Industry

Ο Ααρον Σόρκιν είχε δυο λόγια σταράτα για την Apple

στα 10

Ο σεναριογράφος του «Steve Jobs» δε δίστασε να κατηγορήσει ευθέως τον ηλεκτρονικό κολοσό για την εργασιακή πρακτική του.

Ο Ααρον Σόρκιν είχε δυο λόγια σταράτα για την Apple

Για λίγο θύμισε τον Γουιλ ΜακΑβοϊ του «Newsroom», τον ιδεαλιστή ήρωα που ο ίδιος έχει γράψει. Ο Ααρον Σόρκιν, σεναριογράφος του «Steve Jobs» του Ντάνι Μπόιλ με τον Μάικλ Φασμπέντερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, πήρε μέρος σε μια συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έξοδο της ταινίας κι είχε δυο λόγια να πει στον σημερινό CEO της Apple, Τιμ Κουκ.

Δείτε ακόμη: Ολοι περιμένουν το Mac στο νέο τρέιλερ του «Steve Jobs» του Ντάνι Μπόιλ

Αιτία για τον εκνευρισμο του, βέβαια, στάθηκε το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες ο Κουκ εμφανίστηκε στο talk show του Στίβεν Κολμπέρ και χαρακτήρισε αυτήν τη νέα κινηματογραφική βιογραφία του ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, ως «οπορτουνιστική». Η απάντηση του Ααρον Σόρκιν ήρθε σε τρία... κύματα: «Κανείς δεν έκανε αυτήν την ταινία για να γίνει πλούσιος. Δεύτερον, ο Τιμ Κουκ θα έπρεπε να περιμένει να δει την ταινία πριν αποφασίσει για το ποιόν της. Και, τρίτον, αν έχεις ένα εργοστάσιο γεμάτο παιδιά στην Κίνα που συναρμολογούν τηλέφωνα για 17 λεπτά την ώρα, έχεις μεγάλο θράσος να χαρακτηρίζεις κάποιον άλλον ως οπορτουνιστή.» Τάδε έφη Ααρον Σόρκιν, χωρίς περιθώρια για απορίες και η Apple αρνήθηκε ν' απαντήσει...

Διαβάστε και δείτε ακόμη: