Άποψη

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #10 | «Reality» από το «Το Πρώτο μου Πάρτυ»

στα 10

Για κάθε μία μέρα του Ιουλίου, το Flix επιλέγει ένα τραγούδι από το jukebox των πιο αγαπημένων καλοκαιρινών κινηματογραφικών αναμνήσεων.

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #10 | «Reality» από το «Το Πρώτο μου Πάρτυ»

Το 1980 δεν ήταν «τα '80ς». Ηταν η πρώτη χρονιά μιας νέας δεκαετίας, μετά τα πολυτάραχα '70ς, ένα φωτεινό παράθυρο που έδειχνε ότι όλα, ίσως, ήταν εφικτά. Ολα τα όνειρα θα μπορούσαν, αυτή τη μαγική δεκαετία, να γίνουν πραγματικότητα. Γιατί «dreams are my reality» και στο «La Boum» («Το Πρώτο μου Πάρτυ»), η 14χρονη, πρωτοεμφανιζόμενη Σοφί Μαρσό ενσάρκωσε τα όνειρα κάθε έφηβου κοριτσιού και τα έκανε πραγματικότητα.

Στη ρομαντική κομεντί του Κλοντ Πινοτό, η Βικ έχει ν' αντιμετωπίσει το επικείμενο διαζύγιο των γονιών της (του Κλοντ Μπρασέρ και της Μπριζίτ Φοσέι), τις απαιτήσεις του νέου της σχολείου, του μπαλέτου, των φιλενάδων της και, κυρίως, του πρώτου της έρωτα: του λιγομίλητου, μελαχρινού Ματιέ (Αλεξάντρ Στερλένγκ). Μοναδικός της σύμμαχος, η θεότρελη γιαγιά της, η Πουπέτ, πάντα έτοιμη για περιπέτειες. Η κρίση, ωστόσο, θα προκύψει όταν, τι καταδίκη, οι γονείς τής Βικ δεν την αφήνουν να πάει στο μεγάλο πάρτι του σχολείου, εκεί όπου σίγουρα θα είναι κι ο Ματιέ με τους δίσκους του.

la boum 607


To καλοκαιρινό mixtape του Flix::


la boum 607

Το κεντρικό μουσικό θέμα και τραγούδι του «La Boum», το «Reality», έμεινε από την πρώτη προβολή της ταινίας κλασικό, παντοτινή ανάμνηση του τι σημαίνει χτυποκάρδι, για όσους, τουλάχιστον, είδαν το φιλμ όταν είχαν περίπου την ηλικία της Βικ. Με συνθέτη τον Γάλλο Βλαντιμίρ Κοσμά και τραγουδιστή τον Βρετανό Ρίτσαρντ Σάντερσον, το «Reality» επιβεβαιώνει τα αβαντάζ της επανάληψης, μια και στην ταινία ακούγεται σε τουλάχιστον πέντε σκηνές ορχηστρικά κι άλλες δυο-τρεις με στίχο, κάθε φορά που η Βικ ονειρεύεται ή συζητά για ή συναντά τον Ματιέ.

la boum 607

Το τραγούδι (όπως και η ταινία), δεν είχε καμία απήχηση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έγινε όμως τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη, αλλά και την Ασία (χαριτωμένα, χρησιμοποιήθηκε ως κεντρικό τραγούδι στο Κορεάτικο «Sunny» το 2011), έφτασε στο νούμερο 1 σε 15 χώρες κι έγινε ένα από τα μεγαλύτερα σε πωλήσεις singles όλων των εποχών. Την ίδια ώρα, η Σοφί Μαρσό ως Βικ έκανε τα κορίτσια να επανεξετάσουν τα μαθήματα χορού, να γεμίσουν τους καρπούς τους με πολύχρωμα βραχιόλια, να αγκαλιάσουν τη μόδα των Stan Smith (την πρώτη, αυθεντική φορά τους) και να διεκδικούν να πάνε στο πάρτι του σχολείου, για να χορέψουν μπλουζ με τον δικό τους Ματιέ, ακούγοντας το «Reality».

la boum 607

If you do exist
Honey don't resist
Show me a new way of loving
Tell me that it's true
Show me what to do
I feel something special about you

Δείτε εδώ ένα fan made βίντεο κλιπ του «Reality», που συνδυάζει σκηνές από την ταινία, με πλάνα από το πραγματικό κλιπ με τον Ρίτσαρντ Σάντερσον, που πραγματικά σήμερα δεν βλέπεται!


Δείτε εδώ και τη χρήση του «Reality» στο Κορεάτικο «Sunny» και σημειώστε ομοιότητες και διαφορές.



Διαβάστε και δείτε ακόμη:


la boum 607