Buzz

Πρώτες εικόνες από το «The Death and Life of John F. Donovan» του Ξαβιέ Ντολάν

στα 10

Μια επίσκεψη στα γυρίσματα της πρώτης αγγλόφωνης ταινίας του Καναδού σκηνοθέτη.

Πρώτες εικόνες από το «The Death and Life of John F. Donovan» του Ξαβιέ Ντολάν

«Ηθελα πάντα να αφηγηθώ μια ιστορία για τη μισαλλοδοξία και για το πώς το Χόλιγουντ πετά στην άκρη όσους δεν ταιριάζουν με τις δικές του νόρμες», λέει ο 27χρονος σκηνοθέτης και ηθοποιός μιλώντας για το «The Death and Life of John F. Donovan» στο βίντεο που μπορείτε να δείτε πιο κάτω και που τον βρίσκει στα γυρίσματα της ταινίας του.

Είναι η πρώτη αγγλόφωνη δουλεία του κι ακόμη κι αν ο Ντολάν δήλωνε ότι δεν πρόκειται να την πάει στις Κάννες τον ερχόμενο Μάιο, απογοητευμένος από τον τρόπο που οι κριτικοί φέρθηκαν στην τελευταία του ταινία ««It’s Only the End of the World», μοιάζει δύσκολο αν το φιλμ τελικά είναι έτοιμο να ξεφύγει από το ασφυκτικό φλερτ του Φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ξαβιέ Ντολάν δεν θα στείλει την επόμενη ταινία του στo Φεστιβάλ Καννών

xavier dolan Kit Harington  The Death and Life of John F. Donovan 607

Η ταινία του, που διαβάζοντας τα παραπάνω δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς αν λειτουργεί σαν κάτι με το οποίο ο Ντολάν μπορεί να ταυτιστεί, είναι όπως λέει ο ίδιος «μια ιδιωτική ανάλυση της καθημερινής ζωής ενός νεαρού άντρα που προσπαθεί να είναι σπουδαίος και που αγωνίζεται να γίνει κάποιος που ο κόσμος θα θυμάται».

Οπως επίσης αποκαλύπτει ο Ντολάν, η ταινία ξεκινά με όλους τους χαρακτήρες να πληροφορούνται τον θάνατο του κεντρικού ήρωα Τζον Φ. Ντόνοβαν. Τον υποδύεται ο Κιτ Χάρινγκτον ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος που επιτέλους δουλεύει με έναν σκηνοθέτη «που ανήκει στην δική μου γενιά. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό ότι ο Ξαβιέ είναι τόσο σκηνοθέτης όσο και ηθοποιός. Κυριολεκτικά ζει το σενάριο αυτής της ταινίας».

Διαβάστε ακόμη: Απλά ένα οικογενειακό δείπνο: Τρέιλερ για το «It’s Only the End of the World» του Ξαβιέ Ντολάν

Δείτε το behind the scenes ρεπορτάζ του CNN στο βίντεο που ακολουθεί.


Διαβάστε ακόμη