Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2020: «Cinema cinema cinema. Wakanda Forever. Nothing but love.» Η Τίλντα Σουίντον τα είπε όλα...

στα 10

...στον ευχαριστήριο λόγο της, παραλαμβάνοντας τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα. Δείτε το βίντεο.

Βενετία 2020: «Cinema cinema cinema. Wakanda Forever. Nothing but love.» Η Τίλντα Σουίντον τα είπε όλα...

Είναι εύγλωττη, είναι θαρραλέα, είναι η Τίλντα Σουίντον κι ό,τι θέλει λέει και κάνει - κι εννιά φορές στις δέκα, τα λέει και τα κάνει υπέροχα.

Στη φετινή Μόστρα, η Σουίντον έχει την τιμητική της, έχοντας συμμετάσχει στο Φεστιβάλ πλήθος φορών, από το «Ορλάντο» ως τα «A Bigger Splash» και «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο (φέτος, άλλωστε, θα προβληθεί στο Φεστιβάλ κι η μικρού μήκους «Human Voice» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, όπου πρωταγωνιστεί).

Δείτε ακόμη: Βενετία 2020: Βγάλε τη μάσκα σου, να σου πω ποιος είσαι

Παραλαμβάνοντας τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, από τα χέρια, μάλιστα, της Προέδρου της φετινής κριτικής επιτροπής, Κέιτ Μπλάνσετ, η Τίλντα Σουίντον μίλησε από σκηνής, μ' αυτό το σπάνιο και συναρπαστικό συνδυασμό χιούμορ και βαθιάς συγκίνησης. «Το σινεμά είναι το μέρος όπου αισθάνομαι ευτυχισμένη, η αληθινή πατρίδα μου,» είπε η Σουίντον. «Η κοινότητά του είναι το οικογενειακό μου δέντρο. Τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν τιμηθεί μ' αυτό το βραβείο, είναι τα ονόματα των δασκάλων μου. Είναι οι γηραιότεροι της φυλής μου. Οι ποιητές της γλώσσας που αγαπώ περισσότερο από κάθε άλλη. Τραγουδώ τα τραγούδια τους στο μπάνιο. Είμαι το μικρό σινεφίλ πανκιό που κάνει οτοστόπ για να πάει στο σταθμό και να ταξιδέψει ως τους πρόποδες των βουνών των επιτευγμάτων τους.» Κι άλλα υπέροχα και λυρικά, για να ολοκληρώσει με μια λακωνική σύνοψη, που συμπεριλαμβάνει από την τέχνη της ως την απώλεια του Τσάντγουικ Μπόουζμαν: «Cinema cinema cinema. Wakanda Forever. Nothing but love.» Δείτε το βίντεο παρακάτω.


Περισσότερη Βενετία 2020: