Industry

Το «Wonder Woman 1984» είναι το νέο... «Tenet»

στα 10

Καθώς η πανδημία προχωρά και φέρνει μεγαλύτερους περιορισμούς στις αμερικανικές αίθουσες, όλα τα μάτια είναι στραμμένα σε μια κυρία που λέγεται Νταϊάνα.

Το «Wonder Woman 1984» είναι το νέο... «Tenet»

Η παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα πέρασε το καλοκαίρι με μία (από τις πολλές) αγωνία: θα βγει το «Tenet»; Παρακολουθώντας τις διαδοχικές αναβολές, στηρίχτηκε πάνω στην δοκούμενη επιτυχία της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν κι επένδυσε σ' αυτήν, ακόμα και ψυχολογικά. Το αποτέλεσμα ήταν, ας το πούμε, μέτριο.

Διαβάστε ακόμη: Οσο η Αμερική αυτοπεριορίζεται λόγω πανδημίας, η Κίνα παίρνει τα πρωτεία, για πρώτη φορά, στο παγκόσμιο box office

wonder woman 1984 607

Τώρα, ενώ τα κρούσματα του κοροναϊού αυξάνονται στην Αμερική, δύο επαρχίες της Καλιφόρνιας έκλεισαν τα σινεμά τους κι αναμένεται ν' ακολουθήσουν κι άλλες, ενώ τα νέα μέτρα που μόλις εφαρμόστηκαν θα διαρκέσουν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Εάν η Καλιφόρνια βγει, προσωρινά φυσικά, από τον χάρτη του box-office (μόνο το Λος Αντζελες φέρνει το 30% των συνολικών κερδών από τον κινηματογράφο στην Αμερική) και με τη Νέα Υόρκη (την πόλη, όχι την Πολιτεία), να έχει επίσης κρατήσει κλειστές τις αίθουσές της, η ελπίδα στρέφεται σε... υπερηρωισμούς.

Διαβάστε ακόμη: Τι σημαίνει η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γαλλία για την επιβίωση των κινηματογράφων

Unhinged 607

Θα κρατήσει η Warner Bros. σταθερή την ημερομηνία εξόδου της «Wonder Woman 1984» που, αυτή τη στιγμή, είναι προγραμματισμένη για ανήμερα Χριστούγεννα, στις 25 Δεκεμβρίου 2020; Φυσικά καμία εγγύηση δεν μπορεί να δοθεί, ειδικά με τις αμερικανικές αίθουσες κλειστές και με νέες εκπλήξεις στρατηγικής, σαν το γεγονός ότι η «Εκρηξη Θυμού» με τον Ράσελ Κρόου, ενώ προβάλλεται ακόμα στα σινεμά που λειτουργούν στην Αμερική, βγήκε παράλληλα και σε PVOD, με τη σύμφωνη γνώμη των αιθουσαρχών, που ό,τι μπορούν κάνουν.