Buzz

Ο Γιώργος Λάνθιμος ένιωσε άβολα επιλέγοντας μια από τις τρεις πρωταγωνίστριές του για Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου

στα 10

Για την ακρίβεια, ένιωσε... «weird» κι εξηγεί γιατί.

Ο Γιώργος Λάνθιμος ένιωσε άβολα επιλέγοντας μια από τις τρεις πρωταγωνίστριές του για Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου

Αυτές τις μέρες, ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται παντού (και τι χαρά!): σε όλα τα media, ξεκινώντας, εδώ και λίγο καιρό, τη δαφνοστεφανωμένη πορεία που θα τον οδηγήσει στην τελετή απονομής των Οσκαρ. Και δεν είναι μόνος, είναι πάντα περικυκλωμένος από τις τρεις κυρίες του, τις τρεις πρωταγωνίστριες του «The Favourite», Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Εμα Στόουν.

Απολαύστε εδώ: O Γιώργος Λάνθιμος και οι πρωταγωνίστριές του στο οσκαρικό εξώφυλλο του Hollywood Reporter!

Ωστόσο, από τις τρεις ηθοποιούς που, στο «The Favourite», δίνουν όχι απλώς εκπληκτικές ερμηνείες, αλλά και, περίπου ισοβαρείς, η παραγωγή της ταινίας και ο Γιώργος Λάνθιμος, φυσικά, χρειάστηκε να επιλέξουν ποια θα δρομολογηθεί για την υποψηφιότητα του Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Κι αυτή είναι η - ήδη βραβευμένη για το ρόλο της Βασίλισσας Αννας στο Φεστιβάλ Βενετίας - Ολίβια Κόλμαν. Το οποίο έκανε τον σκηνοθέτη να αισθανθεί άβολα (pretty weird), όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στο Vulture.

The Favourite 607

«Μου φάνηκε πολύ άβολο που χρειάστηκε να γίνει αυτό,» μοιράστηκε ο Γιώργος Λάνθιμος. «Κι υποθέτω ότι για πρακτικούς λόγους, είσαι αναγκασμένος. Αλλά για μένα, από την πρώτη μέρα που αρχίσαμε να γράφουμε το σενάριο, ένιωθα ότι κάναμε μια ταινία γι' αυτές τις τρεις γυναίκες κι ότι εκείνες θα ήταν ίσες και, σε διαφορετικές στιγμές μέσα στην ταινία, η καθεμιά θα υπερείχε των άλλων, ή θα ηγούνταν. Ηθελα αυτό να μεταβάλλεται στη διάρκεια της ταινίας και νομίζω ότι αυτό το αποτέλεσμα είχαμε.»

Διαβάστε την κριτική του Flix για το «The Favourite»: «Μία παραμορφωμένη καυστική ματιά στην ιστορία της βρετανικής βασιλείας. Μία σαρκαστική διατριβή στη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Aυτή είναι η πρώτη κωμωδία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου. Και του πάει πολύ...»

The Favourite Red Carpet

«Σκηνοθετώντας την ταινία,» συνεχίζει ο Γιώργος Λάνθιμος, «ένιωθα ότι δεν υπήρχε μια οπτική, από μία ηρωίδα μεμονωμένα αλλά ότι, και πάλι, εναλλάσσονταν μεταξύ των τριών γυναικών κι έτσι παρακολουθούσε ο θεατής την ιστορία. Η ταινία διατυπώνεται μέσα από την οπτική και των τριών. Δεν ξέρω πώς επιλέγεις την κατηγορία των υποψηφιοτήτων. Αλλά είναι πραγματικά δύσκολο. Το κάνουμε για πρακτικούς λόγους και συνυπολογίζεται και το πώς νιώθουν οι ηθοποιοί. Αλλά θα ήθελα πολύ να μην χρειαζόταν να κάνω αυτή την επιλογή.» Κι ενώ καταλαβαίνουμε το συναίσθημα, ομολογούμε ότι θα χειροκροτήσουμε με ενθουσιασμό από τον καναπέ μας, όταν η Ολίβια Κόλμαν ανέβει στη σκηνή για να παραλάβει το Οσκαρ της για το «The Favourite», φτου φτου!

Διαβάστε περισσότερα: