Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


μάγμα

Μάγμα της Λίας Τσάλτα

Η Μία είναι επιστήμονας που ζει μόνη στον ροζ πλανήτη. Ένα περίεργο Πλάσμα πέφτει από τον ουρανό και ξεβράζεται από το κύμα στη στεριά. Η Μία το βρίσκει, το επαναφέρει στη ζωή και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του, έως ότου καταλαβαίνει ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που νόμιζε.

Βραβείο Φωτογραφίας, Πρωτότυπης Μουσικής (Φεστιβάλ Δράμας), Αργυρή Αθήνα, Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής (Νύχτες Πρεμιέρας)

Η ταινία είναι διαθέσιμη ως τις 23 Οκτωβρίου στο YouTube κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

the nest 800 4

Η Φωλιά (The Nest) του Σον Ντάρκιν

Λονδίνο, δεκαετία 80. Η οικονομική ανάπτυξη προσελκύει νέους επιχειρηματίες, όπως τον Ρόρι, ο οποίος μετακομίζει από την Νέα Υόρκη με την οικογένειά του με φιλοδοξίες. Ομως η σύζυγός του η Αλιστον δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις αλλαγές και τη νέα τους ζωή. Σταδιακά, το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με καλά κρυμμένα μυστικά και δύσκολες αλήθειες...

Μετά το «Martha Marcy May Marlene», ο Σον Ντάρκιν επιστρέφει με με ένα υποβλητικό απόλυτα σίγουρο για τον εαυτό του υπαρξιακό θρίλερ και πρωταγωνιστές τους Τζουντ Λο και Κάρι Κουν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Ληστεία στην Αθήνα 607

Ληστεία στην Αθήνα του Βαγγέλη Σερντάρη

Τρεις νέοι έχουν αποφασίσει να ληστέψουν το χρηματοκιβώτιο του κτηματομεσίτη Θωμά Χρηστίδη, του οποίου το γραφείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρώτος, ο Ντίνος, είναι υπάλληλος του Χρηστίδη, ο μικρός αδελφός του, ο Σταύρος, δουλεύει σαν πλασιέ βιβλίων κι ο φίλος τους, ο Μιχάλης, είναι οδηγός πειρατικού ταξί. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

the lost daughter

Η Χαμένη Κόρη (The Lost Daughter) της Μάγκι Τζίλενχαλ

Το φιλμ ξεκινά ειδυλλιακά, με την μεσήλικη πανεπιστημιακό Λήδα, να φτάνει στις Σπέτσες μόνη για τις καλοκαιρινές διακοπές της, αλλά αυτό που θα ήταν μια ξεκούραστη ανάπαυλα μαζί με εργασία στην παραλία, θα γίνει μια αφορμή για επιστροφή σε επώδυνες μνήμες της νεαρής της ηλικίας, εκεί στην άκρη του κύματος. Η ακρογιαλιά την οποία απολαμβάνει σύντομα θα καταληφθεί από μια θορυβώδη, κακόγουστη, εν δυνάμει επικίνδυνη οικογένεια ελληνοαμερικάνων και η συνύπαρξή τους δεν θα ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Οταν η μικρή κόρη της νεότερης αυτής της παραθαλάσσιας νεόπλουτης «φυλής» θα χαθεί ένα μεσημέρι στην παραλία, η ψυχραιμία της Λήδας θα την βοηθήσει να την βρει, αλλά το γεγονός θα ξυπνήσει επώδυνες μνήμες από τις δικές της επιλογές ως μητέρα πίσω στην νεαρή της ηλικία.

Το να είσαι μητέρα (ή απλά γυναίκα) δεν είναι ποτέ απλό στo ντεμπούτο της Μάγκι Τζίλενχαλ, βασισμένο στο ομότιτλο best-seller της Ελενα Φεράντε που γυρίστηκε στις Σπέτσες, βραβεύτηκε για το σενάριο του στο Φεστιβάλ Βενετίας και κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 2 και στο Netflix

return to seoul

Επιστροφή στη Σεούλ (Return to Seoul) του Ντέιβι Τσου

Παρορμητική, ενθουσιώδης και απρόβλεπτη, η Φρεντί γεννήθηκε στην Κορέα, δόθηκε μωρό για υιοθεσία σε Γάλλους γονείς και μεγάλωσε στην Ευρώπη. Τώρα κάνει το πρώτο της ταξίδι στη Σεούλ, αναζητώντας… νέες εικόνες και καλοπέραση. Αυτό που θα συναντήσει είναι απρόσμενοι σύνδεσμοι με τις καταβολές της, που διστακτικά θ’ αγκαλιάσει.

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών και Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε συναρπαστικά, κορεσμένα χρώματα και μαιευτικό ρυθμό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

the last duel

Η Τελευταία Μονομαχία (The Last Duel) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ήτοι την τελευταία μονομαχία που αποφασίστηκε ποτέ από τη Βουλή του Παρισιού ως μέσο δικαστικής επίλυσης διαφοράς δύο ευγενών το 1386, η ταινία αφηγείται σε τρία κεφάλαια τα γεγονότα που οδήγησαν σ’ αυτή, με έναν Ρασομον-ικό τρόπο, αφιερώνοντας δηλαδή το κάθε κεφάλαιο σε ένα από τα τρία κεντρικά πρόσωπα του δράματος, για να καταδείξει όχι μόνο τον εντελώς υποκειμενικό τρόπο με τον οποία ερμηνεύονται κάθε φορά τα συμβάντα, αλλά κυρίως το πώς η ιστορική «αλήθεια», αυτό που μένει και αντηχεί στους αιώνες μέχρι τις μέρες μας, είναι τελικά το αποτέλεσμα των κυρίαρχων κι εξουσιαστικών πατριαρχικών δομών.

Γνήσια απόλαυση με αυθεντικό #metoo μήνυμα στη συσκευασία μιας μεσαιωνικής περιπέτειας που έγραψαν ο Ματ Ντέιμον, ο Μπεν Αφλεκ και η Νικόλ Χολοφσένερ και σκηνοθετεί ο Ρίντλεϊ Σκοτ με την άνεση ενός σοφού και την ζωηράδα ενός αιώνιου έφηβου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

mymetastories

MyMeta Stories

Το πρόγραμμα του MyMetaStories περιλαμβάνει 13 μικρού και 7 μεγάλου μήκους ταινίες που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα κι έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ταινίες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σερβία, με έμφαση στο νεανικό κοινό, στο σινεμά είδους, το animation και τις ταινίες κοινωνικής αφύπνισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ