Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου σας καλεί να γίνετε μέρος της ομάδας του

στα 10

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου επιστρέφει για 7η χρονιά και απευθύνει κάλεσμα για αιτήσεις εθελοντικής εργασίας και έμμισθης πρακτικής άσκησης, με προθεσμία τις 25 Μαΐου.

Flix Team
Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου σας καλεί να γίνετε μέρος της ομάδας του

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) παρουσιάζει για 7η συνεχή χρονιά, από τις 16 έως τις 21 Ιουλίου 2019, ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, πολλών και διαφορετικών κινηματογραφικών ειδών, εργαστήρια και μουσικές περφόρμανς, σε παραδοσιακούς και αναδιαμορφωμένους χώρους στη Σύρο. Από τους κινηματογράφους «Παλλάς», τόσο τον θερινό όσο και τον χειμερινό, μέχρι το Ναυπηγείο «Ταρσανάς» αλλά και το «αυτοσχέδιο» Ντράιβ Ιν στην Ντελαγκράτσια, το Φεστιβάλ εκτείνεται σε όλο το νησί, τονίζοντας τη μοναδική φυσιογνωμία του τοπίου μέσα από τη σύνδεσή του με την έβδομη τέχνη.

Στην έβδομη διοργάνωσή του, το SIFF θέτει στο επίκεντρό του το θέμα της «Υπερέκθεσης», μιας έννοιας που μπορεί να αναφέρεται σε μια σειρά διαφορετικών φαινομένων, από τη φωτογραφική μέθοδο και την αποκάλυψη του φυσικού τοπίου υπό τον καυτό ήλιο της Μεσογείου, έως την επαφή με τα ευάλωτα (κοινωνικά και ανθρώπινα) σώματα ή και την πληροφοριακή υπερφόρτωση, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή στη σύγχρονη κοινωνία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το οποίο στηρίζει το SIFF συστηματικά από το 2014.

Διαβάστε ακόμη: Ερχεται τo 4ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA 2019

siff 607

Το Φεστιβάλ

Από το 2013 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα, στόχος του SIFF είναι να συστήσει στο κοινό την τέχνη του κινηματογράφου μέσα από μια διευρυμένη αντίληψη που σπάει τα στενά όρια ενός τυπικού φεστιβάλ. Το πρόγραμμά του αποτελείται από μια ευρεία γκάμα ταινιών που δηλώνουν και τον μοναδικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ: πειραματικός αλλά και αφηγηματικός κινηματογράφος, σύγχρονος και κλασικός, ελληνικός και διεθνής. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συμπληρώνονται με πρωτότυπες μουσικές περφόρμανς σε ιδιαίτερα μέρη του νησιού, καθώς και με εργαστήρια με εισηγητές από όλο τον κόσμο, τα οποία απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες του κινηματογράφου.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες όσον αφορά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του, ενώ εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε στιγμές από το SIFF 2018.

siff 607

Γίνε μέλος της ομάδας του SIFF

To SIFF, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προσφέρει τη δυνατότητα έμμισθης πρακτικής άσκησης σε πέντε (5) νέες και νέους κάτω των 26 ετών, στους ακόλουθους τομείς: Βοηθός Προβολών, Παραγωγή-Οργάνωση και Επικοινωνία.

Επιπλέον, προσφέρονται και 15 θέσεις εθελοντικής εργασίας για τις εξής κατηγορίες: Φιλοξενία, Πληροφορίες, Εισιτήρια/Πωλήσεις, Μεταφορές, Παραγωγή – Οργάνωση.

Οι αιτήσεις και για τις δύο κατηγορίες θέσεων γίνονται δεκτές έως τις 25 Μαΐου 2019. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις προσφερόμενες θέσεις και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων μπορείτε να βρείτε εδώ.

siff 607

Διαβάστε περισσότερα για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου και την ανταπόκριση του Flix από την περσινή διοργάνωση

Tags: siff