Buzz

To «Man of Steel» σύντομα και στην εκκλησία της γειτονιάς σας!

στα 10

H Warner κάνει τα πάντα για να γίνει το «Man of Steel» η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της χρονιάς και γι' αυτό φρόντισε να προσεκλύσει το ενδιαφέρον των χριστιανών, αφού είναι σίγουρη πως οι ομοιότητες της ταινίας με την ιστορία του Χριστού είναι περισσότερες από όσες μπορούμε να φανταστούμε.

To «Man of Steel» σύντομα και στην εκκλησία της γειτονιάς σας!

Το επιθετικό μάρκετινγκ της Warner Bros. για το «Man of Steel» έφτασε μέχρι τις εκκλησίες, αφού χριστιανοί πάστορες προσκλήθηκαν σε previews της ταινίας σε όλην την Αμερική προκειμένου να διακηρύξουν το λόγο του Σούπερμαν στις εκκλησίες τους, αφού οι αναλογίες με τη ζωή και το θάνατο του Ιησού διατρέχουν ολόκληρο το φιλμ του Ζακ Σνάιντερ.

Το στούντιο ζήτησε επιπρόσθετα από έναν θεολόγο να φτιάξει ένα έντυπο οδηγιών προς τους πάστορες που θα επιθυμούσαν να συμπεριλάβουν την ταινία στο κυριακάτικο κηρυγμά τους με τίτλο «Jesus: The Original Superhero», ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να φέρει την ποπ κουλτούρα κοντά στο λόγο του Θεού.

Βρείτε εδώ όλο το υλικό που έχει ετοιμαστεί για τη χριστιανική προσέγγιση του «Man of Steel».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ένας παστορας από τη Βαλτιμόρη, ο οποίος έλαβε μια ηλεκτρονική πρόσκληση από μια διαφημιστική εταιρία του Χόλιγουντ με χριστιανικό προσανατολισμό, αρχικά δεν «τσίμπησε» με τη σύνδεση της ταινίας και της εκκλησίας του, αλλά δήλωσε τα εξής: «Οταν κάθισα και είδα την ταινία, είδα στην πραγματικότητα την ιστορία του Χριστού και το πως η αγάπη του Θεού διέτρεχε όλη την ιστορία. Ημουν ενθουσιασμένος με την ιδέα να συνδέσουμε την ταινία με το κήρυγμα μας».

2

Αν πιστέψουμε όσα λένε οι ειδικοί θεολόγοι, το «Man of Steel» βρίθει από χριστιανικές αναφορές (όπως άλλωστε από τη φύση της η ιστορία του Σούπερμαν), όχι μόνο επειδή ως παιδί ο Κλαρκ Κεντ μεγαλώνει με θετούς γονείς και αναρωτιέται για τις δυνάμεις του, αλλά και γιατί στην ηλικία των 33 ετών αναγκάζεται να θυσιαστεί για τη σωτηρία του κόσμου. Οπως ακριβώς και στο «Superman Returns» του Μπράιαν Σίνγκερ, υπάρχει και εδώ μια σκηνή όπου ο Σούπερμαν ως άλλος εσταυρωμένος πέφτει στο κενό, για να σηκωθεί λίγο αργότερα.

Παρόμοιες καμπάνιες έχουν εκπονηθεί και στο παρελθόν με ταινίες όπως το «Les Miserables», το «Soul Surfer», το «The Blind Side» και το «The Book of Eli».

Οι περισσότεροι πάστορες που συμμετείχαν στην προωθητική ενέργεια της Warner δήλωσαν πως ξέρουν - φυσικά - ακριβώς το λόγο για τον οποίο το στούντιο προσπαθεί να τους πείσει να συμπεριλάβουν την ταινία στο κήρυγμά τους, αλλά τελικά και οι δύο πλευρές κάτι κερδίζουν από όλη αυτήν την ιστορία: η Warner προσελκύει ένα μεγάλο κοινό που, σε άλλες συνθήκες, δεν θα έβλεπε ποτέ την ταινία και οι χριστιανικές εκκλησίες ανά την Αμερική έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν πως δεν κλείνουν τα μάτια τους σε όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Το ότι όλα αυτά μας ακούγονται λίγο φτηνά, είναι μόνο δική μας ιδέα;

Το «Man of Steel» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 20 Ιουνίου από τη Village Films.


Περισσότερο «Man of Steel»: