Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Αθηνά Τσαγγάρη θα είναι η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

στα 10

Πέρσι, με το «Chevalier», κέρδισε εκεί το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, φέτος θα ανακηρύξει τον νικητή στο 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Flix Team
Η Αθηνά Τσαγγάρη θα είναι η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

To 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου θα διαρκέσει από τις 5 ως τις 16 Οκτωβρίου και, μαζί με το διαγωνιστικό του πρόγραμμα, ανακοίνωσε τις Κριτικές Επιτροπές του. Η Αθηνά Τσαγγάρη, με το « Chevalier» της, κέρδισε πέρσι στο Φεστιβάλ του Λονδίνου το Βραβείο Καλύτερης ταινίας (θυμηθείτε την απονομή εδώ). Φέτος, ενώ το «Chevalier» αποτελεί την επίσημη πρόταση της Ελλάδας για το Ξενόγλωσσο Οσκαρ, η σκηνοθέτης θα είναι η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος, ενώ την ομάδα της συμπληρώνουν, ως μέλη, οι Αντονι Τσεν (παραγωγός από τη Σιγκαπούρη), Ράντου Γιούντε (ο σκηνοθέτης του «Aferim!» απο τη Ρουμανία), η Βρετανίδα ηθοποιός Γκούγκου Μπάτα Ρο που πρόσφατα είδαμε και στον «Επαναστάτη» δίπλα στον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ και η Βρετανίδα σεναριογράφος Αμπι Μόργκαν.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί το «Chevalier», ως ελληνική πρόταση για το ξενόγλωσσο Οσκαρ, είναι μια έξυπνη επιλογή;

Οι ταινίες που συνθέτουν το Διαγωνιστικό Τμήμα του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου και που η Αθηνά Τσαγγάρη και η επιτροπή της θα κληθούν ν' αξιολογήσουν, είναι οι παρακάτω:

Διαβάστε ακόμη: