Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2015: Το «Blood of my Blood» του Μάρκο Μπελόκιο κερδίζει το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου

στα 10

Λίγες ώρες πριν την τελετή λήξης του 72ου Φεστιβάλ Βενετίας, δίνονται κατά συρροή τα παράλληλα βραβεία, με σημαντικότερο αυτό της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου για το «Blood of My Blood» του Μάρκο Μπελόκιο.

Βενετία 2015: Το «Blood of my Blood» του Μάρκο Μπελόκιο κερδίζει το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου

Ως ένα από τα φαβορί για το φετινό Χρυσό Λέοντα - που δεν έχει κερδίσει ποτέ, παρά τις αναρίθμητες βραβεύσεις του στη Βενετία, τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα το 2011 και όσους περίμεναν πως θα ήταν ο μεγάλος νικητής το 2012 με την «Ωραία Κοιμωμένη» - ο Μάρκο Μπελόκιο και η νέα του ταινία «Blood of My Blood» ψηφίστηκε ως η καλύτερη από τη Διεθνή Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βενετίας.

Το «Blood of My Blood» βρίσκει τον Μπελόκιο να επιστρέφει στο Μπόμπιο, εκεί όπου το 1965 γύρισε την πρώτη του και μια από τις πιο διάσημες του ταινίες, το «Fists in my Pocket» για να αφηγηθεί μια ιστορία σε δύο χρόνους, με πρωταγωνιστή τον γιο του, Πιερ Τζόρτζιο.

Η ταινία ξεκινάει το 1630, όταν ένας νεαρός στρατιώτης επιστρέφει στο πατρικό του για να θάψει τον δίδυμο αδελφό του, έναν ιερέα του τοπικού μοναστηριού που έχει αυτοκτονήσει και δεν μπορεί να ταφεί από την εκκλησία. Η μοναχή που τον είχε ξελογιάσει κατηγορείται για μαγεία και καταδικάζεται σε θάνατο. 400 χρόνια μετά, ο στρατιώτης ζει ως ένας καθημερινός πολίτης του Μπόμπιο και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον περίπου βαμπίρ κόμη-άρχοντα της πόλης που θέλει να εξουσιάσει τα πάντα.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Blood of My Blood» του Μάρκο Μπελόκιο:


Διαβάστε περισσότερα για το 72ο Φεστιβάλ Βενετίας που φέτος διεξάγεται από τις 2 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου: