Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Κέιτ Μπλάνσετ για πρόεδρος!

στα 10

Από τη θέση της ως επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του 77ου Φεστιβάλ Βενετίας, η υπέροχη ηθοποιός, τα είπε υπέροχα.

Flix Team
Η Κέιτ Μπλάνσετ για πρόεδρος!

«Είναι θαυμάσιο να συνομιλώ με ενήλικες ανθρώπους. Τους τελευταίους έξι μήνες, όλες μου οι συζητήσεις ήταν με γουρούνια και κοτόπουλα» ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που είπε η Μπλάνσετ στην συνέντευξη Τύπου της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, αναφερόμενη φυσικά στην καραντίνα -προφανώς στην εξοχή- και τους συντρόφους της σε αυτήν.

Δείτε ακόμη: Στο 77ο Φεστιβάλ Βενετίας που ξεκινά σήμερα, πρωταγωνιστεί η πανδημία

cate blanchett venice 2020 607

cate blanchett venice 2020 607

Ομως εκτός από αυτή την αστεία ατάκα, οι δηλώσεις της ήταν εξαιρετικά σοβαρές, είτε μιλούσε για το πως «μοιάζει σαν θαύμα» το γεγονός ότι το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα και το ότι βρέθηκε εκεί για «στηρίξει και να είναι αλληλέγγυα με τους δημιουργούς που έπρεπε να ολοκληρώσουν τις ταινίες τους κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που δοκίμασαν τις αντοχές τους». Αλλά όπως είπε: «οι δοκιμασίες είναι κομμάτι του DNA μας, κι αν μια βιομηχανία θα βγει από αυτή την κρίση πιο δυνατή και δημιουργική, αυτή θα είναι η καλλιτεχνική και η κινηματογραφική βιομηχανία.

cate blanchett venice 2020 607

cate blanchett venice 2020 607 Με τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής

Μιλώντας για την πανδημία, και τον τρόπο που χειρίστηκαν την κρίση οι διαφορικές χώρες, η Μπλάνσετ είπε ανάμεσα σε άλλα: «Νομίζω ότι είμαστε ένα πολύ παράξενο είδος που δεν μαθαίνει από τα επώδυνα παραδείγματα που βιώνουμε. Για παράδειγμα οι δυσκολίες που βίωσε η Ιταλία στην διάρκεια της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας και το πως αυτή η εμπειρία δεν βοήθησε στ΄ αλήθεια άλλες χώρες να προετοιμαστούν ανάλογα. Είναι κάτι πολύ παράξενο που ακόμη δεν μπορώ να κατανοήσω, πως μπορεί να συμπεριφερόμαστε τόσο αποσπασματικά και με τόση βραδύνοια, με τόσο καταστροφικά αποτελέσματα».

cate blanchett venice 2020 607 Με τον Ματ Ντίλον

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 77ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας