Buzz

Αποκαλύφθηκε ο βαθμός καταλληλότητας του «Venom»

στα 10

Μην περιμένετε να δείτε άλλη μια ακατάλληλη ταινία με σουπερήρωες.

Αποκαλύφθηκε ο βαθμός καταλληλότητας του «Venom»

Οταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα νέα για την ταινία του «Venom», με πρωταγωνιστή μάλιστα τον Τομ Χάρντι στον ρόλο του Eντι Μπροκ ο οποίος μεταμορφώνεται σε παρανοϊκό υπερδύναμο ον μετά την επαφή του με έναν εξωγήινο ξενιστή που αποδεσμεύει τις χειρότερες πτυχές του χαρακτήρα του, η Sony είχε υποσχεθεί στους αμέτρητους φαν του χαρακτήρα πως πρόκειται να δούμε μια αρκετά σκοτεινή ταινία με υπερήρωες, κάτι που τα στούντιο, πέρα από το «Logan» του Τζέιμς Μάνγκολντ, δεν μας έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Το hype της ταινίας, ειδικά και μετά από τα τρέιλερ, είχε φτάσει στο ζενίθ του, κάνοντας αρκετούς να περιμένουν και την επίσημη ανακοίνωση πως η ταινία θα αποκτήσει το πολυπόθητο R rating, αναμιγνύοντας έτσι βίαιες σκηνές τρόμου και επιστημονικής φαντασίας. Λίγες μέρες πριν όμως, προς απογοήτευση αρκετών φαν, η Sony ανακοίνωσε πως η ταινία θα είναι PG-13, κάνοντας τα εγκαίνια του πολύαναμενόμενου «Spiderverse» να ξεκινά με κάποιους πιο ήπιους τόνους από ό,τι περιμέναμε.

Διαβάστε ακόμα: Επιτέλους, ο Venom βρήκε τον ηθοποιό που του αξίζει!

venom 607

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Sony πίεζε από την αρχή τον σκηνοθέτη Ρούμπεν Φλέιτσερ για ένα PG-13 rating, έτσι ώστε να μπορούν και οι ηλικίες κάτω των 17, τις οποίες έχουν και οι περισσότεροι φαν του χαρακτήρα, να δουν την ταινία. Ομως, αυτό δεν πάει να πει πως η ταινία δεν να φλερτάρει με τα όρια του ακατάλληλου.

Ακόμα και Φλέτσερ δήλωσε πως, πάρα το συγκεκριμένο rating, η ταινία θα είναι αρκετά σκοτεινή. «Οταν αποφάσισα να κάνω την ταινία, ήθελα να την ξεχωρίσω ως προς τον τόνο που θέλω να την γυρίσω, και να την κάνω πιο σκοτεινή, πιο πικρή και να βρίσκεται στα άκρα, με πολλά στοιχεία τρόμου τα οποία να είναι εγγενές στον χαρακτήρα και το κόμικ. Νομίζω πως ο Τομ Χάρντι έχει όλες αυτές τις ιδιότητες. Ο συνδυασμός του Τομ, του Venom ως χαρακτήρα, και της ατμόσφαιρας της ταινίας που προσπαθήσαμε να την κάνουμε σκοτεινή, στα άκρα αλλά ταυτόχρονα και με τα ποδιά της στη Γη.»

Δεν απόκλεισε όμως να δούμε, στις επερχόμενες εκδόσεις της ταινίας σε blu-ray και DVD, ένα unrated directors cut, που αυτό θα σημαίνει μια αρκετά πιο βίαιη εκδοχή από αυτή που θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους: «δεν αποκλείω τίποτα. Θα πρέπει να περιμένουμε την ανταπόκριση του κόσμου, αλλά δεν αποκλείω τίποτα.»

Η ταινία «Venom», η οποία θα έχει και διάρκεια 1 ώρα και 52 λεπτά, θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

venom poster gr 607