Buzz

«Ηρεμο Πάθος»: Τρέιλερ για την Εμιλι Ντίκινσον του Τέρενς Ντέιβις

στα 10

Με μια συναρπαστική Σίνθια Νίξον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Τέρενς Ντέιβις περιγράφει τα «ήρεμα πάθη» όπως μόνο εκείνος ξέρει.

«Ηρεμο Πάθος»: Τρέιλερ για την Εμιλι Ντίκινσον του Τέρενς Ντέιβις

Η νέα ταινία του Τέρενς Ντέιβις, «A Quiet Passion», έκανε την πρεμιέρα της στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου, περίπου την ίδια εποχή που στην Ελλάδα έβγαινε το προηγούμενο φιλμ του, το πανέμορφο «Ενα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα». Στη συνέχεια, έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο και τώρα η ταινία ετοιμάζεται για την έξοδό της στις ελληνικές αίθουσες την 1η Ιουνίου.

Το τρέιλερ που μπορείτε να δείτε παρακάτω μας επισημαίνει εκείνες τις λεπτομέρειες, στο λόγο, τις ερμηνείες, τους χώρους και την εικόνα, που φέρνουν την Εμιλι Ντίκινσον στο σύμπαν του Τέρενς Ντέιβις, σα να ζούσε ανέκαθεν εκεί.

Διαβάστε ακόμη: Τέρενς Ντέιβις - Σινεμά για τους ανθρώπους και την ελπίδα

a quiet passion 607

Γράφαμε στο Flix μετά την πρεμιέρα του «A Quiet Passion» στην Μπερλινάλε, «Η Εμιλι Ελίζαμπεθ Ντίκινσον γεννήθηκε το 1830 και πέθανε το 1886 στο Αμχερστ της Μασαχουσέτης. Οσο ήταν εν ζωή δημοσίευσε μόνο 5 ποιήματά της - 3 από αυτά ανώνυμα. Μετά το θάνατό της αναγνωρίστηκε ως μία από τις σπουδαιότερες Αμερικανίδες ποιήτριες και μία από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 19ου αιώνα. Η υστεροφημία της είναι αυτής της παράδοξης, μοναχικής, καταθλιπτικής γεροντοκόρης που τα τελευταία χρόνια της ζωής της απομονώθηκε στη σοφίτα του πατρικού της, φορώντας λευκά, κρυμμένη μέχρι το θάνατό της - από μία σπάνια ασθένεια των νεφρών ή από ραγισμένη καρδιά, κανείς δε γνωρίζει ακριβώς. Ο Τέρενς Ντέιβις έρχεται για να φωτίσει όχι μία νέα πτυχή της ποιήτριας ακριβώς, όσο να καταθέσει ένα μανιφέστο για τη ζωή και το θάνατο, τον άκρατο ρομαντισμό και τη μηδενιστική πραγματικότητα, τον αγώνα για ηθική και συναισθηματική πίστη στα ιδανικά που έρχονται κόντρα στην προσωπική ευτυχία.» (Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix για το «A Quiet Passion» εδώ).

a quiet passion 607

Με πρωταγωνίστρια τη Σίνθια Νίξον (για πάντα Μιράντα του «Sex & the City») σε μια ερμηνεία ζωής, περιστοιχισμένη από τον Κιθ Κάρανταϊν και την Τζένιφερ Ιλι, ο Τέρενς Ντέιβις αφηγείται την τόσο δική του ιστορία ενός απάτητου μονοπατιού στην τέχνη, μιας μελαγχολικής σχέσης του δημιουργού με το κοινό. «This is my letter to the world that never wrote to me...»

Απολαύστε το τρέιλερ παρακάτω.

Διαβάστε ακόμη: Η μεγάλη ομορφιά του «Sunset Song» του Τέρενς Ντέιβις


Το «Ηρεμο Πάθος» του Τέρενς Ντέιβις θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την 1η Ιουνίου από τη Neo Films.