Buzz

«Man of Steel»: ο Σούπερμαν έχει νέο μουσικό σκορ. Ακούστε το!

στα 10

Πιο στιβαρό, μελαγχολικό και γήινο, αλλά καθόλου λιγότερο μεγαλόπρεπο, το μουσικό σκορ του Χανς Ζίμερ που θα ντύσει τις πτήσεις του νέου Σούπερμαν στο «Man of Steel». Ακούστε το και πείτε μας γνώμες...

«Man of Steel»: ο Σούπερμαν έχει νέο μουσικό σκορ. Ακούστε το!

To τελευταίο trailer του «Man of Steel» αφήνει μία νότα υπόσχεσης για ένα μεγαλόπρεπο σκορ από τον Χανς Ζίμερ. Σήμερα βρήκαμε ολόκληρο το «An Ideal of Hope» κομμάτι, το πρώτο δείγμα της δουλειάς του Ζίμερ για το soundtrack του νέου Σούπερμαν, ο οποίος υπόσχεται να είναι το σκεπτόμενο blockbuster του καλοκαιριού.

Προσέξτε πώς ακόμα και μουσικά, η πιο μελαγχολική προσέγγιση αντικαθιστά τους παλιότερους πνευστές ηρωικές κορώνες. Το μουσικό σκορ του Ζίμερ διαφέρει κατά πολύ από το διάσημο «up up and away» του Τζον Γουίλιαμς. O Zίμερ άλλωστε, στενός συνεργάτης του Κρίστοφερ Νόλαν (ο οποίος υπογράφει το «Man of Steel» ως παραγωγός) στην αναγέννηση ενός πιο σκοτεινού Μπάτμαν (έντυσε μουσικά όλοι την Dark Knight τριλογία) γνωρίζει πολύ καλά πώς να κατεβάσει τους τόνους ενός άκρατου, επιδερμικού κρεσέντο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η μουσική του δεν θα απογειωθεί μαζί με τον ιπτάμενο υπερήρωα. Οι νέοι (αντι)ήρωες πρέπει να παραμένουν γήινοι, τρωτοί, προσβάσιμοι για να ταιριάζουν στην εποχή μας. Οπότε και τα soundtrack αυτών των ταινιών οφείλουν να ενορχηστρώνονται αναλόγως.

Θα είναι αυτό ένα μουσικό σκορ που θα μείνει στην αιωνιότητα όμως - όπως αυτό του Γουίλιαμς; Θα το ανακαλύψουμε. Να θυμίσουμε ότι ο Ζίμερ έχει υπάρξει 9 φορές υποψήφιος για Οσκαρ κι έχει κερδίσει μόνο μία φορά για το «Βασιλιά των Λεονταριών».

Είναι η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης Ζακ Σνάιντερ δεν συνεργάζεται με τον μόνιμο μουσικό του Τάιλερ Μπέιτς, ο οποίος έχει υπογράψει τα soundtrack των «300», «Dawn of the Dead», «Watchmen» και «Sucker Punch».

Ακούστε λοιπόν το «An Ideal of Hope» κομμάτι στο βίντεο που ακολουθεί και διαβάστε περισσότερα για το «Man of Steel», το οποίο κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 14 Ιουνίου: