Buzz

Τρέιλερ για το «Magic Hour» του Κώστα Καπάκα

στα 10

Ενα τρέιλερ για την καινούρια ταινία του σκηνοθέτη του «Peppermint» και του «Urania» έκανε δίχως θόρυβο την εμφάνισή του στο internet. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης και ο Τάσος Αντωνίου διασχίζουν την Ελλάδα και κουβεντιάζουν περί ανέμων, σινεμά και... κρίσης.

Τρέιλερ για το «Magic Hour» του Κώστα Καπάκα
Τάσος Αντωνίου, Ρένος Χαραλαμπίδης

Μετά τις καλογυαλισμένες, φροντισμένες σε κάθε λεπτομέρεια τους προηγούμενες ταινίες του, που απηχούσαν πέραν πάσης αμφιβολίας το παρελθόν του στη διαφήμιση, ο Κώστας Καπάκας αλλάζει πλεύση και δοκιμάζει να δει, τι μένει στο σινεμά του, αν αφαιρέσεις το production value.

Ο Κώστας Καπάκας μας είχε αφηγηθεί το πως για τον ίδιο, η έλλειψη χρημάτων δεν σήμανε στάση εργασίας, αντίθετα τον έφερε πίσω στα βασικά και τον έσπρωξε στον... δρόμο, για ένα road movie με δυο πρωταγωνιστές κι ελάχιστο συνεργείο.

Ανεξάρτητη παραγωγή, γυρισμένη με μια ψηφιακή Cannon 7D, ακολουθεί έναν αποτυχημένο αλλά ιδεαλιστή σκηνοθέτη κι έναν ακόμη άντρα, θύμα της κρίσης και της απιστίας της γυναίκας του, με τον οποίο βρίσκονται να διασχίζουν μια Ελλάδα που θα μπορούσε να ανήκει στα '80ς.

Πρώτες παρατηρήσεις για το teaser: Αντρικό, κωμικό road movie με πτώμα, νεκροφόρες και ηλιοκαμένα στάχυα; Στο μυαλό σου έρχεται το «Τέσσερα Μαύρα Κοστούμια». // Ατμοσφαιρικό, αλλά όχι τόσο αστείο. // Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στα μη πολιτικά ορθά αστεία για θρησκείες και σεξουαλικές προτιμήσεις και στις προσβλητικές κρυάδες. // Η Μουσική του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, απλή και «κολλητική».

Δείτε το και σχολιάστε...