Φεστιβάλ / Βραβεία

Είναι αυτό το πιο εκκεντρικό φιλμ που διεκδικεί τον φετινό Χρυσό Φοίνικα; Τρέιλερ για το «Toni Erdmann»

στα 10

Η ταλαντούχα Γερμανίδα σκηνοθέτιδα Μάρεν Αντε απογειώνει σε νέα δυσθεώρητα επίπεδα τις αμήχανες οικογενειακές στιγμές.

Είναι αυτό το πιο εκκεντρικό φιλμ που διεκδικεί τον φετινό Χρυσό Φοίνικα; Τρέιλερ για το «Toni Erdmann»

Η πρώτη της ταινία, «The Forest for the Trees» (2003), έφυγε από το Φεστιβάλ του Σάντανς με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής. Με τη δεύτερη, «Everyone Else», μια οξυδερκή και ενίοτε οδυνηρή ματιά στη σχέση ενός νεαρού ζευγαριού, απέσπασε την Αργυρή Αρκτο στη Μπερλινάλε του 2009. Με την τρίτη ταινία της, «Toni Erdmann», η αθόρυβη αλλά εξαιρετικά ταλαντούχα Γερμανίδα σκηνοθέτιδα Μάρεν Αντε βρίσκεται για πρώτη φορά στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών, κι αν η ποιότητα της δουλειάς της συνεχίζει με αυτόν το ρυθμό έχει σοβαρές πιθανότητες για ένα από τα μεγάλα βραβεία.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2016: Διαβάστε αναλυτικά το επίσημο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ

Toni Erdmannn 2

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ήδη το τρέιλερ της ταινίας την καθιστά μια από τις πιο αλλόκοτες φετινές συμμετοχές: Δύσκολα μπορεί να ερμηνεύσει κανείς από το ύφος αν πρόκειται για μια καθαρόαιμη κωμωδία (κάτι που, ούτως ή άλλως, σπανιότατα γίνεται δεκτό στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών) για τη σχέση ενός πατέρα με την αποξενωμένη κόρη του ή αν κάτω από το ιδιόμορφο χιούμορ κρύβεται κάτι ακόμα πιο σκοτεινό και άβολο.

Toni Erdmann 3

Ομολογουμένως, η επίσημη σύνοψη της ταινίας δεν προσφέρει περισσότερες διευκρινίσεις: Ενας άντρας επισκέπτεται απροειδοποίητα την κόρη του που μένει στη Ρουμανία. Πιστεύοντας ότι η δουλειά της την έχει κάνει να χάσει το χιούμορ της, υιοθετεί την περσόνα του Τόνι Ερντμαν και ξεκινά μια σειρά από φάρσες σε μια απόπειρα να επανασυνδεθεί μαζί της.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ και σίγουρα θα αισθανθείτε καλύτερα για όλες εκείνες τις φορές που ντραπήκατε για τους γονείς σας.

Διαβάστε περισσότερα για το 69ο Φεστιβάλ Καννών

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Toni Erdmann poster