Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2016: Ανακοινώθηκε η κριτική επιτροπή

στα 10

Μόλις ανακοινώθηκαν τα ονόματα των μελών της Κριτικής Επιτροπής του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Δείτε με ποιους θα συνεργαστεί ο Τζορτζ Μίλερ για το φετινό Χρυσό Φοίνικα.

Κάννες 2016: Ανακοινώθηκε η κριτική επιτροπή

Το 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, που θα διεξαχθεί από τις 11 ως τις 22 Μαΐου 2016, έχει εδώ και καιρό αναγγείλει τον Τζορτζ Μίλερ (τον Αυστραλό σκηνοθέτη, παραγωγό και σεναριογράφο που φέτος έκανε την ένδοξή του επιστροφή με το «Mad Max: ο Δρόμος της Οργής») ως τον Πρόεδρο της Κριτικής επιτροπής της φετινής διοργάνωσης. Σήμερα, ανακοίνωσε και τα ονόματα των υπόλοιπων μελών που θα συναποφασίσουν για το Χρυσό Φοίνικα αλλά και τα υπόλοιπα περίοπτα βραβεία του Φεστιβάλ.

Διαβάστε αναλυτικά: Κάννες 2016: Διαβάστε αναλυτικά για όλες τις ταινίες του επίσημου προγράμματος

Cannes 2016 Jury 607

Τον Μίλερ λοιπόν θα πλαισιώσουν: ο Λάζλο Νέμες, ο οσκαρικός πλέον Ούγγρος σεναριογράφος και σκηνοθέτης του «Γιου του Σαούλ» που ξεκίνησε τη θριαμβευτική του πορεία πέρσι στο φεστιβάλ, ο Γάλλος σεναριογράφος, σκηνοθέτης Αρνό Ντεπλεσάν (το «Trois Souvenirs de ma Jeunesse» είχε κερδίσει βραβείο στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών), ο νικητής ανδρικής ερμηνείας πριν τρία χρόνια Μαντς Μίκελσεν (για «Το Κυνήγι» του Τόμας Βίντεμπεργκ), η επίσης κάτοχος Χρυσού Φοίνικα Ερμηνείας Κίρστεν Ντανστ (για τη «Μελαγχολία» του Λαρς φον Τρίερ), ο Καναδός πρωταγωνιστής Ντόναλντ Σάδερλαντ, η Γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Βανέσα Παραντί, η Ελληνοιταλίδα πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτης Βαλέρια Γκολίνο (το «Μέλι» της είχε κάνει την πρεμιέρα του στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» των Καννών) και η Ιρανή παραγωγός Καταγιούν Σάαμπι.

Cannes 2016 Jury 607 2

Διαβάστε επίσης: Κάννες 2016: Ο Τζορτζ Μίλερ πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής (χωρίς τη Φουριόζα)

Οπως κάθε χρόνο, η επιτροπή είναι μία μίξη star power και στιβαρών καλλιτεχνικών ονομάτων (όπως άλλωστε αυτή την ισορροπία έχει κι όλο το επίσημο πρόγραμμα) με τον Τιερί Φρεμό να δίνει ιδιαίτερη σημασία και στο κομμάτι της λάμψης στο κόκκινο χαλί. Η κριτική του επιτροπή πρέπει να έχει στιβαρότητα απόψεων, αλλά να είναι και φωτογενής.

Αυτές όμως είναι οι Κάννες - συνδυάζουν πάντα το καλλιτεχνικό κριτήριο με το σόου.

Διαβάστε τα πάντα για το φετινό φεστιβάλ Καννών: