Φεστιβάλ / Βραβεία

O Τζον Λε Καρέ σε ρόλο ηθοποιού στο «Tinker, Tailor, Soldier, Spy»

στα 10

Στη δεύτερη εμφάνιση του μπροστά από την κάμερα, ο Τζον Λε Καρέ δίνει τις ευλογίες του στον Τόμας Αλφρεντσον του «Ασε το Κακό να Μπει» για την κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου best-seller του συγγραφέα «Τinker, Tailor, Soldier, Spy» που θα κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ Βενετίας.

O Τζον Λε Καρέ σε ρόλο ηθοποιού στο «Tinker, Tailor, Soldier, Spy»

To σημαντικό νέο δεν είναι φυσικά ότι ο Λε Καρέ δέχθηκε να εμφανιστεί σε μια σκηνή του «Tinker, Tailor, Soldier, Spy» (θυμηθείτε - όταν δείτε την ταινία - είναι αυτός που στέκεται δίπλα σε έναν τύπο ντυμένο Λένιν). Ο Λε Καρέ είχε ξανακάνει ένα πέρασμα σε ταινία που βασιζόταν σε βιβλίο του το 1984, στο «The Little Drummer Girl» του Τζορτζ Ρόι Χιλ (στο οποίο έπαιζε, παρεπιπτόντως και ο Γιώργος Βογιατζής!).

Το σημαντικό είναι ότι ο Λε Καρέ είδε την πολυαναμένομενη ταινία του Αλφρεντσον και δηλώνει ενθουσιασμένος. «Μέσα από ένα προσωπικό πρίσμα, η ταινία είναι ένας θρίαμβος. Αν κάποιος γυρίσει και μου πει γιατί το έκανες αυτό στον Αλεκ Γκίνες (σ.σ. εννοεί την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά των τελών της δεκαετίας του '70 με τον Αλεκ Γκίνες στον πρωταγωνιστικό ρόλο) θα απαντούσα πως 'αν ο Αλεκ είχε γίνει μάρτυρας της ερμηνείας του Γκάρι Ολντμαν τότε θα ήταν ο πρώτος που θα σηκωνόταν για να τον χειροκροτήσει". Είμαι πολύ περήφανος που εμπιστεύτηκα το υλικό μου στον Αλφρεντσον, αλλά αυτό που έχει φτιάξει είναι υπέροχο από μόνο του.»

Πριν η ταινία κάνει την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ της Βενετίας, το φεστιβάλ του Τορόντο και ξεκινήσει τη - σίγουρη πλέον - πορεία της προς τα Οσκαρ, δείτε στο gallery όλα τα πόστερ - γρίφους που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα για την ταινία καθώς και μερικές νέες φωτογραφίες των ηρώων.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ