Buzz

Γνωρίστε τους ήρωες του «Tinker Tailor Soldier Spy»

στα 10

Ενα συναρπαστικό, αληθοφανές, κατασκοπικό θρίλερ, πλούσιο σε χαρακτήρες, δευτερεύουσες ιστορίες, συμμαχίες που αλλάζουν, σχέσεις που μπλέκονται. Πως θα καταλάβετε ποιος είναι ποιος; Συνεχίστε να διαβάζετε. Πως θα ξεχωρίσετε τους καλούς απ τους κακούς; Αυτό είναι λιγάκι πιο δύσκολο.

Γνωρίστε τους ήρωες του «Tinker Tailor Soldier Spy»

Βασισμένο στο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ «Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι», το «Tinker Tailor Soldier Spy» δεν είναι μια ακόμη συνηθισμένη κατασκοπική περιπέτεια. Οπως γράφαμε αμέσως μετά την προβολή του στο πρόσφατο φεστιβάλ Βενετίας, αυτό που πετυχαίνει το φιλμ δεν είναι τόσο το να σε εμπλέξει στην αναζήτηση ενός διπλού πράκτορα εν μέσω των πιο μυστικών κλιμακίων των κατασκόπων του Λονδίνου, όσο να σου προσφέρει μια καθαρή, διαπεραστική ματιά στις ζωές, το μυαλό τους, το μηχανισμό που τους κάνει να λειτουργούν, τη σκιά που τους καλύπτει.

Και μαζί να χαρτογραφήσει έναν κόσμο που μοιάζει να λειτουργεί με τους δικούς του κανόνες, ένα σύμπαν που κινείται με άλλους νόμους κι αξίες κι έναν τρόπο που μοιάζει δύσκολο να αποκρυπτογραφήσεις.Ο Τζορτζ Σμάιλι, ένας πράκτορας της ΜΙ6 που πρόσφατα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή, εκτός των μυστικών υπηρεσιών. Όταν ένα διεφθαρμένος πράκτορας θα ξανακάνει την εμφάνισή του, ενημερώνοντας ότι υπάρχει ένα «καρφί» στους κύκλους τους, ο Σμάιλι θα αναγκαστεί να ξαναμπεί στον ζοφερό κόσμο της κατασκοπίας.

Αποστολή του να διερευνήσει ποιος από τους πρώην έμπιστους συνεργάτες του, πρόδωσε τόσο τον ίδιο όσο και την πατρίδα του. Η έρευνά του θα εστιάσει σε τέσσερις υπόπτους – που όλοι τους είναι έμπειροι και επιτυχημένοι πράκτορες – αλλά παλιότερες έχθρες και φιλίες, θα κάνουν δύσκολο τον εντοπισμό αυτού που διαβρώνει εκ των έσω την ακεραιότητα της βρετανικής υπηρεσίας.

Ο Γκάρι Όλντμαν, ο Κόλιν Φερθ και ο Τομ Χάρντι ηγούνται ενός all star καστ από χαρακτήρες με βάθος, backstories και σχέσεις που μπλέκονται σε τέτοιο βαθμό που ένας μπούσουλας μοιάζει απαραίτητος. Εξου και οι πρόσφατες «επεξηγηματικές» κάρτες που δημιούργησε η αμερικάνικη εταιρία διανομής προκειμένου να βοηθήσει το κοινό να μπει καλύτερα στο πνεύμα του φιλμ και των χαρακτήρων.

Μελετήστε τες. Σε μια τόσο πυκνή ταινία, κάθε πληροφορία, μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.

Αν θέλετε να βυθιστείτε περισ΄σοτερο στον κόσμο των κατασκόπων μπορείτε να- Δείτε το πρώτο - Αλλά και το δεύτερο τρέιλερ- Δοκιμάστε να σπάσετε τον κώδικά του πόστερ- Δείτε κι αυτά που σχεδίασε ο Πολ Σμιθ- Μάθετε περισσότερα για την ταινία από τους συντελεστές