Συνέντευξη

Κώστας Καπάκας: Back to Basics

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Peppermint» και του «Uranya» έχει νέα ταινία. Λέγεται «Magic Hour» και είναι… χειροποίητη. Ο Κώστας Καπάκας μιλάει στο Flix για την αλλαγή πλεύσης στο σινεμά του.

Κώστας Καπάκας: Back to Basics

Ο Κώστας Καπάκας είναι αυτό που θεωρούμε «υψηλή τάξη» στα ελληνικά κινηματογραφικά πράγματα. Ενας από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες στη διαφήμιση, υπέγραψε δύο μεγάλους μήκους κινηματογραφικές ταινίες, το «Peppermint» και το «Uranya», κάνοντάς τα όλα σωστά: πήρε κρατικές και ιδιωτικές επιδοτήσεις, κατέγραψε την ελληνική ανάμνηση, έκανε εμπορική επιτυχία, πήρε και κρατικά και διεθνή βραβεία.

Και, ξαφνικά, ο δρόμος του αλλάζει. Η νέα του ταινία, το «Magic Hour», είναι πάμφθηνη, γυρισμένη με ψηφιακή κάμερα (την 7D), με το μίνιμουμ του συνεργείου και των τεχνικών μέσων, χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς πολυτέλειες. Ενα DIY road movie που σε λίγο θ’αναζητήσει το δρόμο του προς το κοινό. Ο Κώστας Καπάκας μιλά γι’αυτό, το νέο κεφάλαιο στην κινηματογραφική του ζωή.

Δείτε το τρέιλερ του «Magic Hour» εδώ

Info: Magic Hour

Παραγωγή Kapa Films, Magikon Ltd, Avion Films / Σενάριο, Σκηνοθεσία Κώστας Καπάκας / Φωτογραφία Γιάννης Δασκαλοθανάσης / Μουσική Παναγιώτης Καλαντζόπουλος / Μοντάζ Τάκης Γιαννόπουλος / Ηχος, Μιξάζ Γιώργος Μικρογιαννάκης / Πρωταγωνιστούν Ρένος Χαραλαμπίδης, Τάσος Αντωνίου

Το «Magic Hour» προβάλλεται από τις 19 Απριλίου στις αίθουσες