Φεστιβάλ / Βραβεία

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2016: Το Flix προτείνει τα #axasta για την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει καθημερινά τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τρέξτε για εισιτήρια...

Flix Team
Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2016: Το Flix προτείνει τα #axasta για την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Η Οργή ενός Υπομονετικού Ανθρώπου (Tarde Para la Ira) του Ραούλ Αρέβαλο - Ανοιχτοί Ορίζοντες - Ολύμπιον στις 13.00

Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας. Ενα πρωινό, πηγαίνει για καφέ στο μπαρ όπου δουλεύει η Άνα. Ο ερχομός αυτού του ανθρώπου στη δύσκολη ζωή της δίνει κουράγιο στην Άνα, ύστερα από οχτώ χρόνια που πέρασε περιμένοντας τον Κούρο, τον σύζυγό της, να εκτίσει την ποινή του. Ο Κούρο βγαίνει ελπίζοντας πως θα μπορέσει να ξεκινήσει απ’ την αρχή με την Άνα. Αντ’ αυτού, βρίσκει μια μπερδεμένη γυναίκα κι έναν ξένο που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος... Μια δυνατή ιστορία για τη βίαιη φύση του ανθρώπινου είδους και την ψευδαίσθηση της εξιλέωσης.

Los Decentes 607

«Οι Ενάρετοι» («Los Decentes») του Λούκας Βαλέντα Ρίνερ - Διεθνές Διαγωνιστικό - Ολύμπιον στις 17.30

Τι σηματοδοτεί ένα ένδυμα, μια στολή ή ένα γυμνό σώμα; Κι άραγε βγάζοντας τα ρούχα σου απεκδύεσαι την ιδεολογική και κοινωνική σου ταυτότητα, τον αληθινό σου εαυτό; Σ’ αυτήν την ειρωνική, διαπεραστική σάτιρα, μια οικιακή βοηθός, που εργάζεται σε μια περιφραγμένη κοινότητα πλουσίων έξω από το Μπουένος Άιρες, ξεκινά ένα ταξίδι σεξουαλικής και πνευματικής απελευθέρωσης όταν εισχωρεί στους κόλπους μιας ομάδας γυμνιστών «σουΐνγκερς», που διασκεδάζουν στη σκιά των ψηλών τειχών ασφαλείας. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Οι Ενάρετοι» και τις υπόλοιπες ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού εδώ.

Untamed 607

Ο Αγριος Τόπος» («Untamed») του Αμάτ Εσκαλάντε - Ειδικές Προβολές - Ολύμπιον στις 23.00

Η Αλεχάνδρα, νοικοκυρά κι εργαζόμενη, μεγαλώνει δύο αγόρια μαζί με τον σύζυγό της, Άνχελ, σε μια μικρή πόλη. Ο αδελφός της, Φαμπιάν, εργάζεται ως νοσοκόμος στο τοπικό νοσοκομείο. Η ήρεμη, επαρχιακή ζωή τους αναστατώνεται από την άφιξη της μυστηριώδους Βερόνικα, η οποία τους πείθει πως στο γειτονικό δάσος, σε μια απομονωμένη καλύβα, κρύβεται κάτι που δεν είναι του κόσμου τούτου και που θα μπορούσε να τους λύσει όλα τους τα προβλήματα. Κάτι με μια ακαταμάχητη δύναμη, με το οποίο ή θα συμφιλιωθούν ή θα υποστούν την οργή του. Μια μεταφυσική ιστορία για το σεξ και την αγάπη, με φόντο μια κοινωνία όπου βασιλεύουν οι ισχυρές οικογενειακές αξίες, η υποκρισία, η ομοφοβία και ο ανδρικός σωβινισμός.

Park 607

«Park» της Σοφίας Εξάρχου - Διεθνές Διαγωνιστικό - Τώνια Μαρκετάκη στις 20.00

Δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες του 2004, μια παρέα αγοριών ζει ανάμεσα στις εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας. Τα αγόρια περιφέρονται άσκοπα ανάμεσα στα ερείπια, στήνοντας παιχνίδια και οργανώνοντας ζευγαρώματα σκύλων για να βγάζουν χρήματα. Ο μεγαλύτερος της παρέας, ο Δημήτρης (17) μαζί με την Αννα (22) –πρώην αθλήτρια– προσπαθούν να ξεφύγουν από το Χωριό με προορισμό τα τουριστικά ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων. Καθώς οι εξορμήσεις τους συνεχίζονται και τα δυο παιδιά εισχωρούν όλο και πιο πολύ στις ζωές των τουριστών, η επιθυμία του Δημήτρη για αποδοχή θα δοκιμαστεί με βίαιο τρόπο. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Park» και τις υπόλοιπες ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού εδώ.

Salesman 607 2

«Ο Εμποράκος» («The Salesman») του Ασγκάρ Φαραντί - Ανοιχτοί Ορίζοντες - Φρίντα Λιάππα στις 21.00

Οταν το παλιό τους διαμέρισμα παρουσιάζει ρωγμές, ο Εμάντ και η Ράνα, ένα νεαρό ζευγάρι της μεσαίας τάξης που ζει στην Τεχεράνη, αναγκάζονται να μετακομίσουν σ’ ένα νέο διαμέρισμα. Ενα περιστατικό που συνδέεται με τη ζωή του προηγούμενου ενοίκου θ’ αλλάξει δραματικά και τη δική τους ζωή. Μια ελεύθερη μεταφορά του θεατρικού έργου Ο Θάνατος του Εμποράκου του Αρθουρ Μίλερ από έναν Ιρανό σκηνοθέτη και δεινό ανατόμο των ανθρωπίνων σχέσεων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τον «Εμποράκο»

Αυτή η Νύχτα Μένει 607

«Αυτή η Νύχτα Μένει» του Νίκου Παναγιωτόπουλου - Ειδικές Προβολές - Barbarella Live στις 21.00

O Aντρέας και η Στέλλα, δυο νέα παιδιά, παίζουν το παιχνίδι της ζωής και της επιβίωσης στη σύγχρονη Eλλάδα της ανεργίας, των λαθρομεταναστών και των κλειστών οριζόντων. Θα μάθουν και θα πάθουν –προπάντων θα πάθουν– διασχίζοντας μια Eλλάδα που αλλάζει μένοντας ίδια, μέσα από τα ναρκοθετημένα τοπία της ανάγκης, του ερωτα και της επιθυμίας. Η πιο λαοφιλής ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου παίζεται προς τιμήν του στο κλαμπ Barbarella Live της Θεσσαλονίκης και ακολουθεί συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη με τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας. Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ειδική προβολή του «Αυτή η Νύχτα Μένει»

Saint George

«Αγιος Γεώργιος» («São Jorge») του Μάρκο Μαρτίνς - Τζον Κασσαβέτης στις 22.00

​Μπορεί η προσωπική ηθική, οι οικογενειακοί δεσμοί ακόμη κι αγάπη ενός άντρα για τη γυναίκα του να επιβιώσει των ασφυκτικών οικονομικών συνθηκών του σήμερα; Πνιγμένος από τα χρέη, ο άνεργος μποξέρ Ζορζ βρίσκεται στα πρόθυρα τού να χάσει τον μικρό του γιο και τη Βραζιλιάνα σύζυγό του. Είναι μία από τις αμέτρητες οικογένειες που είναι ανίκανες να αποπληρώσουν τα δάνειά τους σε καιρούς μνημονιακών μέτρων της Τρόικας. Χάρη στο επιβλητικό του παράστημα, του προτείνεται μια δουλειά σε μια εταιρεία συλλογής χρεών, κι αυτός δέχεται απρόθυμα, μπαίνοντας σ’ έναν κόσμο βίας και εγκλήματος.

swiss army man 607

«Ανδρας Ελβετικός Σουγιάς» («Swiss Army Man») των Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ - Εκτός Συναγωνισμού - Φρίντα Λιάππα στις 23.30

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ είναι πτώμα. Και κλάνει. Τι άλλο χρειάζεται να ξέρετε; Μια «γκόνζο» κωμωδία και μαζί μια buddy movie δια χειρός δύο επιφανών σκηνοθετών βιντεοκλίπ και διαδραστικών ταινιών, πότε παράλογη και πότε συναισθηματική, πότε πνευματώδης και πότε μύχια, και πάλι από την αρχή. Ο Χανκ είναι χαμένος στην ερημιά κι έχει εγκαταλείψει κάθε ελπίδα να επιστρέψει σπίτι. Ωσπου κάποια μέρα όλα αλλάζουν, όταν ένα πτώμα με το όνομα Μάνι ξεβράζεται στην ακτή. Οι δυο τους γίνονται κολλητοί και ξεκινούν για μια επική περιπέτεια που θα ξαναφέρει τον Χανκ στην αγκαλιά της γυναίκας των ονείρων του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Swiss Army Man» εδώ.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Η Fischer γιορτάζει 10 χρόνια παρουσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, απονέμοντας και φέτος τα πιο σημαντικά βραβεία, τα Βραβεία Κοινού Fischer. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ.