Φεστιβάλ / Βραβεία

Θεσσαλονίκη 2013: Ολόκληρο το Φεστιβάλ σ’ ένα κείμενο

στα 10

Από την 1η ως τις 10 Νοεμβρίου, το Flix έζησε στο 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και κατέγραψε τις ταινίες, τους ατμοσφαιρικούς καλεσμένους και το hype της διοργάνωσης. Βρεθείτε εκεί, μ’ ένα κλικ.

Flix Team
Θεσσαλονίκη 2013: Ολόκληρο το Φεστιβάλ σ’ ένα κείμενο

Τα φεστιβάλ κινηματογράφου είναι παθιασμένες διοργανώσεις και το Flix, για ένα 10ήμερο, από την 1η ως τις 10 Νοεμβρίου, βυθίστηκε στον κόσμο του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Περπάτησε βιαστικά στον Θερμαϊκό, στις προβλήτες του λιμανιού και στην Αριστοτέλους, είδε ταινίες, έγραψε γι’ αυτές, συνάντησε ανθρώπους του κινηματογράφου, Ελληνες και διεθνείς, γέμισε την κάμερά του με εικόνες, ήπιε ποτά στα πάρτι, έφαγε υπέροχο φαγητό, αλλά κυρίως χόρτασε με σινεμά. Μετά από 87 κείμενα και 31 βίντεο, συνοψίζουμε παρακάτω ένα μικρό οδηγό, για να μάθετε εύκολα και γρήγορα όσα συνέβησαν στο φετινό Φεστιβάλ και να νιώσετε σα να ήσασταν εκεί. Κλικάρετε στο κάθε θέμα για να δείτε και να διαβάσετε περισσότερα. Από εμάς, au revoir.

01

Alive and Kicking. O Τζιμ Τζάρμους μιλάει στο Flix Συνέντευξη με τον βασιλιά του cool, τον άνθρωπο που έδωσε για πάντα ταυτότητα στο 54ο Φεστιβάλ.

02

Thank you Mr. President! Ο Αλεξάντερ Πέιν μιλάει στο Flix Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μιλά για τα καθήκοντά του και μας πάει μία βόλτα στη δική του «Nebraska».

03

Θεσσαλονίκη 2013: Οσα δεν θα ενώσουν (ευτυχώς) ποτέ τον Τζιμ Τζάρμους με τον Αντώνη Σαμαρά. Εντυπώσεις από την τελετή έναρξης.

04

Τι θα δούμε σήμερα; Καθημερινός οδηγός με προτάσεις για τα πιο SOS εισιτήρια της ημέρας.

05

Η γνώμη του Flix για όλες τις ταινίες που είδε, είτε τις αγάπησε, είτε όχι… Σε μια κατάσταση βλέπε-γράφε, το Flix σημείωσε την άποψή του για όλες τις ταινίες, από τις πιο δημοφιλείς μέχρι τις πιο καλά κρυμμένες, που είδε στο Φεστιβάλ.

06

Θεσσαλονικη 2013: Η κάμερα του Flix συναντά αξιοσημείωτους ανθρώπους Καθημερινά, η κάμερα του Flix περιπλανήθηκε από τις Αποθήκες του Λιμανιού μέχρι το Ολύμπιον της Πλατείας Αριστοτέλους και μίλησε με τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, μεταφέροντας το κλίμα ενός δεκαημέρου γεμάτου σινεμά.

07

Ελληνικό σινεμά δύο ταχυτήτων Η σχέση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το ελληνικό σινεμά υπήρξε από άρρηκτα δεμένη με την ύπαρξή του μέχρι θυελλώδης και πρόσφατα εν διαστάσει. Ποια είναι όμως η λύση στο πρόβλημα της εμφάνισής του τα τελευταία χρόνια ως ένα σινεμά δύο ταχυτήτων; Και πόσο αυτό αντικατοπτρίζει το hype γύρω από πολυσυζητημένο νέο κύμα του;

«Is it Greek to you?»: Οι ελληνικές ταινίες του 54ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Το Flix είδε και τις οκτώ ελληνικές ταινίες που προβλήθηκαν στο επίσημο πρόγραμμα του 54ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έγραψε τη γνώμη του γι' αυτές. Διαβάστε περισσότερα για τα: «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά, «Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου, «Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη, «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά, «Ο Προφήτης» του Δημήτρη Πούλου, «Goldfish» του Θάνου Τσαβλή, «Χειμώνας» του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα και «Η Τελευταία Φάρσα» του Βασίλη Ραΐση.

08

Agora, Crossroads, Works in Progress Το εμπορικό κομμάτι του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είναι η πιο ζωντανή γωνιά του, εκεί όπου Ελληνες και φιλοξενούμενοι δημιουργοί κατασκευάζουν το σινεμά του μέλλοντός μας. Πήραμε κλεφτές ματιές, είδαμε και πρώτο υλικό από τις επόμενες ταινίες των Κύρου Παπαβασιλείου, Αθανάσιου Καρανικόλα, Μαργαρίτας Μαντά και Γιάννη Οικονομίδη. Διαβάστε όσα μάθαμε και δείτε εδώ το βίντεο με τους Ελληνες συμμετέχοντες στο Crossroads.

09

Το Διεθνές Διαγωνιστικό αποδομείται To Flix είδε και τις 14 ταινίες που συμμετέχουν στο φετινό Διαγωνιστικό Τμήμα του 54ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και σας τις παραθέτει συγκεντρωμένες σε ένα κείμενο, για να ξέρετε τι άξιζε και τι ν’ αναζητήσετε την ερχόμενη σεζόν.

10

Τελετή Λήξης και Βραβεία, ο Χρυσός στο «Χρυσάφι» Αναλυτικά τα βραβεία του 54ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, σχολιασμός της Τελετής Λήξης και η γνώμη του Flix για το μεξικανικό «Κελί από Χρυσάφι» του Διέγο Κεμάδα-Δίες που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο.

11

Θεσσαλονίκη 2013: Τα πορτρέτα του Φεστιβάλ Ξεφυλλίζουμε τις φωτογραφίες του Αρη Ράμμου που κάθε μέρα μεταμόρφωνε με τον φακό του τους επίσημους προσκεκλημένους του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σε… υπερήρωες!

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix.