Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2018: Η Ολίβια Κόλμαν κερδίζει το βραβείο γυναικείας ερμηνείας για το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

στα 10

Ξεκινώντας δυναμικά την οσκαρική της κούρσα, ο Ολίβια Κόλμαν κέρδισε το Βραβείο Γυναικείου Ρόλου για το «Τhe Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου.

Flix Team
Βενετία 2018: Η Ολίβια Κόλμαν κερδίζει το βραβείο γυναικείας ερμηνείας για το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

Στο ρόλο της Βασίλισσας Αννα της Αγγλίας και με ένα ρόλο γραμμένο και σκηνοθετημένο πάνω στη λεπτή γραμμή της καρικατούρας και της μελαγχολίας μιας μοναχικής γυναίκας, η Ολίβια Κόλμαν δικαιώνεται φέτος για μια υπέροχη υποτιμημένη καριέρα που μετράει θαρραλέους ρόλους στο «Tyrannosaur» του Πάντι Κονσιντάιν, στο τηλεοπτικό «The Night Manager» (υποψήφια και για Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου Ρόλου), στον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

The Favourite 607

Το ενδιαφέρον με την περίπτωση της Ολίβια Κόλμαν είναι να δούμε αν η Fox θα προτιμήσει να τη ρίξει στην οσκαρική κούρσα για το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου ή για το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Στη δεύτερη περίπτωση είναι ήδη φαβορί και έχει άπειρες πιθανότητες να το κερδίσει. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να κονταροχτυπηθεί με βαριά πυροβολικά, αλλά και τη φετινή επέλαση της Γκλεν Κλόουζ στο «The Wife». Για να μην αναφερθεί κανείς και στον ανταγωνισμό από την ίδια τη συμπρωταγωνίστριά της, Εμα Στόουν, που λογικά θα τρέξει για το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

The Favourite Red Carpet Η Ολίβια Κόλμαν στην επίσημη πρεμιέρα του «The Favourite» πριν λίγες μέρες στη Βενετία

Η ομάδα του Flix βρίσκεται στη Βενετία και μεταφέρει συνεχώς όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες. Κάντε κλικ στο στο ειδικα αφιερωμένο στο Φεστιβάλ τμήμα του για να δείτε όλα τα τελευταία νέα, ανταποκρίσεις, κριτικές, τις ταινίες που διακρίθηκαν και τα στιγμιότυπα που ξεχωρίζουν.