Buzz

Ο Ξαβιέ Ντολάν επιστρέφει στα πάτρια εδάφη με το «Matthias & Maxime»

στα 10

Ενώ το αγγλόφωνο ντεμπούτο του, «The Death and Life of John F. Donovan», αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στη χρονιά, ο Ξαβιέ Ντολάν ανακοίνωσε ήδη την επόμενη ταινία του.

Ο Ξαβιέ Ντολάν επιστρέφει στα πάτρια εδάφη με το «Matthias & Maxime»

Μολονότι προς το παρόν ολοκληρώνει το αγγλόφωνο (και γεμάτο σταρ) ντεμπούτο του, «The Death and Life of John F. Donovan», το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στη χρονιά –αν και πιθανότατα όχι στις Κάννες, αν ο Ξαβιέ Ντολάν εμείνει στην απόφασή του– αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει το τρομερό παιδί του καναδικού σινεμά να προγραμματίζει ήδη το επόμενο βήμα του.

Με τον τίτλο «Matthias & Maxime», το νέο του σχέδιο τον θέλει να επιστρέφει στα πάτρια εδάφη του Κεμπέκ και στη γαλλική γλώσσα, με ένα μικρότερης κλίμακας φιλμ που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συνδυάζει την αισθητική του «Tom at the Farm» με το πνεύμα του «Mommy» και θα περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι φίλων λίγο πριν από τα τριάντα. Ο ίδιος ο Ντολάν θα ερμηνεύει τον έναν από τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ το καστ θα περιλαμβάνει επίσης την ηθοποιό-φετίχ του, Αν Ντορβάλ.

Διαβάστε ακόμη: Η παράδοση του στιβαρού βρετανικού σινεμά θριαμβεύει στην ταινία του Φράνσις Λι, «Του Θεού η Χώρα»

The Death and Life of John F. Donovan 607 Ο Ξαβιέ Ντολάν με την Τζέσικα Τσαστέιν στα γυρίσματα του «The Death and Life of John F. Donovan»

«Πρόσφατα ήρθα σε επαφή με εξαιρετικά ώριμο υλικό, όπως το “Boy Erased” (σ.σ. η ταινία του Τζόελ Ετζερτον, όπου ο Ντολάν πρωταγωνιστεί δίπλα στη Νικόλ Κίντμαν και τον Ράσελ Κρόου), το “Call Me by Your Name” και το “God’s Own Country”, ταινίες που ένιωσα ότι ήταν τόσο θαρραλέες και τόσο αυθεντικές στη γραφή τους και στο πώς μιλούσαν για τον queer έρωτα. Και αυτό μου δημιούργησε την επιθυμία να μιλήσω για την ομοφυλοφιλία μέσα από μια ενήλικη –και όχι μετεφηβική– οπτική γωνία, και να μιλήσω για τη γενιά μου και τους φίλους και τις φιλίες μου. Με έκανε να θέλω να γράψω για δύο κολλητούς φίλους που ερωτεύονται οι οποίοι δεν είχαν ποτέ συνειδητοποιήσει ότι θα μπορούσαν να προτιμούν τους άντρες. Θέλω να μιλήσω για την αληθινή φιλία και τον αληθινό έρωτα».

Τα γυρίσματα του «Matt & Max» αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2018.

Διαβάστε ακόμη