Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Ανταμ Ντράιβερ και η ποίηση της καθημερινότητας στις πρώτες σκηνές από το «Paterson» του Τζιμ Τζάρμους

στα 10

Οι πρώτες εικόνες από το «Paterson» είναι γεμάτες ποίηση, μελαγχολία και ένα σινεμά που κινείται στους δικούς του εσωτερικούς ρυθμούς.

Ο Ανταμ Ντράιβερ και η ποίηση της καθημερινότητας στις πρώτες σκηνές από το «Paterson» του Τζιμ Τζάρμους

Ο Πάτερσον είναι ένας οδηγός λεωφορείου στο Πάτερσον του Νιού Τζέρσι. Κάθε μέρα, ο Πάτερσον κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα: οδηγεί το λεωφορείο του, παρατηρεί την πόλη, κρυφακούει συζητήσεις που γίνονται γύρω του, γράφει τα ποιήματά του σε ένα σημειωματάριο που δεν αποχωρίζεται ποτέ, βγάζει βόλτα το σκύλο του, πίνει αποκλειστικά και μόνο μια μπίρα στο αγαπημένο του μπαρ, μοιράζεται την καθημερινότητά του με τη σύζυγό του, Λόρα, η οποία λατρεύει τον Πάτερσον, ακολουθεί τις μελαγχολικές του «διαδρομές», αλλά ονειρεύεται και μια διαφορετική ζωή...

Η επίσημη υπόθεση του «Paterson», της νέας ταινίας - μετά το φανταστικό «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» - του Τζιμ Τζάρμους που ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 69ο Φεστιβάλ Καννών, προϊδεάζει γι' αυτό που τελικά αποκαλύπτουν οι τρεις πρώτες σκηνές που κυκλοφόρησαν: μια αποκαλυπτική διαδρομή φτιαγμένη από την ποίηση της καθημερινότητας.

Paterson 607

Με τον Ανταμ Ντράιβερ να αποδεικνύει πως είναι ο απόλυτος ηθοποιός - χαμαιλέων της εποχής μας και την Ιρανή Γκολσιφτέ Φαραχανί στον πρώτο της σπουδαίο ρόλο στην Αμερική, το «Paterson» είναι μια παραγωγή της Amazon (διαβάστε εδώ περισσότερα) που ακόμη δεν έχει προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες.

Δείτε εδώ τρεις σκηνές από το «Paterson»:

Διαβάστε και δείτε ακόμη: