Buzz

To «Σύμπτωμα» του Αγγελου Φραντζή στο Φεστιβάλ του Τορίνο

στα 10

Μετά την προβολή του στις Νύχτες Πρεμιέρας, το «Σύμπτωμα» ταξιδεύει μέχρι το Φεστιβάλ του Τορίνο, κάνει στάση στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και βγαίνει στις αίθουσες στις 19 Νοεμβρίου.

To «Σύμπτωμα» του Αγγελου Φραντζή στο Φεστιβάλ του Τορίνο

«Το Σύμπτωμα είναι μια ταινία για όλα όσα νομίζουμε ότι είναι ο διάβολος», λέει ο Αγγελος Φραντζής, «…μια ποιητική έρευνα πάνω στη σκοτεινή και ανοίκεια πλευρά της ύπαρξης. Ενα φιλμ φανταστικού κινηματογράφου, με καρδιά μελοδράματος, που βυθίζεται στον υποσυνείδητο κόσμο μιας γυναίκας για να αγγίξει το σύμπτωμα της άγριας σύγκρουσης ανάμεσα στην ενόρμηση και την ηθική.»

Η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Αγγελου Φραντζή (μετά τα «Polaroid», «Το Ονειρο του Σκύλου» και «Μέσα στο Δάσος»), συνεχίζει τη διαδρομή της στον κόσμο και την Ελλάδα. Μετά την πρεμιέρα της στις Νύχτες Πρεμιέρας, ετοιμάζεται για την προβολή της στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορίνο και βγαίνει στις αίθουσες στις 19 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Ωρα να διαγνώσουμε το «Σύμπτωμα» του Αγγελου Φραντζή

Σύμπτωμα, symptom 607

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται ένα χειμώνα σε ένα απομονωμένο νησί όπου κάνει την εμφάνιση του ένα μοναχικό πλάσμα με δερμάτινο μπουφάν και μάτια που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι. Οποιος έρχεται σε επαφή μαζί του χάνει τα λογικά του. Οι κάτοικοι ζητούν τη βοήθεια μιας παράξενης κοπέλας που μοιάζει να είναι η μόνη που μπορεί να τα βάλει μαζί του. Προκειμένου να δυναμώσει την πίστη της, εκείνη οδηγείται σε πράξεις όλο και πιο ακραίες που μοιάζουν να κρύβουν μια μυστική σχέση μαζί του.

Αυτήν την γυναίκα υποδύεται η Κάτια Γκουλιώνη που δίνει στην ταινία μια ξεχωριστή ερμηνεία. Η ίδια λέει για τον ρόλο της: «είναι μια ηρωίδα που πολεμάει κατ’ αρχήν με τον εαυτό της. Με έναν εσωτερικό δαίμονα. Μια γυναίκα που όσο προσπαθεί να ενδυναμώσει την πίστη της στην νίκη του τέρατος, τόσο μοιάζει να το πλησιάζει.» Το χειμωνιάτικο τοπίο της Αμοργού και της Τήνου αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό της ταινίας με το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, που διήρκεσαν 7 εβδομάδες, να πραγματοποιείται εκεί. Τον Ιούλιο του 2014 το Σύμπτωμα, συμμετείχε ως work in progress στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και τον Νοέμβριο του 2014 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ αυτόν τον καιρό ο Αγγελος Φραντζής ετοιμάζει ήδη τη νέα του ταινία, με τίτλο «Virus», συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας και Λετονίας.

Σύμπτωμα

Δείτε εδώ δύο σκηνές από το «Σύμπτωμα» του Αγγελου Φραντζή:



Διαβάστε και δείτε ακόμη:

info:

Σκηνοθεσία: Αγγελος Φραντζής | Σενάριο: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος - Αγγελος Φραντζής | Παραγωγή: Οι Κήποι, Φιλμική, 2/35 | Παίζουν οι: Κάτια Γκουλιώνη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μισέλ Βάλεϊ, Ελένη Βεργέτη, Γιάννης Νικολαΐδης | Φωτογραφία: Ηλίας Αδάμης | Σκηνικά: Δάφνη Κούτρα | Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα | Μοντάζ: Τόλης Αποστολίδης | Μουσική: Coti K.

symptom poster 607