Industry

Ο Πολ Σμιθ σχεδιάζει για το «Tinker, Tailor, Soldier, Spy»

στα 10

Η υψηλή μόδα στην υπηρεσία του (εξαιρετικού) κινηματογραφικού μάρκετινγκ!

Ο Πολ Σμιθ σχεδιάζει για το «Tinker, Tailor, Soldier, Spy»

Δεν αρκούν οι αφίσες, οι φωτογραφίες και η συμβατική προώθηση για να γίνει σωστή δουλειά για μια σημαντική ταινία και να την κάνει να ξεχωρίσει από το σύνολο.

Το «Tinker, Tailor, Soldier, Spy» ζήτησε από τον βρετανό σχεδιαστή μόδας Πολ Σμιθ να δημιουργήσει μια σειρά από ειδικά εικαστικά, εμπνευσμένα από την υπόθεση της ταινίας και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από στιλάτο – για να μην αναφερθούμε και στη χαριτωμένη σύνδεση του Πολ Σμιθ με την ταινία, ως «tailor»!

Τα σχέδια δε θα αποτελέσουν μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας, δε θα κυκλοφορήσουν δηλαδή στον τύπο, αλλά θα πωλούνται στα καταστήματα του Πολ Σμιθ από τις 13 Σεπτεμβρίου, για 100 λίρες το ένα, ενώ αριθμούν μόνο λίγες εκατοντάδες.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα προσφερθούν στο ίδρυμα Maggie’s Cancer Caring Centre.

Το StudioCanal, συμπαραγωγός της ταινίας, δήλωσε για τη συνεργασία: «Ο Σερ Πολ Σμιθ είναι πολύ ευτυχής που συνεργάστηκε με το σκηνοθέτη, από τα πρώτα κιόλας στάδια δημιουργίας της ταινίας, ως καλλιτεχνικός σύμβουλος, προσφέροντάς του χρήσιμες πληροφορίες για τη διάθεση, τα χρώματα και τη φωτογραφική προσέγγιση του Λονδίνου της δεκαετίας του ’70.»

Το «Tinker, Tailor, Soldier, Spy» έκανε σήμερα την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε τις εντυπώσεις από την ταινία και το τι είπαν οι συντελεστές στη συνέντευξη τύπου.