Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2017: Αυτή είναι η κριτική επιτροπή του 74ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

στα 10

Ο σκηνοθέτης Εντγκαρ Ράιτ και η ηθοποιός Ρεμπέκα Χολ είναι ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής που με πρόεδρο την Ανέτ Μπένινγκ θα αποφασίσουν για τον φετινό Χρυσό Λέοντα.

Βενετία 2017: Αυτή είναι η κριτική επιτροπή του 74ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Στις αρχές Ιουλίου, το Φεστιβάλ Βενετίας ανακοίνωσε ότι η ηθοποιός Ανέτ Μπένινγκ θα εκτελέσει χρέη προέδρου στην κριτική επιτροπή της φετινής, 74ης διοργάνωσής του.

Σήμερα, λοιπόν, με επίσημη ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ αποκάλυψε τα ονόματα και των υπόλοιπων μελών της επιτροπής που θα αποφασίσει για τον Χρυσό Λέοντα και τα άλλα βραβεία του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος.

Αυτοί είναι: ο Βρετανός σκηνοθέτης Εντγκαρ Ράιτ («Shaun of the Dead», «The World’s End», «Baby Driver»), η Βρετανίδα ηθοποιός Ρεμπέκα Χολ («Vicky Cristina Barcelona», «Chistine»), η Ουγγαρέζα σκηνοθέτιδα Ιλντικο Ενιέντι (η οποία απέσπασε φέτος τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου με το «On Body and Soul»), η Γαλλίδα ηθοποιός Αννα Μουγκλαλίς («Coco Chanel»), η Ιταλίδα ηθοποιός Γιασμίν Τρίνκα, ο Μεξικανός σκηνοθέτης και παραγωγός Μισέλ Φράνκο («Μετά τη Λουτσία», «Chronic», «April’s Daughter»), ο Αυστραλός κριτικός Ντέιβιντ Στράτον και ο Γιονφάν, σκηνοθέτης σεξουαλικά προκλητικών ταινιών και φωτογράφος από την Ταϊβάν.

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2017: Τιμητικός Χρυσός Λέοντας για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και την Τζέιν Φόντα

Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για το παράλληλο διαγωνιστικό τμήμα των Οριζόντων, η οποία θα έχει ως πρόεδρο τον Ιταλό σκηνοθέτη Τζιάνι Αμέλιο και μέλη την Ιρανή κινηματογραφίστρια Ρακσάν Μπανί-Ετεμάντ, την Αμερικανίδα σκηνοθέτιδα Εϊμι Κέιναν Μαν, τον Ιρλανδο-Σκωτσέζο ντοκιμαντερίστα Μαρκ Κάζενς, τον Αργεντίνο σεναριογράφο Αντρές Ντουπράτ, τη Βελγίδα σκηνοθέτιδα Φίεν Τροχ και τη Γαλλίδα σεναριογράφο και σκηνοθέτιδα Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι («Planetarium»).

Τέλος, η επιτροπή για το Λιοντάρι του Μέλλοντος, η οποία θα βραβεύσει το καλύτερο μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο από όλα τα διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ, θα έχει ως πρόεδρο τον Γάλλο σκηνοθέτη Μπενουά Ζακό και μέλη τον «δικό μας» Γιώργο Ζώη («Interruption»), τον παραγωγό Αλμπερτ Λι από το Χονγκ Κονγκ, την Ιταλίδα ηθοποιό Γκρέτα Σκαράνο («Suburra») και τον Βρετανό ακαδημαϊκό και programmer του BFI Τζεφ Αντριου.

Φέτος, για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ Βενετίας έχει θεσπίσει και διαγωνιστικό τμήμα για έργα εικονικής πραγματικότητας, η επιτροπή του οποίου θα έχει ως πρόεδρο τον Αμερικανό σκηνοθέτη Τζον Λάντις και μέλη τη Γαλλίδα σκηνοθέτιδα και σεναριογράφο Σελίν Σιαμά και τον Ιταλό ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρίκι Τονιάτσι.

Το 74ο Φεστιβάλ Βενετίας θα διεξαχθεί φέτος από τις 30 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη