάνει να ψυχαγωγήσει τον φιλοξενούμενό τους: περιήγηση στα αξιοθέατα της περιοχής τους, βόλτες στην εξοχή - μία ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να ανοίξουν τις καρδιές τους. Εκείνος της αφηγείται πώς το κορίτσι που ερωτεύτηκε προτίμησε τον κολλητό του, εκείνη του εξομολογείται πώς γνωρίστηκε με τον ξάδελφό του, ειρωνικά, τη νύχτα που βίωνε κι εκείνη την απόρριψη του κρυφού της έρωτα. Οι διηγήσεις τους έχουν παρακλάδια: ακολουθούμε και την εξέλιξη των ιστοριών όλων των εμπλεγμένων ηρώων, που με τη σειρά τους ερωτεύονται, απογοητεύονται, χωρίζουν, γνωρίζουν κάποιον άλλον. Ακόμα και ο ίδιος ο Φρανσουά, όταν επιστρέφει, και αποκαλύπτει στον ξάδελφό του που πραγματικά ήταν, συνεισφέρει στο σύνθετο παζλ της αγωνιώδους ερώτησης του Μαξίμ: γιατί οι άνθρωποι συμπεριφερόμαστε με τέτοια ασυνέπεια συναισθημάτων απέναντι στον έρωτα; Γιατί παρουσιαζόμαστε στον κόσμο με θεωρίες για το τι θέλουμε και ψάχνουμε, ενώ κάνουμε τ' αντίθετα;

Σπονδυλωτή γαλλική δραμεντί, που ακολουθεί 9 ήρωες σε μία εγκεφαλική, άκρως βερμπαλιστική, φιλοσοφική ανάλυση των ερωτικών σχέσεων και των ανθρώπινων αδυναμιών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 18.05 στο Nova Cinema 1

The Net 607

Το Δίχτυ (The Net) του Κιμ Κι - Ντουκ

Ο Ναμ, ένας φτωχός, φιλήσυχος ψαράς στη Βόρεια Κορέα, ζει σε μια από τις πλέον επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη, κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη των συνόρων με τη Νότια Κορέα, και τα νερά στα οποία απλώνει καθημερινά τα δίχτυα του είναι μια εν δυνάμει εμπόλεμη ζώνη ανάμεσα στα δύο κράτη ενός διχασμένου επί δεκαετίες λαού. Η βάρκα του είναι το μοναδικό μέσο βιοπορισμού που διαθέτει γι’ αυτόν και την οικογένεια του και ζει μία ήρεμη κι ευτυχισμένη για τα δικά του δεδομένα ζωή, έστω κι αν η τρώγλη στην οποία κατοικεί και στην οποία δεσπόζει στρατηγικά και ειρωνικά μια τεράστια αφίσα των Κιμ Ιλ Σονγκ και Κιμ Τζογκ Ιλ φαντάζει στο θεατή ως άλλη μια απόδειξη της εξαθλίωσης στο απομονωμένο διεθνώς σοσιαλιστικό καθεστώς. Ολα θα ανατραπούν μοιραία, ωστόσο, όταν το δίχτυ του πιαστεί στην προπέλα της βάρκας του και το θαλάσσιο ρεύμα τον μεταφέρει αβοήθητο και παρά τη θέλησή του στο νότιο άκρο της κορεατικής χερσονήσου. Εκεί οι αρχές της χώρας θα τον αντιμετωπίσουν ως κατάσκοπο του εχθρού, θα τον υποβάλλουν σε ανακρίσεις και θα προσπαθήσουν να τον προσηλυτίσουν στον καπιταλιστικό τρόπο ζωής παρά τις έντονες κι απέλπιδες διαμαρτυρίες του να γυρίσει στην πατρίδα του και την οικογένειά του.

O Κιμ Κι-Ντουκ επιστρέφει με ένα συνεπές μέσα στην ασυνέπειά του, πολιτικό θρίλερ με φόντο την ταραγμένη κορεατική χερσόνησο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

mymetastories

MyMeta Stories

Το πρόγραμμα του MyMetaStories περιλαμβάνει 13 μικρού και 7 μεγάλου μήκους ταινίες που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα κι έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ταινίες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σερβία, με έμφαση στο νεανικό κοινό, στο σινεμά είδους, το animation και τις ταινίες κοινωνικής αφύπνισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ