Buzz

The Social Network 2; Ο Ααρον Σόρκιν θέλει πολύ να το γράψει (αλλά με έναν όρο)

στα 10

Δέκα χρόνια μετά, είμαστε έτοιμοι για μια ταινία για τη σκοτεινή πλευρά του Facebook;

The Social Network 2; Ο Ααρον Σόρκιν θέλει πολύ να το γράψει (αλλά με έναν όρο)

Το 2010, το «Social Network», σε σενάριο Ααρον Σόρκιν και σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ, στάθηκε προφητικό: η ανθρώπινη επικοινωνία, οι κανόνες της διαφήμισης και της παγκόσμιας αγοράς, η συλλογική μας κοινωνική και πολιτική συνείδηση, άλλαξαν για πάντα.

Δέκα χρόνια μετά, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες της δεκαετίας που τέλειωσε. Πόσοι από εμάς, όμως, θα θέλαμε να δούμε το ακόμα σκοτεινότερο μέλλον (και σε πολλές περιπτώσεις, παρόν) μας;

Σε πρόσφατο podacst («Happy.Sad.Confused»), o Ααρον Σόρκιν («Η Δίκη των 7 του Σικάγου») ομολόγησε ότι θα ήθελε να το γράψει.

Δείτε κι αυτό: Μετά από 6 χρόνια αναμονής - πρώτο trailer για το «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ

Aaron Sorkin David Fincher 607

«Γιατί θα ήθελα να το δω. Το ίδιο κι ο παραγωγός μας, Σκοτ Ρούντιν. Με πλησιάζουν συνεχώς και μου το λένε. Οτι θα είχε ενδιαφέρον να υπάρξει ένα sequel, τώρα που ανακαλύψαμε τη σκοτεινή πλευρά του Facebook...»

Το sequel θα βασιζόταν φυσικά στο «Zucked!», το βιβλίο του Ρότζερ ΜακΝάμι, ενός από τους αρχικούς συνιδρυτές και συνεργάτες του Ζούκεμπεργκ, ο οποίος τσακώθηκε κι αποχώρησε από την ομάδα, όταν συνειδητοποίησε το πώς η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χειριστικά για πολιτική παραπληροφόρηση. Ο ΜακΝάμι ενημέρωσε και τον Ζούκεμπεργκ και την Σέριλ Σάντμπεργκ (Facebook CEO) για την επικινδυνότητα, αλλά τον αγνόησαν.

«Οι Ζούκεμπεργκ και Σάντμπεργκ, από όσα μου είπε ο Ρότζερ, δεν ενδιαφέρθηκαν» λέει ο Σόρκιν. Κι όλα οδήγησαν στον ΜακΝάμι να καταθέτει στο Κογρέσσο για το πώς το Facebook μπορεί να βλάψει τη Δημοκρατία. Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα και πρέπει κάτι να κάνουμε για αυτό...»

Υπάρχουν όλα τα υλικά λοιπόν για ένα «Σορκινιακό» νέο σενάριο. Ομως, ο οσκαρικός σεναριογράφος δεν βιάζεται να δεσμευτεί για το σίκουελ. Εχει έναν απαράβατο όρο:

«Θα το γράψω, μόνο αν ο Ντέιβιντ το σκηνοθετήσει. Μόνο με αυτόν θέλω να το κάνω. Ακόμα κι αν ο Μπίλι Γουάιλντερ ερχόταν από τον τάφο κι έλεγε ότι θέλει να το κάνει, εγώ πάλι τον Ντέιβιντ θα ήθελα...»

Διαβάστε περισσότερα: