Buzz

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ διασκευάζει σε μιούζικαλ το «Πορφυρό Χρώμα»

στα 10

Η νέα κινηματογραφική μεταφορά θα βασίζεται στο επιτυχημένο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, που με τη σειρά του στηριζόταν (όπως και η ταινία του 1985) στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα της Αλις Γουόκερ.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ διασκευάζει σε μιούζικαλ το «Πορφυρό Χρώμα»

Εχοντας ήδη μετατραπεί σε αδιαμφισβήτητο βασιλιά του box office, με ταινίες όπως «Τα Σαγόνια του Καρχαρία», ο «Ε.Τ.» και «Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού», ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έκανε την πρώτη του φιλόδοξη και οσκαρική μεταστροφή σε ένα καθαρά δραματικό ύφος διασκευάζοντας το 1985 για το σινεμά το «Πορφυρό Χρώμα», το μυθιστόρημα που δημοσίευσε το 1982 η Αλις Γουόκερ, χαρίζοντάς της το Πούλιτζερ λογοτεχνίας.

Η ταινία του θα κέρδιζε έντεκα υποψηφιότητες για Οσκαρ (μεταξύ των οποίων για καλύτερη ταινία, Α’ γυναικείο ρόλο για τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και Β’ γυναικείο ρόλο για τις Οπρα Γουίνφρεϊ και Μάργκαρετ Εϊβερι), αλλά θα έφευγε τελικά με άδεια χέρια από την απονομή.

Και να που τώρα, τρεις από τους βασικούς συντελεστές εκείνης της ταινίας, ο Σπίλμπεργκ, η Γουίνφρεϊ και ο συνθέτης του σάουντρακ, Κούινσι Τζόουνς, αναλαμβάνουν ως παραγωγοί να ξαναφέρουν στο σινεμά την ιστορία της νεαρής Αφροαμερικανίδας που προσπαθεί να βρει την ταυτότητά της έπειτα από χρόνια κακοποίησης από τους άντρες της ζωής της.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ανσελ Ελγκορτ είναι ο Τόνι στο «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

The Color Purple 607

Μόνο που αυτή τη φορά, η νέα ταινία θα βασίζεται στο υπερ-επιτυχημένο μιούζικαλ, διασκευή του ίδιου βιβλίου, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 2005, κερδίζοντας 11 υποψηφιότητες για Τόνι, και ξανά το 2015.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν κάποιοι από τους ηθοποιούς της θεατρικής επιτυχίας (ανάμεσά τους η Σίνθια Ερίβο και η Τζένιφερ Χάντσον) θα επαναλάβουν τους ρόλους τους και στην ταινία, καθώς το σχέδιο βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο – για την ακρίβεια το σενάριο δεν έχει γραφτεί ακόμα κι ούτε καν είναι σαφές αν ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ θα αναλάβει ξανά τη σκηνοθεσία.

Ο Σπίλμπεργκ, πάντως, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν είναι ικανοποιημένος με την ταινία του 1985, θεωρώντας ότι δεν ήταν ακόμα αρκετά ώριμος συναισθηματικά για να χειριστεί ένα τέτοιο θέμα. Οπότε ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία του να επανορθώσει, ειδικά από τη στιγμή που ήδη δοκιμάζεται στο μιούζικαλ, γυρίζοντας το ριμέικ του «West Side Story».

Προς το παρόν, δείτε παρακάτω το τρέιλερ της πρωτότυπης ταινίας.


Διαβάστε ακόμη

The Color Purple 607