Buzz

Η Κέιτ Μπλάνσετ ζήτησε να συνεργαστεί με τον Γιώργο Λάνθιμο αμέσως μετά τον «Κυνόδοντα»

στα 10

Δεν έχουν βρει ακόμα το κατάλληλο πρότζεκτ, ή timing, αλλά η οσκαρική πρωταγωνίστρια ήταν η πρώτη που πλησίασε τον Ελληνα σκηνοθέτη, αμέσως μετά την υποψηφιότητα του «Κυνόδοντα».

Η Κέιτ Μπλάνσετ ζήτησε να συνεργαστεί με τον Γιώργο Λάνθιμο αμέσως μετά τον «Κυνόδοντα»

Η πορεία του Γιώργου Λάνθιμου κι ο τρόπος που μελετημένα έχει χτίσει την καριέρα του στη διεθνή βιομηχανία είναι κάτι το ιδανικό και αξιοζήλευτο. Γιατί χωρίς ιδιαίτερες φλυαρίες (ή βαλτωμένες γκρίνιες για το ελληνικό καθεστώς), αλλά με σκληρή δουλειά και προσήλωση, έχει εκμεταλλευτεί το ταλέντο του και την ευκαιρία που του δόθηκε όταν δέκα χρόνια πριν ο «Κυνόδοντας» βρέθηκε στις Κάννες και τα Οσκαρ.

Δείτε κι αυτό: O Γιώργος Λάνθιμος και οι πρωταγωνίστριές του στο οσκαρικό εξώφυλλο του Hollywood Reporter!

Φτάνοντας στο σήμερα, δεν είναι μόνο ότι οι ταινίες του αναγνωρίζονται συνεχώς με μεγάλα βραβεία στα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου, αλλά κι ότι οι πιο διάσημοι σταρ (Κόλιν Φάρελ, Τζον Σι Ράιλι, Ολίβια Κόλμαν, Λέα Σεϊντού) και οσκαρικοί ηθοποιοί (Νικόλ Κίντμαν, Εμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις) ομολογούν ότι «τον περιμένουν για να κάνουν μία ταινία μαζί του» (η Εμα Στόουν στις συνεντεύξεις του «The Favourite» στη Βενετία ομολόγησε ότι περίμενε δύο χρόνια), ή ότι «θα έκαναν ό,τι τους έλεγε γιατί του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη» (η Νικόλ Κίντμαν στη συνέντευξη Τύπου του «Ιερού Ελαφιού» στις Κάννες).

Διαβάστε επίσης: H κριτική του Flix για το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

The Favourite Red Carpet

Ποια όμως ήταν η πρώτη που επικοινώνησε με τον Λάνθιμο για μια πιθανή συνεργασία, αμέσως μετά τον «Κυνόδοντα»;

Σύμφωνα με μία συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο ίδιος στο IndieWire στη Νέα Υόρκη, η πρώτη A-lister που επικοινώνησε μαζί του, πολύ πριν ξεκινήσει τη διεθνή του καριέρα, ήταν η Κέιτ Μπλάνσετ. Τα προγράμματά τους και τα πρότζεκτς τους δεν κατάφεραν να συναρμονιστούν, αλλά και οι δυο το έχουν πολύ ζεστά στο μυαλό τους να συνεργαστούν στο άμεσο μέλλον.

«Είμαστε σε επαφή με την Κέιτ. Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι μαζί...»

Cate Blanchett Lanthimos 607

Μήπως αυτό εξηγεί και το πώς βρέθηκε η Κέιτ Μπλάνσετ στην πρεμιέρα του «The Favourite» στη Βενετία; H Mπλάνσετ εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ ενώ η ίδια δεν είχε συμμετοχή σε ταινία του προγράμματος, κάτι που κίνησε το ενδιαφέρον στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια.

Η ίδια πάντως έχει τονίσει πολλές φορές τι την έλκει σ' ένα πρότζεκτ. «Οι σκηνοθέτες. Εχω υπάρξει πολύ τυχερή - έχω συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες. Στο τέλος της μέρας, αυτοί νομίζω ότι ορίζουν τον κινηματογραφικό διάλογο....»

Για να δούμε τι μπορεί να προκύψει και πώς το βλέμμα του Λάνθιμου θα μπορούσε να αναδείξει (ή /και να τσαλακώσει) την Κέιτ. Συναρπαστικό ακόμα και που το σκεφτόμαστε...

Διαβάστε περισσότερα: