Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Τhe Artist» θριαμβεύει στα Critics' Choice Awards

στα 10

Με 11 υποψηφιότητες είχαν ισοψηφήσει το «The Artist» και το «Hugo» στα Critics' Choice Awards που τελικά έδωσαν προβάδισμα στο βωβό οσκαρικό φαβορί του Μισέλ Χαζαναβίσιους...

To «Τhe Artist» θριαμβεύει στα Critics' Choice Awards

Με τέσσερα βραβεία (ταινίας, σκηνοθεσίας, καλλιτεχνικής διεύθυνσης και μουσικής) έφυγε από τη βραδιά της απονομής των Critics' Choice Awards το «Τhe Artist», καθαρίζοντας ακόμη μια φορά το τοπίο σε σχέση με τα επερχόμενα Οσκαρ που το βρίσκουν ως αδιαφιλονίκητο φαβορί σε αυτές ακριβώς τις κατηγορίες.

Από τις υπόλοιπες βραβεύσεις ξεχώρισε το προβάδισμα των «Υπηρετριών» στον Α' και Β' Γυναικείο ρόλο για την Βαϊόλα Ντέιβις και Οκτάβια Σπένσερ αντίστοιχα, ενώ στον Α' Ανδρικό ο Τζόρτζ Κλούνεϊ μοιάζει πλέον με τον πιο ισχυρό διεκδικητή του Οσκαρ της κατηγορίας.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε, ωστόσο, υπήρξε το πρόσωπο της βραδιάς, αν και το «Hugo» παρόλες τις 11 υποψηφιότητες του αγνοήθηκε παντελώς, αφού ο βετεράνος δημιουργός όχι μόνο κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ για το «George Harrison: Living in the Material World» αλλά είχε την τιμητική του, αφού βραβεύθηκε στην κατηγορία Music + Film για τη συνεισφορά του στην κατηγορία των μουσικών ντοκιμαντέρ που έχει σκηνοθετήσει αλλά και την πάντοτε αξιοπρόσεκτη χρήση της μουσικής που κάνει στις ταινίες του. Για να τον τιμήσει, στη σκηνή του Hollywood Palladium ανέβηκε ο προσωπικός φίλος του Μάρτιν Σκορσέζε, Μπομπ Ντίλαν ο οποίος τραγούδησε προς τιμήν του το «Blind Willie McTell», τραγούδι που ακουγόταν στην σειρά ντοκιμαντέρ «The Blues» στις οποίες ο Σκορσέζε υπήρξε υπεύθυνος της παραγωγής. Ο Ντίλαν έχει συνεργαστεί με τον Σκορσέζε τόσο στο «Τhe Last Waltz» του 1978, όσο και στο «Νο Direction Home: Bob Dylan» του 2005.

Παρακολουθήστε παρακάτω - δυστυχώς όχι σε καλή ποιότητα - το στιγμιότυπο με την εμφάνιση του Μπομπ Ντίλαν στην απονομή των Critics' Choice Awards.

Αναλυτικά τα βραβεία:

Δείτε όλη την οσκαρική κούρσα μέχρι αυτή τη στιγμή

Tags: Oscars 2012