TV & STREAMING

Οκτώβριος στην COSMOTE TV - Οι Επιλογές του Flix

στα 10

Οι ταινίες των Οσκαρ, οι πιο πολυαναμενόμενες σειρές, τα blockbusters και τα αφιερώματα που κάνουν τον Οκτώβριο στην COSMOTE TV έναν... όμορφο κόσμο.

Flix Team
Οκτώβριος στην COSMOTE TV - Οι Επιλογές του Flix

Από το «Moonlight» που κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στην πρώτη του τηλεοπτική προβολή μέχρι το υπέροχο αφιέρωμα στον Πέδρο Αλμοδόβαρ και από τη Ρόζα της Σμύρνης που μετά την τεράστια επιτυχία της στις αίθουσες έρχεται να συναντήσει ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό μέχρι την Σκάρλετ Τζοχάνσον στο ρόλο του πιο σέξι cyborg που είδατε τελευταία, ο Οκτώβριος στην COSMOTE TV κρατάει ψηλές θερμοκρασίες εν μέσω φθινοπώρου.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site της COSMOTE TV.

Mr. Robot 3

Mr. Robot / Τρίτη Σεζόν - Πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου στο COSMOTE CINEMA 4HD

Η δεύτερη σεζόν του «Mr. Robot» ολοκληρώθηκε με ένα αγχωτικό cliffhanger που έβρισκε τον Ελιοτ να πέφτει θύμα πυροβολισμού. Κι αν υποθέσουμε ότι η σειρά δεν θα αποχαιρετούσε τόσο εύκολα τον πρωταγωνιστή της, τα πράγματα σίγουρα δεν μοιάζουν και τόσο ρόδινα για τον αγαπημένο χάκερ της μικρής οθόνης που υποδύεται ο Ραμί Μαλέκ. Στην τρίτη σεζόν της επιτυχημένης σειράς το σκοτάδι πυκνώνει πάνω από την Αμερική, παρόλο που η σειρά θα διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι Πρόεδρος των ΗΠΑ. Εδώ αυτό που έχει σημασία είναι ο Ελιοτ, οι νέες του περιπέτειες, το παγκόσμιο χάος που απειλεί... Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για τον τρίτο κύκλο του «Mr. Robot».

moonlight 607

Moonlight του Μπάρι Τζένκινς - 8 Οκτωβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Tο «Moonlight» είναι η ιστορία ενός μικρού μαύρου αγοριού που του αρέσουν τ’ αγόρια και που μεγαλώνει στο πιο σκληρό, βίαιο, επιθετικό περιβάλλον, προσπαθώντας να επιβιώσει, όχι αλλάζοντας την ταυτότητά του, αλλά παρατηρώντας τη να μεταβάλλεται με ενστικτώδη περιέργεια. Η ταινία ξεδιπλώνεται σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη, το αγοράκι, ο Σαϊρόν, ο «Little», διεκδικεί την αγάπη της μητέρας του που νοιάζεται περισσότερο για το επόμενο φιξ της και απορεί γιατί τον τραμπουκίζουν οι συμμαθητές του: στο πρόσωπο του ντίλερ της γειτονιάς του θα βρει την πατρική φιγούρα που αναζητά. Στη δεύτερη, την πιο προφανή και προβλέψιμη, ο έφηβος Σαϊρόν μαθαίνει ν’ απαντά στη βία με βία και να πληρώνει γι’ αυτό. Ενώ στην τρίτη, ο ενήλικος Σαϊρόν, ο «Black», έχει φορέσει τα χαρακτηριστικά που θεωρεί ότι του μοίρασε η μοίρα, αλλά με την πιο αφοπλιστική, ανυψωτική ειλικρίνεια απέναντι στις επιθυμίες του. Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας για την ταινία του Μπάρι Τζένκινς που άλλαξε τους κανόνες. Διαβάστε τη γνώμη του Flix εδώ για το «Moonlight».

Η Ρόζα της Σμύρνης 607

Η Ρόζα της Σμύρνης του Γιώργου Κορδέλα - 15 Οκτωβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Το φιλμ διασκευάζει το μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη, «Ισμαήλ & Ρόζα», αλλάζοντας και τον τίτλο για να διευρύνει τη διάσταση του φιλμ. Η ιστορία πιάνει το νήμα στη Ρόζα του 1987 που, στην Αθήνα εδώ και δεκαετίες, ζει μαζί με την εγγονή της, τη Μαριάννα, που είναι εκκολαπτόμενη καλλιτέχνης. Ενας αρχιτέκτονας, ο Δημήτρης, στην προετοιμασία μιας έκθεσης και παρασυρμένος από το ερευνητικό μεράκι του, θα έρθει, άθελά του, αντιμέτωπος με το επτασφράγιστο μυστικό που κρατά η Ρόζα καλά κρυμμένο στις μνήμες της και θα προσπαθήσει να το φέρει στην επιφάνεια. Μια ταινία για τη Μεγάλη Ιδέα, για το νοσταλγικό μεγαλείο της χαμένης ελληνικής Σμύρνης; Όχι ακριβώς. Ο Γιώργος Κορδέλλας, που γνωρίσαμε με τις τηλεοπτικές επιτυχίες του, σαν την «Αναστασία» και τον «Απόντα», επιλέγει για την πρώτη μεγάλου μήκους κινηματογραφική δουλειά του, να μιλήσει για το παρελθόν, κοιτάζοντας στο παρόν και στο μέλλον σε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Πρωταγωνιστούν οι Τάσος Νούσιας, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιλμάζ Γκρουντά, Γιούλικα Σκαφιδά, Τζεμ Ακσακάλ, Πέτρος Λαγούτης, Χάρης Εμμανουήλ, Κώστας Καζανάς, Αϊσάν Σουμερτζάν, Γιάννης Θωμάς.

Jackie 607

Jackie του Πάμπλο Λαραΐν - 18 Οκτωβρίου στο COSMOTE CINEMA 2HD

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο Τζον Φ. Κένεντι δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Τζάκι Κένεντι ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά καλείται να αντιμετωπίσει το αδιανόητο: να παρηγορήσει τα δυο της μικρά παιδιά, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της. Η Τζάκι συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομία του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία. Eνα απρόσμενα σύνθετο πορτρέτο, μια καλοδεχούμενα «πειραγμένη» βιογραφία, μια σύνθετη εξερεύνηση του πόσο μπορεί τελικά κάποιος να ορίσει την εικόνα που θα κληροδοτήσει στη συλλογική μνήμη. Η Νάταλι Πόρτμαν μπορεί να είναι η Τζάκι, όμως ευτυχώς η «Jackie» είναι ξεκάθαρα μια ταινία της δημιουργικής τρέλας του Πάμπλο Λαραΐν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Jackie».

Suburra 607

Suburra: Υπόγεια Πόλη (Suburra) του Στέφανο Σολίμα - 19 Οκτωβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Ποιος έχει την πραγματική εξουσία; Το Κοινοβούλιο και οι εκλεγμένοι πολιτικοί του, που ψηφίζουν νόμους για το «καλό» της Ιταλίας; Η Εκκλησία που μέσα από το Βατικανό ασκεί σιδηρά την πολιτική της; Η Μαφία με τα πρωτοπαλίκαρά της που εκτελούν εν ψυχρώ όσους αντιστέκονται στην «προστασία» της; Στη Ρώμη του 2011, όπου το καμπανάκι της οικονομικής κρίσης έχει χτυπήσει ηχηρά, η απάντηση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. Ο «Σαμουράι», ένας ισχυρός γκάνγκστερ που ελέγχει τις τοπικές «Οικογένειες», θέλει να μετατρέψει την Οστια, ένα μικρό ανεκμετάλλευτο παραλιακό προάστιο της Ρώμης, σε αλά Λας Βέγκας παράδεισο παρανομίας: πολυτελή ξενοδοχεία, καζίνο, τζόγο. Στο πλευρό του ένας διεφθαρμένος βουλευτής, με αδυναμία στις πόρνες και το κρακ, αλλά κι ένας Καρδινάλιος. Οταν όμως μία ανήλικη κοπέλα ξεψυχά στο κρεβάτι του πολιτικού από υπερβολική δόση, ένα ντόμινο εγκλημάτων στρέφει τα ντόπια Αφεντικά εναντίον του Σαμουράι κι όλο το σχέδιο κινδυνεύει να καταρρεύσει κι ένας άγριος πόλεμος ξεσπά στην σκιά της διαφθοράς. Στυλιζαρισμένο, βίαιο νεονουάρ για τη μαφιόζικη πολιτική πραγματικότητα της Ιταλίας από τον σκηνοθέτη του τηλεοπτικού «Gomorra». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Suburra».

manglehorn 607

Manglehorn του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν - 20 Οκτωβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Tο «Manglehorn» παίρνει τον τίτλο του από το όνομα του κεντρικού του ήρωα. Ο Αντζελο Μάνγκλχορν είναι ένα στραβόξυλο, ένας μοναχικός κλειδαράς που αγαπά μόνο τη γάτα του κι απομακρύνει όλα τα άλλα έμψυχα από κοντά του, ακόμα και τη μνήμη της γυναίκας του που δεν αγάπησε ποτέ, ακόμα και τον γιο του που έχει γίνει πετυχημένος χρηματιστής. Καθώς ξεκλειδώνει τις πόρτες των πελατών που τον έχουν ανάγκη (μην παραλείποντας ποτέ να τους κάνει παρατήρηση), διπλοκλειδώνει το δικό του μυαλό. Ολόκληρη η ζωή, οι πράξεις και οι σκέψεις του, στρέφονται γύρω από την Κλάρα, τη φιλενάδα της νιότης του, την οποία εγκατέλειψε, αλλά τώρα πια, συνειδητοποιώντας ότι έκανε λάθος, ψάχνει απεγνωσμένα να ξαναβρεί, στέλνοντας σχεδόν καθημερινά γράμματα που επιστρέφουν στον ίδιο. Mια ταινία ατμοσφαιρική, λυρική και μελαγχολική, με τον Αλ Πατσίνο στον πιο χαμηλών τόνων κι ευαίσθητο ρόλο της πρόσφατης καριέρας του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Manglehorn».

Manchester by the Sea 607

Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα (Manchester by the Sea) του Κένεθ Λόνεργκαν - 22 Οκτωβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Αποκομμένος από το μέρος όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε τις μοναδικές στιγμές της ευτυχίας του, ο Λι ζει μόνος του υπομένοντας με ευλαβική διάθεση αυτοτιμωρίας τη ρουτίνα της καθημερινότητας ενός επιστάτη πολυκατοικιών που τα κάνει όλα. Οι μικρές εκρήξεις βίας που διακόπτουν την κατά τα άλλα σχεδόν αθόρυβη ύπαρξή του προδίδουν κάτι που έρχεται από το παρελθόν, αλλά και κάτι που μοιάζει τόσο βαθιά κρυμμένο που σχεδόν ξεχνάς ότι έχει κάποτε υπάρξει. Ενα τηλεφώνημα θα διακόψει το σχεδόν άχρονο παρόν του, θα τον επαναφέρει στο σήμερα, στην πραγματικότητα και μαζί στο Μαντσεστερ του Εσεξ, εκεί όπου θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με όλα αυτά από τα οποία έχει ξεφύγει - και κυρίως τον ίδιο του τον εαυτό. Η επιθυμία του νεκρού αδερφού του να είναι αυτός ο κηδεμόνας του έφηβου γιού του θα είναι μόνο ένα από τα παιχνίδια μιας κοσμικής μοίρας που τον σηκώνει από τον πάγκο για να γίνει ο βασικός παίχτης σε ένα παιχνίδι που αρνείται να μάθει τους κανόνες του. To απέριττα συγκινητικό αλλά και ταυτόχρονα αστείο με τους δικούς του όρους φιλμ του Κένεθ Λόνεργκαν - βραβευμένο με το Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου και το δίκαιο Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Κέισι Αφλεκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα».

A Dragon Arrives 607

Ενας Δράκος Ερχεται (A Dragon Arrives) του Μάνι Χαγκίγκι - 23 Οκτωβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Βρισκόμαστε στο 1964 και ο αστυνομικός ντετέκτιβ Μπαμπάκ Χαφίζι έχει απαχθεί από την ίδια του την υπηρεσία και ανακρίνεται από το αφεντικό του για το τι ακριβώς συνέβη στο νησί του Κεσμ στον Περσικό Κόλπο. Ο Μπαμπάκ βρέθηκε εκεί για να διαλευκάνει την αυτοκτονία ενός πολιτικού κρατουμένου που βρισκόταν σε εξορία στο νησί, ανακαλύπτει γρήγορα πως η αυτοκτονία είναι δολοφονία και μετά την ταφή του άνδρα ένας σεισμός έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα αφού ένας ντόπιος θα εξηγήσει πως κάθε φορά που κάποιος θάβεται τα σαγόνια της Γης ανοίγουν διάπλατα. Στην προσπάθεια του να καταλάβει τι έχει συμβεί, ο Μπαμπάκ θα φέρει στο νησί δύο ειδικούς - έναν ηχολήπτη και έναν γεωλόγο - προκειμένου να καταγράψουν τη σεισμική δραστηριότητα στο νησί, ενώ ο ίδιος ο σκηνοθέτης της ταινίας θα εμφανιστεί μέσα στην ταινία του να μιλάει για μια ασπρόμαυρη ταινία που σκηνοθέτησε ο παππούς του και διάφοροι γνώστες της ιστορίας του νησιού του Κεσμ θα αφηγηθούν τη δική τους «μαρτυρία» για το αν όλα αυτά που υποτίθεται ότι συνέβησαν συνέβησαν στ' αλήθεια. Κάτι ανάμεσα σε ένα νουάρ, μια κόμικ αλληγορία και ένα mockumentary, το πολυπλοκο αφηγηματικά φιλμ του Ιρανου Μάνι Χαγκίγκι - υποψήφιο για τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2016 - είναι με διαφορά η πιο «μη ιρανική ταινία» που είδατε πρόσφατα - και δεν καταλάβατε και ακριβώς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ενας Δράκος Ερχεται».

Salesman 607 2

Ο Εμποράκος (The Salesman) του Ασγκάρ Φαραντί - 26 Οκτωβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Ο Εμάντ και η Ράνα είναι ένα νεαρό παντρεμένο ζευγάρι που ζει στην Τεχεράνη. Εκείνος είναι καθηγητής σε γυμνάσιο και συμμετέχει, όπως και η ασχολούμενη με τα οικιακά γυναίκα του, σε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, η οποία ετοιμάζεται να ανεβάσει το «Θάνατο του εμποράκου» του Αρθουρ Μίλερ. Σε μια πόλη που διαρκώς γκρεμίζονται σπίτια για να χτιστούν καινούργια, η πολυκατοικία στην οποία διέμενε το ζευγάρι κινδυνεύει να καταρρεύσει λόγω εκσκαφών για θεμέλια στο διπλανό οικόπεδο, κάτι που προκαλεί αποσταθεροποίηση. Ξαφνικά το ζευγάρι αναγκάζεται να εγκαταλείψει βιαίως την εστία του. Στο νέο διαμέρισμα που θα νοικιάσουν αγνοούν τις φήμες για την ανήθικη ζωή της προηγούμενη ενοικιάστριας. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα συμβεί και θα ανατρέψει τα πάντα. Ο Ασγκάρ Φαραντί παρατηρεί το σύγχρονο Ιράν με το μοναδικό του βλέμμα - άνδρες, γυναίκες, χώρα σε κατεδάφιση. Ρόλοι, σύμβολα, παραδόσεις που πρέπει να επαναξεταστούν. Ποιος είναι ο ρόλος του σύγχρονου άντρα; Ποια η -όποια- επιτυχία του; Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο 69ο Φεστιβάλ Καννών και Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τον «Εμποράκο».

Ghost in the Shell 607

Το Φάντασμα στο Κέλυφος (Ghost in the Shell) του Ρούπερτ Σάντερς - 29 Οκτωβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Η cyborg Ταγματάρχης, που της έχουν γνωστοποιήσει ότι την έσωσαν από βέβαιο θάνατο σε ατύχημα προκειμένου να σώζει, καθώς είναι πλέον άτρωτη, άλλους ανθρώπους, προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν της, και το λόγο που την μετέτρεψαν σε ένα ρομπότ με ανθρώπινη μορφή, αλλά χωρίς αισθήματα. To live-action ριμέικ του θρυλικού ιαπωνικού manga (και anime) που βρίσκει την Σκάρλετ Τζοχάνσον να αναζητάει φαντάσματα σε μια πανέμορφη ταινία. Διαβάστε εδω αναλυτικά τη γνώμη του Flix για το «Φάντασμα στο Κέλυφος».

Pedro Almodovar 607

Αφιέρωμα στον Πέδρο Αλμοδόβαρ - Κάθε Τρίτη στις 22.00 στο COSMOTE CINEMA 2HD

Ο αγαπημένος μας Ισπανός σε πέντε από τις πιο ξεχωριστές ταινίες του θα βρίσκεται πιστός στο ραντεβού του κάθε Τρίτη στις 22.00 στο COSMOTE CINEMA 2. To υποψήφιο για Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας «Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης» του 1988 που τον έκανε παγκόσμια διάσημο, το ανατρεπτικό «Κίκα» του 1993, το αριστουργηματικό «Ολα για τη Μητέρα Μου» του 1999 (Οσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας), το ιδιοσυγκρασιακό «Μίλα της» του 2002 (Υποψηφιότητα για Οσκαρ Σεναρίου), και το απολαυστικό «Volver» του 2006 με την υπέροχη Πενέλοπε Κρουζ μας βάζουν στο αλλόκοτο, μελοδραματικό, πολύχρωμο, σκοτεινό και γεμάτο ζωή σύμπαν του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site της COSMOTE TV.