Ενημέρωση

Ελληνικό σινεμά 2011-2012: Η ποσότητα μετράει;

στα 10

Στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ιστορία της, η ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μπορεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την αδράνεια των κρατικών φορέων και την ολοκληρωτική έλλειψη πόρων, ωστόσο, μοιάζει ακμαία σε ποσότητα, όπως αποδεικνύει ο αριθμός των ταινιών που, εκτός απροόπτου, θα βγουν στις αίθουσες από τον Σεπτέμβρη.

Flix Team
Ελληνικό σινεμά 2011-2012: Η ποσότητα μετράει;
Σκηνή από το «Man at Sea» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη

Ο αριθμός των 30 πάνω - κάτω ταινιών που θα δούμε στις αίθουσες από τον Σεπτέμβριο μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακός για μια χώρα σε κρίση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι καθησυχαστικός.

Οι περισσότερες από αυτές - αν όχι όλες - γυρίστηκαν χωρίς καμία, πρακτικά, ενίσχυση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ή την ΕΡΤ (αν και κάποιες από αυτές έχουν ήδη εγκριθεί από τα χρηματοδοτικά τους προγράμματα εδώ και καιρό), ενώ στο σύνολό τους μοιράζονται σε μικρές ανεξάρτητες παραγωγές και λίγο μεγαλύτερες ανεξάρτητες παραγωγές που προσπαθούν ακόμη και σήμερα - λίγο πριν ή λίγο μετά την ολοκλήρωσή τους - να αναζητήσουν τους πόρους για την κάλυψη των εξόδων τους. Χαρακτηριστικές μοιάζουν οι περιπτώσεις δύο από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της λίστας, των «Αλπεων» και του «Αδικου Κόσμου», που αναγκάστηκαν να ολοκληρωθούν ανεξάρτητα, παρόλη τη διεθνή πορεία των προηγούμενων ταινιών του Γιώργου Λάνθιμου και Φίλιππου Τσίτου αντίστοιχα.

Επίσης οι περισσότερες από τις παρακάτω ταινίες δεν έχουν ή δεν βρίσκουν διανομή και άρα μοιάζει εξαιρετικά ριψοκίνδυνο να προβλέψει κανείς πότε και εάν θα προβληθούν στις αίθουσες, ενώ σε μια επιβεβαίωση του «ουκ εν τω πολλώ το ευ» η ποσότητά τους δεν αντικατοπτρίζει την πολυδιαφημισμένη «άνοιξη του ελληνικού κινηματογράφου», αφού ελάχιστες από αυτές μοιάζουν να βρίσκονται προσανατολισμένες στη νέα εποχή ενός σινεμά που μπορεί να αφορά και ένα ευρύτερο διεθνές κοινό.

Με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να παραμένει σε «αδράνεια» λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από το ΥΠΠΟΤ, με το χρέος του ΕΚΚ από προηγούμενες υποχρεώσεις του προς ολοκληρωμένες ταινίες να μένει ακέραιο, με τον διορισμό του Γενικού Διευθυντή του (η πρόταση του ΕΚΚ είναι ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Καραντινάκης) να καθυστερεί, με το νέο κινηματογραφικό νόμο να μην εφαρμόζεται, με την ουρά των νέων σεναρίων που περιμένουν το άνοιγμα των προγραμμάτων χρηματοδότησης να μεγαλώνει και με τις ενεργές δυνάμεις του σινεμά (βλ. «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη») να μένουν «παγωμένοι» απέναντι στην οικονομική κρίση που μοιάζει να βαθαίνει μέρα με τη μέρα, δεν υπάρχει κανείς νοήμων άνθρωπος που μπορεί να υποστηρίξει πως ο αριθμός των παρακάτω ταινιών επιβεβαιώνει την κοσμοθεωρία του «οι ταινίες μπορούν να γίνουν και χωρίς λεφτά».

Αν συνεχίζονται να γίνονται ταινίες - ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες - αυτό οφείλεται μόνο στο πάθος και την ανάγκη των δημιουργών τους. Και αν ο φετινός αριθμός των ταινιών που έχουν ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονται είναι μεγάλος (σχεδόν υπερβολικά για μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα), αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι και του χρόνου.

Οσο για το πότε φτάσαμε από την ευδαιμονία της «νέας εποχής του ελληνικού κινηματογράφου» στην κλιμακούμενη προς το χειρότερο σημερινή κατάσταση, γι'αυτό σίγουρα δεν φταίει μόνο η οικονομική κρίση.

Ακολουθεί η λίστα με τις ταινίες για τις οποίες το Flix συγκέντρωσε στοιχεία - επιπλέον πληροφορίες είναι ευπρόσδεκτες.

Οι ταινίες μυθοπλασίας που θα βγουν στις αίθουσες από τον Σεπτέμβριο (με αλφαβητική σειρά):

Αδικος Κόσμος /Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Θεοδώρα ΤζήμουΥπόθεση: Ο Σωτήρης είναι προανακριτής της Αστυνομίας και ζει μια ήσυχη ζωή. Μια μέρα αποφασίζει να γίνει δίκαιος και να αθωώνει όλους αυτούς που οδηγήθηκαν στο έγκλημα επειδή δεν είχαν άλλη επιλογή στη ζωή. Στην προσπάθειά του να σώσει ακόμη έναν αθώο, σκοτώνει έναν άνθρωπο. Μοναδική μάρτυρας η Δώρα, μια καθαρίστρια που θα γίνει σύμμαχος του Σωτήρη στην προσπάθειά του να γλιτώσει. Trivia: Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Φίλιππου Τσίτου έρχεται μετά τη διεθνή καριέρα της «Ακαδημίας Πλάτωνος» και μοιάζει να είναι και η καλύτερή του μέχρι σήμερα. Πιστός στην βασική σινεφιλική αναφορά του Τσίτου, τον Ακι Καουρισμάκι, και με μια ακόμη πιο αφοπλιστική ερμηνεία από τον Αντώνη Καφετζόπουλο, ο «Αδικος Κόσμος» αφηγείται με χιούμορ και απλότητα την καθημερινή περιπέτεια των «μικρών ανθρώπων» να επιβιώσουν σε έναν μεγάλο κόσμο. Η ταινία θα διανεμηθεί στις αίθουσες από την Feelgood Entertainment.

Δείτε το teaser τρέιλερ του «Αδικου Κόσμου»

Η Αλλη Θάλασσα /Σκηνοθεσία: Θόδωρος ΑγγελόπουλοςΠρωταγωνιστούν: Σοφοκλής Πέππας, Νίκος Κουρής Υπόθεση: Ενας ερασιτεχνικός θίασος, που αποτελείται από Ελληνες και οικονομικούς μετανάστες προσπαθεί να ανεβάσει την «Οπερα της Πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ αλλά δεν τα καταφέρνει, λόγω οικονομικών δυσκολιών. Trivia: Γυρισμένη κατά ένα μεγάλο μέρος της στην Αθήνα, η «Αλλη Θάλασσα» σηματοδοτεί την πρώτη ίσως ταινία του Αγγελόπουλου που διαδραματίζεται σε ένα αστικό κέντρο, ενώ άγνωστα παραμένουν ακόμη τα στοιχεία της παραγωγής, του υπόλοιπου καστ και της ημερομηνίας ολοκλήρωσης και εξόδου της ταινίας στις αίθουσες. Το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι η ταινία θα διχοτομεί την αφήγησή της σε δύο χρόνους (αυτόν του θεατρικού του Μπρεχτ και της σύγχρονης Αθήνας), πως το βασικό θέμα της είναι η οικονομική κρίση και πως οι μνήμες από τον «Θίασο» που φέρνει αναπόφευκτα στο νου η υπόθεση της ταινίας συντελούν στην ίσως πιο φιλόδοξη ταινία της τελευταίας περιόδου του μεγάλου Ελληνα σκηνοθέτη.

Αλπεις /Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Πρωταγωνιστούν: Αριάν Λαμπέντ, Αγγελική Παπούλια, Αρης Σερβετάλης, Τζόννυ ΒεκρήςΥπόθεση: Μια νοσοκόμα, ένας οδηγός ασθενοφόρου, μια γυμνάστρια και ένας προπονητής έχουν δημιουργήσει μια παράνομη επιχείρηση «αντικατάστασης νεκρών προσώπων» που ονομάζεται «Αλπεις». Αναλαμβάνουν με την ανάλογη αμοιβή, να υποδύονται ανθρώπους που έχουν πρόσφατα πεθάνει, προκειμένου να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για τους συγγενείς, τους φίλους και τους συναδέλφους των νεκρών.Trivia: Η ομάδα του «Κυνόδοντα» επιστρέφει με ένα ακόμη πιο σκοτεινό και απρόβλεπτο σενάριο, γραμμένο και αυτό από τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου. Αναμένοντας την ανακοίνωση του Φεστιβάλ Βενετίας που έχει συμπεριλάβει ήδη τις «Αλπεις» στο επίσημο διαγωνιστικό του πρόγραμμα, όλοι περιμένουν αν ο Λάνθιμος θα δικαιώσει τις προσδοκίες που γέννησε με τη θριαμβευτική πορεία του «Κυνόδοντα». Οι «Αλπεις» είναι προγραμματισμένες για έξοδο στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου από τη Feelgood Entertainment.

Δείτε το teaser τρέιλερ από τις «Αλπεις»

Αμνηστία /Σκηνοθεσία: Μπουγιάρ Αλιμάνι Πρωταγωνιστούν: Λούλι Μπίτρι, Καραφίλ Σένα, Τόντι ΛούπιΥπόθεση: Ενας καινούργιος νόμος επιτρέπει για πρώτη φορά ερωτική επαφή ανάμεσα σε συζύγους στις φυλακές των Τιράνων. Ετσι, η Ελσα ταξιδεύει από το μακρινό Πόγκραντετς μια φορά το μήνα για να συναντήσει τον άντρα της στη φυλακή. Το ίδιο κάνει και ο Σπετίμ που επισκέπτεται τη φυλακή για να δει τη γυναίκα του. Η Ελσα και ο Σπετίμ θα συναντηθούν και μεταξύ τους θα γεννηθεί μια ιστορία αγάπης που μοιάζει να έχει ημερομηνία λήξης, μια και στους συντρόφους τους δίνεται αμνηστία.Trivia: Μια ευαίσθητη, προσωπική αλλά και πολιτική ταινία, που απεικονίζει τη σύγχρονη Αλβανία της ανεργίας και της οικονομικής ανέχειας. Ο Μπουγιάρ Αλιμάνι κάνει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, η οποία συμμετείχε στο Επίσημο Πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου, όπου και τιμήθηκε με το Βραβείο C.I.C.A.E. Η ταινία έχει υποστηριχθεί και από το Ελληνικό και από το Αλβανικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Δείτε το τρέιλερ της «Αμνηστίας»

O Αννίβας προ των Πυλών / Σκηνοθεσία: Ελισάβετ Χρονοπούλου Πρωταγωνιστούν: Αλέξια Τερεζάκη, Γιάννης Κοκιασμένος, Ιζαμπέλα Κογεβίνα, Νίκος Γεωργάκης, Ολγα ΠαππάΥπόθεση: Η δεκαοκτάχρονη Χαρά, ξεκινώντας απ’ το κοινωνικό περιθώριο, αγωνίζεται με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να γίνει πρωταθλήτρια ιππασίας. Νομίζει πως μια θέση στην Εθνική Ομάδα θα την κάνει κοινωνικά αποδεκτή, μόνο που ο κόσμος στον οποίο θα προσπαθήσει να ενσωματωθεί θα της αποδείξει πως τα όνειρα δεν γίνονται τόσο εύκολα πραγματικότητα. Trivia: Στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της, μετά το εξαιρετικό «Ενα Τραγούδι Δε Φτάνει» του 2004, η Ελισάβετ Χρονοπούλου ανοίγει την πόρτα στον άγνωστο κόσμο της ιππασίας και αφηγείται ένα σύγχρονο νεανικό μελόδραμα για τις πιθανότητες της επιτυχίας. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάει κανείς την «αποκάλυψη» Αλέξια Τερεζάκη και τον Γιάννη Κοκιασμένο της «Στρέλλας». Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο στις «Νύχτες Πρεμιέρας».

Η Ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας /Σκηνοθεσία: Κώστας ΖάπαςΠρωταγωνιστούν: Αντώνης Παπαδόπουλος, Χρήστος Βερνίκος, Τριανταφυλλιά ΔημητριάδηΥπόθεση: Σε μια πόλη, με heavy metal μουσική και τη φωνή της Μαρίας Κάλλας να στοιχειώνει τους ήρωες, ένας ηλικιωμένος άντρας, πρώην τρομοκράτης, που ντύνεται γυναίκα, «η κόκκινη Μαρία», ζει χωρίς νόμους και κρύβεται στο περιθώριο σαν πόρνη και διασκεδαστής, χορεύοντας στα cafe παλιούς, ξεπερασμένους χορούς, για τους θαμώνες, που του δίνουν λεφτά. Στο δρόμο συναντά ένα νεαρό αγόρι που μένει εκεί σα χαμίνι, ετοιμοθάνατο από επίθεση νεοφασιστών, που ζουν στην ίδια πόλη. Το αγόρι, εξαρτημένο από το αλκοόλ, ακούει τη φωνή της Μαρία Κάλλας, μιλάει με τη νεκρή ντίβα, με τη μάνα που του λείπει. Μαζί γίνονται ο μάγος της φυλής, ο ιερός τρελός, ο αντάρτης. Ομως μια σειρά από φόνους θα τους κάνουν από ιδεολόγους, κατά συρροήν δολοφόνους.Trivia: Ο Κώστας Ζάπας («Uncut Family», «The Last Porn Movie», «Μικρές Ελευθερίες») συνεχίζει το δικό του, ιδιοσυγκρασιακό, ανεξάρτητο οικονομικά και ιδεολογικά, σινεμά.

Δείτε το τρέιλερ της «Ανταρσίας της Κόκκινης Μαρίας»

Το Γάλα /Σκηνοθεσία: Γιώργος Σιούγας
Πρωταγωνιστούν: Ομηρος Πουλάκης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Ηρώ ΜπέζουΥπόθεση: Η Ρήνα και οι δυο της γιοι, ο Αντώνης και ο Λευτέρης, είναι μετανάστες στην Ελλάδα από την Τιφλίδα. Ο μεν Αντώνης, αναζητώντας την καλή ζωή, γυρίζει την πλάτη του στις ρίζες του, ο δε Λευτέρης, πιο ευαίσθητος ή αφελής, αναζητά την αλήθεια μέσα του. Μια δυσλειτουργική οικογένεια αποσυντίθεται, κατακερματίζοντας του ιερούς άξονες: Πατρίδα - Μητέρα - Αγάπη.Trivia: Μεταφορά στον κινηματογράφου του θεατρικού έργου του Βασίλη Κατσικονούρη, που έγραψε ιστορία στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο. Με έναν σκηνοθέτη νέο στη μεγάλου μήκους ταινία, η Odeon ετοιμάζεται στις 6 Οκτωβρίου να κάνει βουτιά στο δράμα με εμπορική προοπτική.

Δείτε το τρέιλερ από το «Γάλα»

Δεμένη Κόκκινη Κλωστή /Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλάμπους
Πρωταγωνιστούν: Θάνος Σαμαράς, Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Εφη Γούση, Ανέστης Βλάχος, Τάσος Παλαντζίδης, Ντίνα Μιχαηλίδη, Σπύρος ΜπιμπίλαςΥπόθεση: Σε ένα ορεινό χωριό της ελληνικής επαρχίας μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, ένοπλοι παρακρατικοί με αρχηγό τον Μίχα, προβαίνουν σε εκφοβισμούς, δολοφονίες και χυδαιότητες απέναντι στους αριστερούς που δεν έχουν δηλώσει την υποταγή τους. Ενας από αυτούς τους αριστερούς είναι και ο Λάμπρος, με τη γυναίκα του. Η ιστορία θα φέρει κοντά αυτά τα πρόσωπα και το στενό τους πυρήνα και θα τα δέσει σε μια… κόκκινη κλωστή.Trivia: Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη που με το «Αγάπη στα 16» είχε τιμηθεί με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στα πάλαι ποτέ Κρατικά Βραβεία Ποιότητας.

Δείτε το τρέιλερ του «Δεμένη Κόκκινη Κλωστή»

Δεσμά Αίματος /Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος Πρωταγωνιστούν: Μαρκέλλα Γιαννάτου, Γιάννης Στάνκογλου, Νικήτας Τσακίρογλου, Ευθύμης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Πιατάς, Νίκος Καρδώνης, Στέλιος Ιακωβίδης Υπόθεση: Μια αεροσυνοδός, η Μαργαρίτα, βλέπει τις μέρες της να περνούν ανάμεσα στα επαγγελματικά της ταξίδια και στη στασιμότητα της προσωπικής της ζωής, εξαιτίας του κατάκοιτου πατέρα της. Μετά το θάνατο του τελευταίου, όμως, η Μαργαρίτα θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να αναζητήσει έναν ερωτικό σύντροφο του παρελθόντος.Trivia: Ανεξάρτητη παραγωγή για τον βετεράνο Νίκο Παναγιωτόπουλο που συνεχίζει να γυρίζει μια ταινία κάθε δύο χρόνια, αυτή τη φορά διασκευάζοντας το ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρίας Πάουελ. Τα γυρίσματα γίνονται αυτήν την εποχή στην επαρχία και την Αθήνα με πολύ μικρό συνεργείο και ψηφιακή κάμερα.

L /Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης Πρωταγωνιστούν: Αρης Σερβετάλης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Θανάσης Δήμου, Νότα ΤσερνιάφσκιΥπόθεση: Ενας άνθρωπος που ζει μόνιμα μέσα στο αυτοκίνητό του εμπλέκεται στον ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ μοτοσικλετιστών και αυτοκινητιστών. Trivia: Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη αναμένεται με ενδιαφέρον, κυρίως λόγω της ιδιαιτερότητας του σεναρίου της (που συνυπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου του «Κυνόδοντα»), της μυστικότητας με την οποία έγιναν τα γυρίσματά της, τη φωτογραφία του Θύμιου Μπακατάκη («Κυνόδοντας», «Attenberg»). Η ταινία βρίσκεται στο post - production και όσοι έχουν δει υλικό μιλούν για «την πιο περίεργη ελληνική ταινία της χρονιάς».

Illusion /Σκηνοθεσία: Σάββας ΚαρύδαςΠρωταγωνιστούν: Ζένια Κάπλαν, Γιάννης Στάνκογλου, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Δημήτρης ΗμελλοςΥπόθεση: Ενα σύγχρονο φιλμ νουάρ διαδραματίζεται στην Αθήνα του σήμερα, φέρνοντας τις ζωές των ηρώων του αντιμέτωπους με τη σκληρή πραγματικότητα. Trivia: Νέα μεγάλου μήκους ταινία από το σκηνοθέτη της ταινίας «Στα Ορια» του 2006.

Κωλόπαιδα / Σκηνοθεσία: Στέλιος Καμμίτσης Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Καφετζόπουλος, Αινείας Τσαμάτης, Διογένης Σκάλτσας, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Αγγελική Στελλάτου.Υπόθεση: Στην Αθήνα του Αυγούστου, τρεις φίλοι ξενυχτάνε, κάνοντας βόλτες στους δρόμους των Εξαρχείων, στη γειτονιά όπου μεγάλωσαν, το τελευταίο βράδι πριν εγκαταλείψουν μόνιμα την Αθήνα και εγκατασταθούν στο Βερολίνο. Trivia: Ντεμπούτο του Κύπριου σκηνοθέτη Στέλιου Καμμίτση (βοηθού στη «Σκόνη του Χρόνου» του Θόδωρου Αγγελόπουλου και στη «Μήδεια 2» του Δημήτρη Παπαιωάννου), τα «Kωλόπαιδα» γυρίστηκαν στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2010, ως εξολοκλήρου ανεξάρτητη παραγωγή και με τη φιλοδοξία να είναι μια προσπάθεια για ένα νεανικό φιλμ πάνω στην «χαμένη» γενιά των '00s.

Δείτε το teaser τρέιλερ από τα «Κωλόπαιδα»

Λάρισα Εμπιστευτικό /Σκηνοθεσία: Στράτος ΜαρκίδηςΠρωταγωνιστούν: Δημήτρης Σταρόβας, Τάσος Παλαντζίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Τζουμάκης, Τάσος Κωστής, Αννα Μονογιού, Κατερίνα Παπουτσάκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Κώστας Βουτσάς, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Μιχάλης Μαρίνος, Εφη Παπαθεοδώρου, Μπέσυ Μάλφα, Ελένη ΓερασιμίδουΥπόθεση: Για χρόνια, η ζωή στην Πεζούλα και τη Βρυσούλα κυλούσε αρμονικά. Βέβαια υπάρχει ένας τοίχος ανάμεσα στα δύο χωριά, χτισμένος από άκρη σε άκρη και έτσι κανείς δεν μπλέκεται στη δουλειά του άλλου. Οταν όμως έρχεται ο Καλλικράτης να ενώσει τα δυο χωριά, έρχονται τα πάνω-κάτω! Ενας μεγαλοδημοσιογράφος πεθαίνει, το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού διχάζει, ο υπουργός λαδώνεται, οι μίζες πάνε κι έρχονται, το ΣΔΟΕ ανακατεύεται, οι άνθρωποι της νύχτας ενοχλούνται, ατομικά και τοπικά συμφέροντα μπλέκονται, ενώ οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη…Trivia: Το «I Love Karditsa» αλλάζει τοποθεσία αλλά όχι ύφος, αισθητική ή πρόθεση. Είναι φυσικό, με την εμπορική επιτυχία που είχε η πρώτη ταινία, η συνταγή να επαναληφθεί.

Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά /Σκηνοθεσία: Νίκος Περάκης Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ορφέας Αυγουστίδης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Βίκυ Καγιά, Ιωάννης Παπαζήσης, Τζένη Θεωνά, Σωκράτης ΠατσίκαςΥπόθεση: Οι γνώριμοι ήρωες έχουν τελειώσει με τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Ο Σταυρομαθιακάκης, που ζει στην Κρήτη, έχει υιοθετήσει ένα κοριτσάκι από το Πακιστάν. Οταν η μικρή εξαφανίζεται, εκείνος έρχεται στην Αθήνα για να την αναζητήσει, με τη βοήθεια των παλιών του φίλων.Trivia: Νέο σίκουελ για τη «Λούφα και Παραλλαγή», αυτή τη φορά με έδρα την Αθήνα, όπου ο Νίκος Περάκης αποφασίζει ξανά να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα αλλά και να προσφέρει μια ελληνικότατη κωμωδία. Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους στις 27 Οκτωβρίου από την Odeon και προβλέπεται, για άλλη μια φορά, να έχει εντυπωσιακά εμπορικά αποτελέσματα.

Δείτε το τρέιλερ του «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά»

Man at Sea /Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιάνναρης Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καρυστινός, Θεοδώρα Τζήμου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης Υπόθεση: Μετά από τον μακροχρόνιο χωρισμό που ακολούθησε το θάνατο του γιου τους, ο Αλεξ και η Κέιτ συναντιούνται ξανά στο δεξαμενόπλοιο Sea Voyager. Την ίδια μέρα, ο Αλεξ σώζει τριάντα έφηβους μετανάστες που έχουν ναυαγήσει μεσοπέλαγα. Ο διοικητής της σχεδόν χρεοκοπημένης πλοιοκτήτριας εταιρείας πιέζει τον Αλεξ να λύσει το θέμα άμεσα, αλλά κάθε προσπάθειά του οδηγείται σε αδιέξοδο. Κι ενώ κάποια μέλη του πληρώματος δημιουργούν στοργικούς δεσμούς με τα παιδιά, ανάμεσά τους και η Κέιτ που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στη μητρότητα, οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι «επισκέπτες» τους έχουν κάνει κατάχρηση της φιλοξενίας τους. Αδύναμος να χειριστεί την αυξανόμενη ένταση και επηρεασμένος από το χαμό του γιου του, ο Αλεξ προχωρά σε μια σειρά από λάθος ενέργειες. Trivia: Το σκοτεινό, εφιαλτικό και περιπετειώδες «Man at Sea» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου τον Φεβρουάριο του 2011 (τμήμα Panorama), αλλά με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης αποφάσισε να ξαναμοντάρει την πιο φιλόδοξη ταινία της καριέρας του, δίνοντάς της ακόμη περισσότερο νεύρο και νέα πνοή. Το αποτέλεσμα αναμένεται με αυξημένο ενδιαφέρον.

Δείτε το τρέιλερ του «Man at Sea»

Magic Hour /Σκηνοθεσία: Κώστας Καπάκας
Πρωταγωνιστούν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Τάσος ΑντωνίουΥπόθεση: Ενας αποτυχημένος αλλά ιδεαλιστής κινηματογραφιστής διασχίζει την Ελλάδα του σήμερα. Το φιλμ πραγματεύεται το πέρασμα του Ελληνα σκηνοθέτη αλλά και του σινεμά του, από τη δεκαετία του ’80 στο σήμερα.Trivia: Η ταινία γυρίστηκε σε ψηφιακή 7D κάμερα. Μετά το «Peppermint» και την «Urania», ο Κώστας Καπάκας στρέφεται στο ανεξάρτητο, DIY σινεμά!

Δείτε το τρέιλερ του «Magic Hour»

Νήσος 2: Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού /Σκηνοθεσία: Αντώνης Αγγελόπουλος Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μιχάλης Μαρίνος, Δημήτρης Τζουμάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ελένη Καστάνη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Σόλωνας Τσούνης, Νίκος Γεωργάκης, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αγγελική Λάμπρη, Κώστας ΒουτσάςΥπόθεση: Δυο μέρες πριν αποφυλακιστούν, ο Μπάμπης και η Αφροδίτη μαθαίνουν για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα ανελέητο «κυνήγι χαμένου θησαυρού», όπου σταδιακά θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, κάτοικοι του νησιού, μεταξύ των οποίων και το... φάντασμα της Ολυμπίας.Trivia: Σίκουελ της εξαιρετικά επιτυχημένης εισπρακτικά «Νήσου», με άλλο σκηνοθέτη στο τιμόνι, αλλά την ίδια πρόθεση ύφους, το ίδιο καστ εμπλουτισμένο και το ίδιο κυκλαδίτικο ντεκόρ. Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους στις 26 Ιανουαρίου 2012 από τη Village.

DOS – Μια Ιστορία Αγάπης απ'την Ανάποδη / Σκηνοθεσία: Στάθης Αθανασίου Πρωταγωνιστούν: Σταύρος Γιαγκούλης, Μαρίνα Καλογήρου, Ντέιβιντ Φερνάντεζ, Ινές ΚαστάνοΥπόθεση: Ο Εκτωρ και η Νηρέα κατάγονται από τη Μαδρίτη, αλλά ζουν στη Βαρκελώνη, μια πόλη όπου όλοι κατάγονται από αλλού… Στη Βαρκελώνη είναι που ο Ιππόλυτος γνωρίζει τη Φαίδρα, όντας και οι δυο από την Αθήνα. Οι μεν δεν ξέρουν τους δε - ούτε και θα τους γνωρίσουν ποτέ. Εκτός από τη Βαρκελώνη, τίποτα άλλο δεν μοιάζει να συνδέει τα δύο αυτά ζευγάρια μεταξύ τους. Ομως, έχουν έναν κοινό παρονομαστή - αυτόν που ενώνει πάντα τις σχέσεις δύο ανθρώπων, σε ολόκληρο τον κόσμο: το ενδεχόμενο του χωρισμού. Trivia: Το ντεμπούτο του Στάθη Αθανασίου έκανε την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα, κερδίζοντας τα βραβεία καλύτερης διεθνούς ταινίας και κοινού. Με γυρίσματα στην Αθήνα και τη Βαρκελώνη παρουσιάζει μια νεανική ιστορία αγάπη με πρόθεση να αφορά όλους. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες την 1η Σεπτεμβρίου από την Odeon.

Δείτε το τρέιλερ του «Dos: Μια Ιστορία Αγάπης Απ'την Ανάποδη»

Ο Ξεναγός /Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Μαυροειδής Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Οικονόμου, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Νικόλας Πιπέρας, Φρανσουά Ρενό, Αν Μαρί Ο' Σάλιβαν, Κάθριν Σακφίελ, Σταυρούλα Κοντοπούλου Υπόθεση: Ο Ιάσονας κατεβαίνει στην Αθήνα ξεκινώντας τη νέα του φιλόδοξη καριέρα ως «ξεναγός αρχιτεκτόνων». Το γκρουπ του αποτελείται από φοιτητές αρχιτεκτονικής από το εξωτερικό που ολοκληρώνουν το Εράσμους τους στην Θεσσαλονίκη. Σύντομα ο Ιάσονας έρχεται αντιμέτωπος με τις ετερόκλητες απαιτήσεις των φοιτητών που προτιμούν έναν πολύωρο καφέ ή μία επίσκεψη σε νεκροταφείο από μία ξενάγηση στην Ακρόπολη. Παράλληλα, βρίσκεται ξανά με την πάλαι ποτέ κολλητή του φίλη Μυρσίνη. Παγιδευμένος ανάμεσα σε μία φίλη που τον βλέπει όλο και λιγότερο σαν φίλο και ένα γκρουπ που τον βλέπει όλο και λιγότερο σαν ξεναγό, ο Ιάσονας θα αναγκαστεί να δώσει μια λύση στα προσωπικά του αδιέξοδα.Trivia: Γνήσια Do it Yourself περίπτωση ταινίας που αποτελεί και το ντεμπούτο στη μεγάλου μήκους του νεαρού Ζαχαρία Μαυροειδή, με μια αναπάντεχη ερμηνεία από τον Μιχάλη Οικονόμου και αυθεντικό νεανικό πνεύμα για τα ερωτικά αδιέξοδα και τον τρόπο να επιβιώνεις στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης.

Δείτε το τρέιλερ του «Ξεναγού»

Παράδεισος /Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης Πρωταγωνιστούν: Ολια Λαζαρίδου, Ερρίκος Λίτσης, Χρήστος Λούλης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαρία Σκουλά, Αντρέας Κωνσταντίνου, Νατάσσα Ζάγκα, Μιχάλης Φωτόπουλος, Βαγγέλης ΑλεξανδρήςΥπόθεση: Τέσσερα ζευγάρια μέλη της Πατρινής ομάδας «lost in paradise» χάνονται στη μεθυστική ατμόσφαιρα του καρναβαλιού και βρίσκουν τους πραγματικούς τους εαυτούς - αυτούς που κρύβονται κάτω από τη στολή και επιθυμούν να σώσουν ή να αποδράσουν από τις σχέσεις τους. Trivia: Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Παναγιώτη Φαφούτη (μετά την επιτυχημένη «Κληρονόμο») βρίσκει τον νεαρό σκηνοθέτη στα πάτρια εδάφη του Πατρινού καρναβαλιού για ένα ψηφιδωτό χαρακτήρων και ιστοριών με κέντρο την αναζήτηση της «αιώνιας αγάπης».

Poker Face /Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Πρωταγωνιστούν: Αλκης Κούρκουλος, Εύη Σαουλίδου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Δημήτρης Πιατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Τζένη Θεωνά, Μαριάννα ΔημητρίουΥπόθεση: Μια κοπέλα που μεγαλώνει στο πλάι του τζογαδόρου πατέρα της, διαπρέπει στην τσόχα, κρατώντας κοντά της το λούτρινο κουκλάκι - γούρι της. Μήπως η στιγμή που θα το χάσει, είναι η στιγμή που θα βρει τον έρωτα;Trivia: Ρομαντική κομεντί σε ντεκόρ χαρτοπαιξίας, η νέα ταινία του Χρήστου Δήμα βρίσκεται στο στάδιο των γυρισμάτων και θα βγει στους κινηματογράφους από τη Village 2012.

Οι Πόντιοι: Νew Generation /Σκηνοθεσία: Ομηρος Ευστρατιάδης Πρωταγωνιστούν: Παύλος Κοντογιαννίδης, Τάκης Βαμβακίδης, Πηνελόπη Πιτσούλη, Τάσος Παλατζίδης, Κώστας Βουτσάς, Xάρρυ ΚλυνΥπόθεση: Μικρές ιστορίες Ποντίων και ο τρόπος με τον οποίο επιβιώνουν στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.Trivia: Παίρνοντας θάρρος από την επιτυχία του περσινού ριμέικ του «Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα», ο Ομηρος Ευστρατιάδης αναβιώνει ακόμη μια ταινία της βιντεοφιλμογραφίας του, τους «Πόντιους» του 1986. Με πιθανότερη ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, οι «Πόντιοι: Next Generation» χρησιμοποιούν ήδη ως κράχτη το cameo του Παναγιώτη Ψωμιάδη, δίνοντας το στίγμα του ύφους και της «ανεκδοτολογικής» φιλοσοφίας τους.

Δείτε το τρέιλερ «Οι Πόντιοι: New Generation»

Το Τανγκό των Χριστουγέννων /Σκηνοθεσία: Νίκος Κουτελιδάκης Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Στάνκογλου, Ελένη Κοκκίδου, Βασίλης ΡίσβαςΥπόθεση: Μια απρόσμενη συνάντηση του 65χρονου Λάζαρου Λαζάρου μ’ ένα νεαρό ανήμερα της γιορτής των Χριστουγέννων, θα ξυπνήσει στο μυαλό του αναμνήσεις κρυμμένες για χρόνια. Eνα στρατόπεδο στον Εβρο το 1970, μια χριστουγεννιάτικη γιορτή και ένα αισθησιακό τανγκό είναι το σκηνικό που στήνεται γύρω από τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων. Ενας εσωστρεφής φαντάρος, ένας σκληροτράχηλος λοχαγός, ο διοικητής και η γοητευτική γυναίκα του είναι οι ήρωες μιας κωμικοτραγικής ιστορίας γεμάτης κρυφές επιθυμίες και ανεκπλήρωτα πάθη. Trivia: Η μεταφορά του ομώνυμου best-seller του Γιάννη Ξανθούλη αναμένεται ως η πιο προσεγμένη παραγωγή της χρονιάς και σηματοδοτεί το ντεμπούτο του Νίκου Κουτελιδάκη στη fiction μεγάλου μήκους. Τη σεναριακή διασκευή υπογράφει ο θεατρικός συγγραφέας Βαγγέλη Νάσης, ενώ η Village έχει προγραμματίσει την έξοδο της ταινίας τα Χριστούγεννα του 2011.

Δείτε το τρέιλερ του «Τανγκό των Χριστουγέννων»

Tungsten / Σκηνοθεσία: Γιώργος Γεωργόπουλος Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Τάσος Νούσιας, Ομηρος Πουλάκης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κόρα Καρβούνη Υπόθεση: Στην Αθήνα του σήμερα δύο έφηβοι, ένας ελεγκτής εισιτηρίων και ένας μετανιωμένος άνδρας ψάχνουν να διορθώσουν τα λάθη τους και έρχονται σε σύγκρουση με τους εαυτούς τους και τους γύρω τους, την ώρα που η Αθήνα «υποφέρει» από γενικό μπλακ-άουτ. Trivia: Το «ανεξάρτητο» ασπρόμαυρο ντεμπούτο του Γιώργου Γεωργόπουλου έκανε την πρεμιέρα του πέρσι τον Σεπτέμβριο στις «Νύχτες Πρεμιέρας» και κατάφερε να κερδίσει φανατικούς θαυμαστές, φτάνοντας μέχρι τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με δύο υποψηφιότητες (πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, Β' Ανδρικού ρόλου για τον Βαγγέλη Μουρίκη). Αναμένοντας νεότερα για την έξοδό του στις αίθουσες, μπορούμε ήδη να στοιχηματίσουμε στον Γεωργόπουλο ως μια μελλοντική δύναμη του ελληνικού σινεμά.

Δείτε το τρέιλερ του «Tungsten»

J.A.C.E. /Σκηνοθεσία: Μενέλαος ΚαραμαγγιώληςΠρωταγωνιστούν: Αλμπαν Ουκάτζ, Αργύρης Ξάφης, Ακύλλας Καραζήσης, Χρήστος Λούλης, Γιάννης Τσορτέκης, Κώστας Μπερικόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Στεφανία Γουλιώτη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Ντιόγκο Ινφάντε, Σόμα ΜπαντέκαςΥπόθεση: Η ιστορία είναι ένα σύγχρονο παραμύθι με τίτλο το όνομα του ήρωά της, ενός σύγχρονου Ολιβερ Τουιστ. Τον φωνάζουν Jace, είναι ορφανός και η ζωή του είναι μια ανεστραμμένη Οδύσσεια. Κυνηγημένος και χωρίς ταυτότητα, θα βρει στο πρόσωπο της Μαρίας τον αληθινό έρωτα και το όνειρο μιας οικογένειας, καθώς βρίσκεται αναγκασμένος να την προστατέψει, κι αυτήν και το παιδί της, από τις ίδιες συμμορίες που τον καταδιώκουν από μικρό.Trivia: Ισως ο πιο εστέτ Ελληνας σκηνοθέτης («Black Out», 1998), διατηρεί μυστήριο γύρω από το τι μας επιφυλάσσει με τη νέα του ταινία, την οποία περιμένουμε πάνω από μια δεκαετία, με ολοένα αυξανόμενη ανυπομονησία.

Το Τομάρι του Σκύλου /Σκηνοθεσία: Κώστας ΚουτσομύτηςΥπόθεση: Ο διοικητής της ΚΥΠ, στρατηγός Κωνσταντίνος Δοβρόμηρος, αναλαμβάνει την προστασία του Ντε Γκολ, κατά την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη Θεσσαλονίκη, στις 19 Μαΐου 1963 - τρεις μέρες πριν δολοφονηθεί ο Λαμπράκης. Είναι πολλοί που δεν θέλουν τον Ντε Γκολ ζωντανό και ο Δοβρόμηρος επιστρατεύει 3.000 παρακρατικούς να τον βοηθήσουν - ο υπαρχηγός του, όμως, που συνδέεται με ξένες μυστικές υπηρεσίες και με την «Κόκκινη Προβιά» έχει άλλες εντολές κι άλλη άποψη. Trivia: Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γιάννη Σκαμπαρδώνη, «Πολύ Βούτυρο στο Τομάρι του Σκύλου», η ταινία ξεκίνησε ως σίριαλ, αλλά μετά από την άρνηση του Alpha να προχωρήσει στη χρηματοδότησή της προετοιμάζεται ως μεγάλου μήκους για τον κινηματογράφο, σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή του Κώστα Κουτσομύτη στο σινεμά μετά το 1987 και τον «Κλοιό». H ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες από τη Feelgood Entertainment.

3 Μέρες Ευτυχίας / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης Πρωταγωνιστούν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Κατερίνα Φωτιάδη, Νικολίτσα Ντρίζη Υπόθεση: Τρεις γυναίκες, η Ιρίνα, η Αννα και η Βέρα βρίσκονται μπροστά στην πιο καθοριστική στιγμή της ζωής τους. Εξόριστες στην πραγματικότητα, αναζητούν την ευτυχία στους δρόμους της Αθήνας. Μόνο που η ζωή έχει άλλα σχέδια... Trivia: Μετά την «Πόλη των Θαυμάτων» του 2005, ο Δημήτρης Αθανίτης επιστρέφει στις μικρές ιστορίες που ενώνονται μεταξύ τους μέσα από τα παιχνίδια της μοίρας και του... σινεμά. Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο στις «Νύχτες Πρεμιέρας».

Δείτε το τρέιλερ του «Τρεις Μέρες Ευτυχίας»

Chinatown: Τα Τρία Καταφύγια /
Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη – Κνούτσεν Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Μισιχρόνη, Θέμις Μπαζάκα, Γιάννης Στάνκογλου, Κούλης Νικολάου, Ρίτσαρντ Τζι, Κρις Λι, Μάστερ Τανγκ Τουνγκ ΓουινγκΥπόθεση: Μια νεαρή κοπέλα, μισή Κύπρια, μισή Κινέζα εκπαιδεύεται στις πολεμικές τέχνες ζητώντας εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα της. Trivia: H συναρπαστική καινοτομία ενός ελληνοκυπριακού kung fu φιλμ ανήκει στην Αλίκη Δανέζη – Κνούτσεν που παρόλες τις αντιξοότητες της παραγωγής κατάφερε να φέρει εις πέρας τα απαιτητικά γυρίσματα και ολοκληρώνει αυτόν τον καιρό το post production.

Δείτε το teaser του «Chinatown: Τα Τρία Καταφύγια»

Fish n’ Chips /Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου
Πρωταγωνιστούν: Μάριος Ιωάννου, Μαρλένε Καμίνσκι, Αν Μαρί Ο’Σάλιβαν, Διομήδης Κουφτερός, Αλκιστη Παυλίδου, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Ανδρέας Φυλακτού, Στέφανι ΝεοφύτουΥπόθεση: Ο Αντι είναι ένας εργατικός και φιλότιμος Κύπριος μετανάστης στο Λονδίνο, που ζει μια ζωή πάνω από τη φριτέζα, ετοιμάζοντας fish n’ chips για τους περαστικούς πελάτες. Θέλοντας να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, εγκαθίσταται και πάλι στην Κύπρο κι ανοίγει το δικό του μαγαζί. Μόνο που το όνειρό του μετατρέπεται σε εφιάλτη: είναι αυτονόητο, η Κύπρος δεν είναι Λονδίνο!Trivia: Με πολλές μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ στο ενεργητικό του, ο Κύπριος Ηλίας Δημητρίου ολοκληρώνει την πρώτη μεγάλη του ταινία, που γυρίστηκε στην Αγγλία και την Κύπρο, με συντελεστές απ’ όλον τον κόσμο.

Δείτε το τρέιλερ του «Fish n' Chips»

4ever /Σκηνοθεσία: Γιώργος ΠυρπασόπουλοςΠρωταγωνιστούν: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μόνικα ΜακΣέινΥπόθεση: Αποκλεισμένοι σε μια σουίτα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου που πρόκειται να ανασκευάσουν, ένας άντρας και μια γυναίκα θα έρθουν αντιμέτωποι με μυστικά, τραύματα, επιθυμίες και απωθημένα που τόσο καιρό έμεναν κρυμμένα κάτω από τη φαινομενική τους ευτυχία. Trivia: O Γιώργος Πυρπασόπουλος περνάει πίσω από την κάμερα και μεταφέρει στο σινεμά (και τα αγγλικά) το ομώνυμο θεατρικό έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου. Μαζί με τη σύζυγο του, αγγλίδα ηθοποιό, Μόνικα ΜακΣέιν, δίνουν ουσιαστικό νόημα στο no budget φιλμ με δύο μόνο ήρωες σε ένα χώρο.

Forget me Not /Σκηνοθεσία: Γιάννης ΦάγκραςΠρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Αλίκη Δανέζη – Κνούτσεν, Ηλίας Μωραΐτης, Θορ Γκούκερ, Μάικλ Χίλερ, Ματ Τούνσεθ, Μπρία Χόμπγκουντ, Αλτινάι ΜπουρίναΥπόθεση: Ενας δύτης φτάνει στην Αλάσκα με σκοπό να ανασύρει ένα βυθισμένο αεροπλάνο από τον Βερίγγειο Πορθμό, την ίδια στιγμή που η γυναίκα που αγαπάει θα ξεκινήσει από την Ελλάδα για να τον συναντήσει. Trivia: Δέκα χρόνια μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του στη μεγάλου μήκους με το «Πες στη Μορφίνη Ακόμα την Ψάχνω», ο Γιάννης Φάγκρας βάζει τελεία στις δυσκολίες που συνάντησε και είναι έτοιμος να παρουσιάσει μια ταινία με εξαιρετικά φιλόδοξη παραγωγή και έντονα ανθρώπινη ψυχή.

O Προφήτης / Σκηνοθεσία: Δημήτρης ΠούλοςΠρωταγωνιστούν: Γιώργος Χρανιώτης, Δήμητρα Κούζα, Μενέλαος Χαζαράκης, Στέλιος ΧριστοφορίδηςΥπόθεση: Τον 11ο αιώνα, ένας στρατιώτης φτάνει σε ένα μοναστήρι με σκοπό να βρει τον πατέρα του. Κατά τη διαμονή του σε αυτό, όμως, αρχίζει να υποψιάζεται πως όσοι μένουν σε αυτόν γνωρίζουν περισσότερα πράγματα για την ταυτότητα του απ' όσα νόμιζε ο ίδιος. Trivia: Το ντεμπούτο του Δημήτρη Πούλου γυρίστηκε σε τοποθεσίες στο Ναύπλιο και αποτελεί μια ολοκληρωτικά ανεξάρτητη παραγωγή.

Διαβάστε περισσότερα για το ελληνικό σινεμά